Ik ga ermee trouwen, denk ik


Aangezien op veel (teveel) plekken het homohuwelijk niet eens erkend is, zal trouwen met je bank er voorlopig wel helemaal niet in zitten. Jammer voor mij, want het zou de ultieme liefdesverklaring zijn aan onze nieuwe Bras, ontworpen door Khodi Feiz voor Artifort. Maanden geleden bezocht ik met Anki, Suus, Theo-Bert en Désiree de fabriek en stoffeerderij van Artifort en na (eigenlijk relatief kort) wachten mochten wij begin mei onze nieuwe, geweldig mooie bank in huis verwelkomen. Klinkt dit alsof ik het over een nieuw gezinslid heb? Nou, als je zou weten hoe blij deze nieuwe bank mij maakt, dan zou dat zomaar kunnen.


Ruim 13 jaar zaten we op de ribkoord bank die we voor ons vorige huis kochten. Ondanks dat hij de ruimte van een kleine vrachtwagen in de woonkamer innam, waren we er tevreden mee. Toen Artifort ons echter de gelegenheid bood om een meubel uit hun collectie te kiezen, besloten we dat het tijd werd om afscheid te nemen van ons camelkleurige vrachtautootje. Tot groot verdriet van Molly, voor wie die bank in feite haar hele leefomgeving behelsde. Ze wordt oud en die bank bood niet alleen een prachtig uitzicht over de woonkamer en tuin, hij bood ook veiligheid voor de bruuske uitingen van affectie van Jet. Na aflevering van de Bras heeft ze dan ook een dag demonstratief op zolder gezeten. (Gelukkig is ze, zoals het een kat betaamt, super opportunistisch. Zoals je ziet is ze intens tevreden met de Bras footstool.)


Ik koos een wijnrode Artifort Selecte stof (kleurnummer 680) en last-minute voor een roze (RAL 3015) onderstel voor de Bras. Daarna heb ik me wekenlang zorgen gemaakt of dat wijnrood met roze niet vreselijk hysterisch ging worden, maar het werkt wonderwel heel goed samen. Het geeft de bank zsa-zsa-zu, voor zover hij dat nodig zou hebben, overigens.

Het is niet alleen maar Hosanna! voor mij trouwens, want alle Artifort bloggers mogen een Artifort Lilla 2.0 kruk weggeven aan één van hun volgers. Ik geef een donkergroene (kleurnummer 980) Lilla weg (zie foto hierboven), met een mooie, blank lederen greep. Wil je meedoen? Reageer dan hieronder! Ik ben heel benieuwd waarom je hem graag zou willen winnen, dus deel dat zeker met me! Op woensdag 7 juni aanstaande kies ik een winnaar. Succes!

Update 07-06-2017: De winnaar van de Lilla 2.0 kruk is Annette! Gefeliciteerd!

About our new couch designed by Khodi Feiz for Artifort…and how happy this baby makes me!

37 antwoorden
 1. Roos
  Roos zegt:

  Te gek hoe al die mooie kleuren niet vloeken of schreeuwerig overkomen. Ik waag graag een kansje voor de groene Lilla; iets groens dat prima in leven blijft in de woonkamer; altijd goed!

  Beantwoorden
 2. Helen Fransen
  Helen Fransen zegt:

  Oeh die wil ik wel winnen. Hij past perfect in ons interieur. De kleur groen ben ik dol op en komt straks in ons nieuwe huis zeker weer terug. Wat zou ik dan graag ook een designer meubel aan mijn interieur willen toevoegen en dan nog een mooie Deense vintage kast erbij en mijn plaatje is compleet. Ik ga duimen.

  Beantwoorden
 3. Leonie Vos
  Leonie Vos zegt:

  Whaaaa wat enorm cool! Ik zou heel graag zo’n bank willen in mn nieuwe casa (vandaag toevallig in onderhandeling om een heel mooi klassiek huis in Rdam centrum) . En in zo’n mooi huis past een nieuwe bank! Daar zijn we ook wel aan toe want we doen al heel lang met de oude kubusbank die ik v mn ouders heb geerfd. Hij blijft mooi maar zit inmiddels niet zo fantastisch meer!
  Nou ja dat dus!
  Jij veel geluk tijdens je witte broods weken?
  Groetjes,
  Leonie Vos

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Ha Leonie, even voor de goede orde: het gaat om de Lilla kruk, niet om een bank!

 4. Ageeth Mooij
  Ageeth Mooij zegt:

  Je bank is perfect! Dat zou mij keuzestress opleveren, zo’n gebaar. Maar wat heerlijk!
  De kruk zou goed van pas komen, omdat actief zitten de enige manier is om niet in te kakken gedurende de periode dat ik mijn opleiding volg. En daarna is een van mijn vier mannen zeer waarschijnlijk gebaat bij Lilla. Groen flatteert altijd.

