Mixtape – 20x Blue (Da Ba Dee) Monday

Geen melancholisch -zwelgen in zelfmedelijden- lijstje, maar een lente-waardige verzameling blauwe nummers! Zo eentje waarmee je op je fiets de hele polder door kunt crossen. Als je dan toch uit je winterslaap komt, dan meteen in de hoogste versnelling! Zwelgen kan altijd nog.

Melancholie op z’n mooist: de blues geduid door bluesmuzikant Mitchell Rivers

Tijdens het brainstormen over Blue Monday kwam een interview met een blueszanger aan de orde. Misschien een beetje een flauw bruggetje, alhoewel hij niet bepaald vergezocht is. Integendeel. Mitchell Rivers zingt de blues. En vertelt erover. En dat doet hij niet zomaar, hij doet dat met een bezieling waar wij kippenvel van krijgen. De blues geduid door een jonge blueszanger. Analoog geportretteerd, om het nostalgische gevoel compleet te maken.

Mixtape – Club Tropicana (of: guilty pleasure top 20)

Wij presenteren dé ultieme Club Tropicana mixtape, als soundtrack voor een über-poolparty. Ook wel: de guilty pleasure top 20. Met de nodige dosis trompetten, Casio bliepjes en mysterieuze Mama Appelsapjes.

Een les popgeschiedenis voor alle Tropicana mufakas!

Omdat het vandaag exact 30 jaar geleden is dat Freddie Mercury schitterde op het podium van het legendarische Wembley stadion, bij uitzondering een maandagse zomercolumn. Een begeisterde muziekles van Casper Boot. Dit is leesplezier!

Mixtape – een samengestelde wereldreis

Henri Oogjen stelde een geweldige muzikale wereldreis voor ons samen. Een mixtape gevuld met jazz uit Ethiopië, tropicalia uit Brazilië, luk-thung uit Thailand en meer heerlijke nummers om in tribe-y sfeer te komen.