Wat niemand weet…

Een kleine bespreking van één van mijn lievelingskinderboekjes van dit moment: ‘Wat niemand weet’ van Tonke Dragt en Annemarie van Haeringen. Een boekje over eenhoorns en de ark van Noach, een verhaal zoals alleen Tonke Dragt dat vertellen kan (en dat in slechts 32 pagina’s!).

Give-away! Leer thuis handletteren met het krijtbordschrift

Het spreekwoord ‘alleen gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen’ gaat tegenwoordig echt niet meer op. Handlettering is hot! Voor iedereen die thuis wil leren handletteren is er het krijtbordschrift: een mooi boekwerkje waarmee je stap voor stap verschillende soorten letters, randen en kaders leert schrijven. Wij mogen een schrift inclusief pennenset weggeven. Lees hier hoe je meedoet!

Fotografie en identiteit: levenslessen via oude foto’s

Aan het begin van ons thema Natural History bespraken we Floor Winter’s favoriete analoge foto. We maken de vandaag cirkel rond met een ander prachtig project van Floor. Een project waarin zij in oude foto’s op zoek gaat naar haar oma die ze amper gekend heeft. Dat leek minder makkelijk dan gedacht. Want wilde haar oma wel gevonden worden?

Een handboek om je voor even Freek Vonk te voelen. Ook in je achtertuin.

Ook al is er in ons land niet veel wilde natuur te vinden, het heeft nog genoeg te bieden om je voor even een echte Bear Gryllis of Freek Vonk te voelen. Het Handboek voor Wildplukkertjes helpt je daarbij. Zelfs in je eigen achtertuin! We maakten een boswandeling en schreven een recensie over dit mooie natuurboekje.

Een snoepje van een fotografieboek

In het nieuwe fotografieboek Shoot! is het beste van de analoge en digitale wereld bijeengebracht. Afgelopen weekend vierden we dat Shoot! er is. Een sfeerimpressie van het feestje en een recensie van het boek zelf.