Memphis Group wallpaper ontworpen door Martyna Wójcik-Śmierska

810
Martyna Wójcik-Śmierska…dat klinkt een beetje als een liedje. Of een gedicht. Haar naam klinkt in ieder geval net zo eclectisch en bijzonder zoals de interieurontwerpen van Memphis Group. En alhoewel ons rijtje illustratoren inmiddels een hele rits met bijzondere namen bevat (kijk ze er maar eens op na, je zou bijna denken dat we het erom doen!) is dat natuurlijk niet de reden waarom wij Martyna vroegen om een Memphis geïnspireerde wallpaper voor ons te ontwerpen.

We zijn ontzettend trots op de frisse, kleurige en grafische illustratie met een vleug Memphis die Martyna voor ons maakte. Traditiegetrouw vroegen we haar ook naar werk en, omdat al onze illustratoren ook een huisdier blijken te hebben, natuurlijk ook naar haar harige huisgenootje Gagarin. Een mini-hondje. Als dat niet als een match made in heaven klinkt, dan weten wij het ook niet meer!

Ha Martyna! Vertel eens, hoe zou jij jezelf in een zin beschrijven?
Als een beeldmakende workaholic.

Hoe heb je jouw geweldige speelse, grafische en kleurrijke stijl ontwikkeld?
Ik pak mijn werk graag op een systematische manier aan en al het speelse, grafische en kleurige om me heen inspireert me altijd!

Ligt het aan ons, of heeft jouw werk veel invloeden van de Memphis Group stijl? Wat trekt je aan in die stijl, als dat zo is, natuurlijk?
Nou en of ik de Memphis Group-stijl ken! Ik hou heel erg van de vreemde kleurencombinaties, de veelheid aan patronen en onverwachte composities van Memphis.

Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
Ik begin mijn dag altijd met een kop koffie en een wandeling met onze hond Gagarin. Daarna handel ik mijn e-mail af. En dan kan ga ik tekenen! Ik werk meestal tot een uur of 5 in de middag om daarna tijd door te brengen met mijn geliefde. We wandelen door de stad, kijken een film, of gaan lekker een stuk fietsen.

Als we naar Warschau zouden reizen, wat mogen we dan echt niet missen?
Mijn flat, haha! Als je in Warschau bent, moet je een typisch Pools, klein (en gezellige!) cafeetje (bijvoorbeeld ‘Resort’) bezoeken waar echte regionale lekkernijen op de kaart staan. En natuurlijk koffie drinken. In het Ujazdowski kasteel is een boekwinkel met kunstgalerie gevestigd die je ook niet wil missen. De boeken komen van over de hele wereld, dus ze zijn ook voor niet-Polen leesbaar ;-)

Vertel ons eens over Gagarin?
Mijn harige vriend Gagarin is een echte globetrotter! Hij is twee jaar oud, piepklein, super grappig en een grote mensenvriend.

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen? Of zou je doen wat je nu ook doet?
Yep, ik zou exact hetzelfde doen. Ik kan me geen leven zonder illustratie voorstellen.

Welke illustratie van jouw eigen hand is jouw favoriet en waarom?
Mijn illustraties voor Fathers Magazine zijn favoriet. Ik maakte twee verschillende illustraties bij een interessante tekst over slim reizen. Het resultaat is erg dynamisch en energiek. Ik ben erg tevreden over het resultaat.

Wat is het beste levensadvies dat je tot nu toe kreeg?
Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken!

Bekijk Martyna’s werk hier en volg haar op Instagram!

Download hieronder de wallpapers met Martyna’s collage. Wil je alle downloads van de afgelopen thema’s zien of downloaden? Klik dan hier!
PC
Tablet
Smartphone

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *