Waarom laat masking tape geen lijmresten achter? Waarom groeien planten naar het licht? Waarom zijn Kune Kune varkentjes zo schattig? En waarom houden we zo van katten terwijl ze ons behandelen als hun personeel?

Zoveel levensvragen, mensen. Daarom hier een paar antwoorden op de meest voor de hand liggende Oh Marie! gerelateerde vragen.

2008 – 2015 – Hoe Oh Marie! en Planet Fur zijn ontstaan
In 2009 begon ik, Marlous, met mijn persoonlijke blog Planet Fur. Ik blogde over mijn interieur, mijn toenmalige Etsy webshop, mijn kringloopschatten en onze kat Molly. Omdat Molly zich niet altijd even kat-achtig gedraagt, denken we dat ze van Planeet Vacht komt, uit een galactisch stelsel hier ver vandaan.

In 2012 verloor ik mijn kantoorbaan. Een geluk bij een ongeluk, ik wilde al jaren iets doen met mijn creatieve ambitie. In september 2012 lanceerde ik mijn online magazine Oh Marie! Een tweetalig magazine over vintage, styling, fotografie en zelfmakers. Voor ieder nummer koos ik een thema dat als rode draad door het magazine liep. Alle edities van Oh Marie! zijn te bekijken via deze link.

Oh Marie! sloeg in als een meteoriet. Ik presenteerde mijn magazine tijdens Creative Mornings in Utrecht en tijdens bloggersconferentie The Hive in Berlijn. De laatste edities van Oh Marie! werden door 50.000 mensen gelezen.

De laatste editie van Oh Marie! met het thema ‘Alice in Wonderland’ kwam in februari 2014 uit. Ik was zwanger en het maken van een tijdschrift met een éénkoppige redactie was even niet meer haalbaar. Sowieso is het maken van een tijdschrift in je eentje gekkenwerk (dikke tip, mocht je plannen in die richting hebben). Nadat mijn dochter geboren was, heb ik een lange pauze ingelast om me te beraden op een nieuwe vorm voor Oh Marie! en Planet Fur. Een vorm die te combineren viel met een gezin.

In maart 2015 ging Oh Marie! verder in blogvorm. Planet Fur ging in augustus 2015 helemaal op in Oh Marie! Alle Planet Fur blogposts vind je terug terug onder het kopje persoonlijk.

2016 – Back to basics
Ruim 1,5 jaar maakte ik samen met Anne van Midden content voor maar liefst 8 nieuwe thema’s (die je allemaal kunt terugvinden in de rechterzijbalk van deze website). In de zomer van 2016 hebben we in onderling overleg besloten de thema’s op Oh Marie! los te laten en ieder ons weegs te gaan. De reden? Tijdgebrek! In de afgelopen 1,5 jaar zijn er naast het bloggen een heleboel leuke freelance werkzaamheden bij gekomen, zoals schrijven voor vtwonen.nl. Oh Marie! is weer gewoon de plek waar ik schrijf over mijn kringloopschatten, mijn interieur en zaken die ik mooi vind of die me bezig houden.

Wie is Marie?
Velen zongen over Marie. Marie is een vrouw met een geweldig gevoel voor humor, een Spaans temperament en uitvinder van vele uitdrukkingen en gezegdes (waar ik hier de beste op een rijtje zette). Marie was de moeder van mijn moeder en de beste oma die een mens zich wensen kan. Oh Marie! is een eerbetoon aan mijn grootouders die mij (onbewust) de liefde voor taal en (bewust) de liefde voor schatgraven bijbrachten.

Ik wil graag beeld van ohmarie.nl gebruiken voor mijn blog, Pinterestbord of Tmblr. Mag dat?
Dat mag hoor. Maar hou alsjeblieft de Link with love principes in acht. Verwijder het Oh Marie! logo niet en geef mij de credits voor mijn harde werk!

Ik heb een leuk idee en ik wil graag dat je daarover schrijft. Hoe kan ik dat met je delen?
Als je geïnspireerd bent geraakt of inspirerend bent, dan wil Oh Marie! daar graag een platform voor zijn. Deel je verhaal, foto, link of product op submissions@ohmarie.nl. Ik doe mijn best iedereen persoonlijk te antwoorden, maar heel soms lukt dat niet. Sorry, mail me gerust nog een keer!

Ik wil graag met je samenwerken?
Voor teksten, foto’s, workshops of gastblogs ben ik altijd te porren. Neem contact op via info@ohmarie.nl of bekijk mijn portfolio.