Copywriter, contentmaker of tekstschrijver gezocht?

Momenteel schrijf ik vooral boeken, al dan niet als ghostwriter. Ik schreef/schrijf onder andere voor vtwonen, Kwantum en het Algemeen Dagblad over interieurtrends en vintage. Inmiddels heb ik meerdere interieurboeken op mijn naam staan, waaronder het Engelse interieurboek Japandi Living en Rooskleurig van interieurstylist Roos Reedijk. Ook verzorg ik af en toe productfotografie, bijvoorbeeld voor het geweldige duurzame en sociale initiatief genaamd Skôn. Ik heb een (zeer) grote liefde voor (de zoektocht naar) kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor mij een bron van inspiratie. Er staat zoveel moois in de kringloop dat een tweede of derde (of vierde!) leven verdient en ik laat zien hoe je dat doet. Van 2010 tot 2018 gaf ik mijn eigen digitale, tweetalige magazine Oh Marie! – geheel gewijd aan schatzoeken – uit, met een wereldwijde lezersschare van 50.000 lezers. Inmiddels inspireer ik mijn volgers op Instagram (@ohmariemag) met mijn (al dan niet opgeknapte) kringloopschatten. En als kers op de taart mag ik als vrijwilliger iedere week de etalages van mijn lokale Emmaus kringloopwinkel inrichten. (Een verslag van wat ik inmiddels mijn doldrieste Emmausavonturen noem is wekelijks op Instagram stories terug te vinden.)

E-mail me op info@ohmarie.nl om alle samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.

Portfolio

Sinds de start van Oh Marie! werkte ik samen met de leukste opdrachtgevers van Nederland én daarbuiten. Hieronder vind je een lijst met de meest in het oog springende projecten!

Ghostwriter Rooskleurig – In 7 stappen naar een interieur dat bij je past, Roos Reedijk, 2023
Op 18 oktober 2023 verscheen ‘Rooskleurig‘ van stylist Roos Reedijk (die je natuurlijk kent van haar interieurstyling in Kopen Zonder Kijken) bij Uitgeverij Kosmos.

Art direction interieurlijn Lacq ism Zilverblauw 2023
Dit jaar namen Anki Wijnen van Zilverblauw en ik voor het eerst de art direction van een nieuwe kleurenlijn van verfmerk Lacq voor onze rekening. Het kleurenpalet bestaat uit twee thema’s: colourful (bestaande uit 6 felle kleuren) en calm (11 kalme kleuren) en biedt de thuisklusser of professional de mogelijkheid een eigen unieke kleurmix te maken. Met dit nieuwe kleurenpalet zet Lacq de eerste stap naar een eigen, eigenzinnige collectie die ieder jaar uitgebreid zal worden.

Algemeen Dagblad 2017 – 2023
Column Maison Marlous (over vintage) en journalistieke artikelen
Trendartikelen wonen ad.nl
Woonbijlage 2020, 2021, 2022

Co-auteur Japandi living 2022
In september 2022 verscheen het boek ‘Japandi Living’ bij Uitgeverij Lannoo.

Eindredactie
Happy Yogi, Lou-Lou van der Land, Uitgeverij Snor, 2021
Je eigen paradijs, Casper Boot, Uitgeverij Snor, 2021

Kleurcollectie Lacq. by Vliegenthart 2021 – 2023
In samenwerking met verfmerk Lacq. stelde ik een eigen kleurenbibliotheek samen met kleuren uit mijn interieur. Kleuren zijn te bekijken en verf te bestellen op de website van Lacq. Meer informatie en (nieuw) beeld van mijn interieur vind je op Instagram via @ohmariemag.

Co-auteur Schatzoeken
In september 2021 verscheen, naar aanleiding van oprichting van ons platform @treasure_fest, bij Uitgeverij Snor het boek ‘Schatzoeken’ dat ik met Anki Wijnen (@zilverblauw) schreef. Het boek is hier te bestellen.

De Aha-Ervaring
In samenwerking met Zilverblauw en Femz Events organiseer ik sinds 2019 de Aha-ervaring: een inspiratiedag voor (startende) creatief ondernemers. De Aha! Ervaring is een exclusief, volledig verzorgd evenement waar persoonlijke aandacht voorop staat. Een nieuwe editie vindt plaats op zaterdag 1 februari 2020 bij toplocatie Roots in Haaren. Meer lezen? Anki schreef een uitgebreide blogpost over de Aha-ervaring.

vtwonen.nl 2015 – 2019
Alle blogposts over vintage styling

Kwantum 2017-2018
Column
Tekstschrijver voor WOWN! (powered by Kwantum)

Advertorials in samenwerking met vtwonen.nl/vtwonen.be:
MiChair van iCandy
Knip&Klaar 1
Knip en Klaar 2
Knip en Klaar 3

Websiteteksten
Morpheus.nl
Kalopsia.nl
Allthingswelike.com

Donna Wilson collectie herfst/winter 2016
Productfotografie

Projecten Oh Marie!
Verfprojecten in samenwerking met Flexa
Okergoud, kleur van het Jaar 2016
Flexa Creations

Projecten Oh Marie!
Efteling
Project View on Wonder

Projecten Oh Marie!
Bloemenbureau Holland/Mooiwatbloemendoen.nl
Pioenroos
Dahlia
Lisianthus
Amaryllis

Vrij werk – styled shoots voor Oh Marie!
The Addams Family
Memphis Group
Magic Parade

Projecten Oh Marie!