  Beantwoorden
 5. Els
  Els zegt:

  Ohh…wat een prachtige bank!
  Ik zou de Artifort Lilla graag winnen.
  Een mooi nieuw item bij mijn “Pinguin Chair” van de kringloop.

  Beantwoorden
 6. Afke
  Afke zegt:

  Ik waag en kansje. Ik weet dat hij lekker zit omdat mijn schoonmoeder hem ook heeft. Als ik win geef ik hem aan mijn schoonzus die er erg blij mee zal zijn.

  Beantwoorden
 7. Jacqui
  Jacqui zegt:

  Groen is mijn lievelingskleur, ik ben gek op Artifort, mijn woonkamer heeft een make over nodig en daar zou hij perfect in passen! Oh ik hoop zo dat ik win!

  Beantwoorden
 8. Debby lagendijk
  Debby lagendijk zegt:

  Superduper mooi staat alles bij elkaar in jouw huis. Als ik jouw foto’s op IG voorbij zie komen ben ik altijd helemaal blij, vooral als Molly erop staat ? Waarom ik moet winnen…. groen is mijn favoriete kleur en zal denk ik heel mooi staan bij mijn groene schouw ?

  Beantwoorden
 9. Evita de Vos
  Evita de Vos zegt:

  Oh oh oh! Ik zoek al een eeuwigheid naar een mooi zitje voor tussen mijn planten, zodat ik een moment van rust kan nemen tussen al mijn geliefde groene vrienden. En de donkergroene kleur van de Lilla zou perfect bij ze passen <3
  Ik kan me heeel goed voorstellen dat je met zo'n bank zou willen trouwen, wat een gave kleur!

  Beantwoorden
 10. Anne
  Anne zegt:

  Prachtige kruk in een hele mooie kleur! Ik zou deze erg graag willen om éindelijk die lelijke bureaustoel weg te kunnen doen in onze woonkamer. Het zou echt een Eye-catcher piece worden wat ons interieur een geheel maakt!

  Beantwoorden
 11. heis
  heis zegt:

  Ik ben verliefd! Op de groene kruk! Ook op je bank trouwens, maar die is al getrouwd met jou ;-). Voor een designermeubel maak ik plek in mijn huis, hij krijgt zelf een ereplek! Ik denk ook dat hij goede maatjes wordt met mijn andere groene retro bank.

  Beantwoorden
 12. Maaike
  Maaike zegt:

  Meestal denk ik bij give-aways, ach laat maar, lukt toch niet. Maar nu Moet ik gewoon reageren, zoveel schoonheid in een kruk. Kleur, materiaal en vormgeving zijn fantastisch. En aangezien ik dat zelf ook ben dacht ik zo: “ik wil”. Trouw jij met je bank, kruk en ik zullen je bruidsmeisjes zijn.

  Beantwoorden
 13. Kathy Weertman
  Kathy Weertman zegt:

  Waarom winnen.. Hij is te gek! Het merk roept nog altijd herinneringen op van vroeger, opa en oma hadden een mega gave Artifort stoel. Ik verwacht binnenkort mijn nieuwe bank en kruk is een perfect match ?

  Beantwoorden
 14. Joyce (zjojes)
  Joyce (zjojes) zegt:

  Wat een prachtige bank! En heel gaaf de kleurencombinatie!
  Ik zou heel graag de kruk willen winnen voor onze jongste zoon. Op dit moment zit hij iedere maaltijd op een ikea kruk. Begrijp me niet verkeerd, hij mag ook zeker op een gewone stoel zitten, maar hij zit zo graag aan het hoofd van de tafel :) als hij dat nou op een gave kruk kan doen, ben ik ook weer een beetje gelukkiger :D

  Beantwoorden
 15. Janneke
  Janneke zegt:

  Een mooie kleur groen en een prachtig ontwerp. Het zou goed passen in ons nieuwe huis. We zijn druk bezig met de inrichting en dit zou perfect passen! Ik doe graag mee! ????

  Beantwoorden
 16. Annette Klaagzang
  Annette Klaagzang zegt:

  Hai Marlous,
  Waaaaaah een heuse Artifort kruk! Gaaf, en in het groen past geweldig naast mijn lievelingscactus :-D
  Groetjes,
  Annette

  Beantwoorden
 17. Sophie
  Sophie zegt:

  Wat een super mooie kleur! Ik zou hem heel graag willen winnen, omdat ik net ben gaan samen wonen met mijn vriend we nog wel een mooi meubelstuk kunnen gebruiken :)

  Beantwoorden
 18. Femke
  Femke zegt:

  Boh mooie spullen blijft Artifort maar maken zeg! Wij genieten dagelijks van onze oude (tweedehands) Artifort vergadertafel en stoelen, en een nieuwe groene kruk erbij… daar zou ik natuurlijk geen nee tegen zeggen

  Beantwoorden
 19. Ronald Everts
  Ronald Everts zegt:

  Wauw wat een mooie bank zeg en wat staatc hij gaaf bij jullie Marloes! En wat een gave en leuke winactie.

