Give-away! Leer thuis handletteren met het krijtbordschrift

Krijtbordschrift - Oh Marie!
Handlettering is helemaal hip en happening, net als het in het interieur toepassen van quotes en spreuken (en dan zijn stiekem degene die een beetje grof zijn het leukst – guilty pleasure!). De laatste keer dat ikzelf aan handlettering deed was in groep 3, toen ik leerde schrijven. Mijn handschrift is daarna nog talloze malen veranderd (de hartjes op de i zijn er inmiddels uit geëvolueerd), maar bordwaardig werd het nooit.

Ik persoonlijk ben bijzonder blij met de uitvinding van het toetsenbord. Dat komt waarschijnlijk doordat ik in mijn leven iets teveel verjaardagskaarten heb verpest met schrijffouten en/of de onvermijdelijke inktvlekken die ik als linkshandige maak. Door dit gebrek aan oefening lijkt mijn handschrift tegenwoordig meer op dat van een gorilla onder narcose, of op het handschrift van de gemiddelde dokter: onleesbaar.

Om al deze redenen heb ik grote bewondering voor hen die niet alleen mooi kunnen schrijven, maar wiens letters zelfs mooi genoeg zijn om cafémuren en winkelruiten te versieren.

Krijtbordschrift - Oh Marie!
Deel jij die bewondering en wil je ook graag op mooie wijze je naam (of spreuk) op muren en glazen leren schrijven? Dan is het krijtbordschrift wat voor jou. Met het krijtbordschrift leer je stapsgewijs hoe je zelf mooie letters kunt schrijven. Net zoals vroeger in groep 3: met steunlijntjes en oefenpagina’s. Maar dan zonder juf die je rondcommandeert. (En ook zonder de stickers, oké dan.) Het gaat zelfs verder dan dat: je leert ook hoe je je letters goed overbrengt op leisteen, krijtbord of glas. En hoe je mooie randen en kaders tekenen kan.

Het jaar is nog jong: misschien is dit wel het moment om aan een nieuwe hobby te beginnen. Een hobby die net zo stressreducerend is als het aaien van een kat of hond. Trouwens, wie zegt dat dat niet allebei kan?

Krijtbordschrift - Oh Marie!
Wij mogen één krijtbordschrift inclusief een wit en grijs potlood, een chalk marker en fineliner weggeven. Wil je meedoen? Laat dan in de comment sectie hieronder jouw favoriete quote of spreuk en je naam achter. We kiezen 24 februari aanstaande een winnaar, die we onderaan dit bericht bekend zullen maken. Succes!

Update 24 februari 2016: Dank voor al jullie leuke, grappige en mooie quotes! Laila Veerman postte een quote van haar vader: ‘Gedraag je. En als je je niet gedragen kan, geniet er van!’ Gefeliciteerd Laila, stuur je ons even een berichtje met je gegevens?

13 antwoorden
 1. Suzanne van Vliet
  Suzanne van Vliet zegt:

  Oh prachtig dit zou ik heel graag winnen!

  Mijn favoriete spreuk is “you be the change you want to see in the world” van Ghandi.

  Succes gewenst voor ieder die meedoet!

  Beantwoorden
 2. Babette | StudioBabsie
  Babette | StudioBabsie zegt:

  Wat een leuk schriftje, ken het nog helemaal niet.. Vind het handlettering wat je tegenwoordig overal zit wel super leuk, dus natuurlijk nog leuker om het zelf te doen! Mijn favoriete quote, moeilijk.. Ik kwam laatst een hele leuke uitspraak van Maaike Ouboter tegen; ‘Eerlijk is eerlijk, het leven is heerlijk!’ Deze vind ik wel lekker vrolijk en mooi!

  Beantwoorden
 3. Klaartje
  Klaartje zegt:

  Super leuke weggeefactie! Mijn favoriete quote komt uit een Engelstalig liedje van Josh Ritter:

  ‘I’d rather be the one who loves then to be loved and never even know’

  Beantwoorden
 4. Karen
  Karen zegt:

  ‘Het gaat toch nooit zoals je denkt’
  Super leuk schrift lijkt t me; ik volg ze ook op insta, en ze geven ook antwoord! Zou m graag winnen, kijk er al likkebaardend naar sinds de crowdfunding :)

  Beantwoorden
 5. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Super leuk! nou dan ga ik voor mijn favoriet: Je kunt beter spijt hebben van dingen die je hebt gedaan, dan van dingen die je niet hebt gedaan!

  Beantwoorden
 6. Zjojes
  Zjojes zegt:

  Mijn favoriet(en) is/ zijn de spreuken van Dr Seuss.
  Vooral:
  Today you are you!
  That is truer than true
  there is no one alive
  That is youer than you.
  Wat zou ik het tof vinden om dit winnen!
  Duimen draaien :)
  Groetjes
  Joyce

  Beantwoorden
 7. Marjolijn Pas
  Marjolijn Pas zegt:

  WOWOWOW Lees ik dit nog op tijd?
  Dit wil ik echt heel graag winnen! Ik ben al een tijdje in mijn hoofd bezig met handlettering maar
  op papier verschijnt het maar niet! Dit zou echt super zijn! Opnieuw leren schrijven, want met dit handschrift zoals de mijne
  kom je niet heel ver ;)
  Groetjes,
  Marjolijn

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *