Die kun je maar beter te vriend houden


Ik lijk aan de lopende band nijlpaarden tegen het lijf te lopen. Niet dat ik dit verhaal schrijf vanuit mijn buitenhuis op de Afrikaans savannen, maar gewoon vanachter mijn computer op de kamer op deze foto’s.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik best verrast was te horen dat nijlpaarden extreem gevaarlijke dieren zijn (denk deze zin ajb met de stem van Freek Vonk in LuckyTV in je hoofd). Ze schijnen in Afrika zelfs het hoogste aantal close encounters met dodelijke afloop voor hun rekening te nemen. Dat is misschien een treurig record, maar laten we wel wezen: je rekent als dier wel super effectief af met een misplaatst knuffeldierenimago. Nijlpaarden schijnen trouwens ook heel hard te kunnen rennen. Nog zo’n detail dat ik – veilig achter mijn computer – zowel komisch als zorgwekkend vind. Hoe dan ook, ik ben blij dat er geen nijlpaarden in onze sloten, grachten en vijvers wonen. (Of dat er één gebruik maakt van mijn toilet. Want nijlpaarden draaien heel hard met hun staartje door hun poep om hun territorium af te bakenen. Sorry voor dit grafische detail. Zat je net te eten?)


De nijlpaarden waar ik een zijweg geleden over repte, zijn nijlpaarden van de kringloop. En zoveel zijn het er nu ook weer niet, het gaat om twee hele nijlpaarden. Overdrijven is ook een vak hoor.

Het ene nijlpaard vond ik in Zweden, afgelopen zomer. De andere lag behoorlijk verdekt opgesteld (zelfs glazen nijlpaarden zijn niet te vertrouwen) tussen de kitscherige, afgedankte kandelaars en vaasjes. Ik vond tijdens datzelfde bezoek meteen een mooie onderschotel die dienst kan doen als poel. Kan hij lekker in liggen. Want ja, je begrijpt natuurlijk wel dat ik ook mijn glazen nijlpaarden voor alle zekerheid maar liever te vriend hou.

Thrifted yet another glass hippo after I found this one in Sweden.

5 antwoorden
 1. Kristy
  Kristy zegt:

  Hi Marlous! Tip Van De Dag hier:
  Ik las je verhaal over Het Nijlpaard (of eigenlijk twee) en ik weet dat jij W.E.L. E.E.N.S. in een kringloop komt: mocht je dit boek dan tegen komen, heel toevallig, neem het mee*! “Ze lopen gewoon met me mee…” heet het, is geschreven door Margaret Mahy en gaat over Kareltje en dat er ineens (wat dat doen ze blijkbaar dus ook) met hem mee lopen! Mijn dochtertje, van bijna 3, vindt het een geweldig boek! Dus ook voor jouw Mini heel leuk denk ik.
  *Het boek wordt trouwens ook gewoon nog verkocht hoor, mocht je het niet toevallig tegen komen… ;)

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Ooo dat boek ken ik nog uit mijn eigen jeugd! Ik ben gek op kinderboekjes, al dan niet van de kringloop…dank voor de tip!

 2. Lieke
  Lieke zegt:

  Als groot nijlpaarden fan heb ik eigenlijk niets te klagen, want op de een of andere manier is het me gelukt om mijn jeugddroom waar te maken. En ik schrijf deze reactie dus, terwijl ik de nijlpaarden hoor knorren onder mijn veranda….. Maar desondanks ben ik stiekem toch een beetje (veel) jaloers, vooral op dat Zweedse prachtexemplaar!
  Ow en het boek hierboven kende ik nog niet dus dat ga ik zeker bestellen, dank!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.