  Zou een heerlijk verlaat verjaardagscadeau zijn die ik op 5 juni mag gaan vieren!

  Wij zijn druk bezig in huis en geven de verschillende ruimtes in huis allemaal andere kleuren en een mooi geheel. Maar alle kleuren loa vam elkaar combineren ook weer erg goed zodat we de verschillende accessoires en meubels steeds weer een mooie en.verrassende plek kunnen geven zodat het nooit saai en altijd door kleine aanpassingen weer een spannned geheel word. Dit prachtige Artifort ontwerp zou perfect zijn om de spanning in de verschillende ruimtes te geven! Ik waag heeel graag dus dit kansjes om deze te winnen!

  Hele fijne avond!

  Groetjes Ronald

  Beantwoorden
 20. Arida
  Arida zegt:

  Ik ben een huge fan van artifort! we hebben alweer 12 jaar een orange slice in ons bezit (het was onze eerste grote aankoop samen, hoe spannend was dat!). Mijn moeder zat haar hele leven ook op Artifort, eerst op een hysterisch oranje Mushroom en later op de Concorde, die nu versleten bij ons op zolder staat, ik kan er maar geen afscheid van nemen en moet even sparen om hem te laten restaureren. Die kruk zou hier dus meer dan welkom zijn en waarschijnlijk ook nooit meer weg gaan. Daarbij is groen mijn lievelingskleur! Zie mijn insta, groene muren, groene bank… Mag ik alsjeblieft trouwen met deze kruk?

  Beantwoorden
 21. Elma
  Elma zegt:

  Wauw de bank is geweldig! Wat een goede kleuren zo bij elkaar. Ik doe heel graag mee met de give away! De box is eindelijk de deur uit en m’n handen jeuken om aan de slag te gaan met de inrichting van de woonkamer.

  Beantwoorden
 22. Karin
  Karin zegt:

  Wauw, wat een geweldige bank heb je gekozen! Die roze poten zijn echt fantastisch!
  Je huis is sowieso fantastisch!
  De groene kruk laat ik aan me voorbij gaan, niet mijn kleur….. maar ik verlekker me heerlijk aan de rest van je huis!
  Geniet ervan!

  Beantwoorden
 23. Alet
  Alet zegt:

  Ik vind het een prachtige kruk! Mooi design doet een beetje retro aan, beetje jaren 60… En hoe toevallig, dat stukje prachtdesign past best bij ons in huis :)

  Beantwoorden
 24. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Precies mij kleur, die groene! Past perfect bij mijn grasgroene muur. En aangezien we momenteel toch niet kunnen verhuizen helaas, zou het een leuke opfleuring zijn van ons huis. Nu we hier toch nog een tijdje mogen blijven en we niet al te veel geld willen uitgeven aan veranderingen. Leuke actie trouwens en veel plezier met je nieuwe bank!!

  Beantwoorden
 25. Floor
  Floor zegt:

  Mijn opa werkte als stoffeerder bij Artifort, jarenlang net over de grens hier bij Maastricht.

  We hebben mooie items overgehouden aan die tijd, zo zijn de Hello There stoeltjes van Jeremy Harvey een geliefde set binnen de familie. Zelf bezit ik een mooie Geoffrey harcourt kuipstoel.

  Wat zou ik het tof vinden om mee te doen aan deze actie!

  Beantwoorden
 26. Arianne van Ojen
  Arianne van Ojen zegt:

  Ik ben dol op groen en heb deze kleur dan ook als heel subtiel accent in de woonkamer. Mn man is er niet dol op vandaar dat subtiel, deze kruk zou een leuke toevoeging zijn zonder te overheersen! Superstoer design voor aan onze tafel! # watmoetjezeggenomtewinnen ;)

  Beantwoorden
 27. Sanne Horlings
  Sanne Horlings zegt:

  Oohh marloes wat is je bank toch gaaf!! Heel mooi! Onze woonkamer heeft net een grote metamorfose gehad en de accentkleurwn zijn rood, nude, wit en je raad het al groen tinten!:) wat zou deze mooiers vab artifort mooi aansluiten in ons huis! Hij krijgt zeker een ere plekje om de kamer te verbinden met alle kleuren en accessoires ❤ #ditwasmijjpleidooi

  Liefs Sanne☘

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *