Instagramprofiel – Hannie van Breda-Arts

Instagramprofiel Hannie van Breda-Arts - Oh Marie!
Als je dacht dat een geheel maken van je Instagramfeed een opgaaf was, dan heb je die van Hannie nog niet gezien. Haar feed heeft het ombré effect. Het gaat zoetjesaan over van roze naar wit, geel, oranje, paars, blauw, zwart, grijs…en weer terug. Zonder ooit rommelig te worden. Daar zetten wij ons petje diep voor af. Zeker op de momenten dat we zelf weer een uur zitten te turen naar die ene te plaatsen foto, ondertussen in ons hoofd de hevige discussie voerend of deze foto nu wél of net niet in ons grote Instagramgeheel past.

We vroegen Hannie naar haar beste Instagramtips, die ze graag met ons deelde. Die knopen we in onze oren, hopend dat ze ons volgende Instagram-tuurmoment wellicht wat kunnen inkorten.

Foto’s – Hannie van Breda-Arts

Instagramprofiel Hannie van Breda-Arts - Oh Marie!
Wie, wat, waar…kortom: Hannie in het kort?
Mijn naam is Hannie van Breda-Arts. Ik woon in het zuiden van Nederland met man en dochter. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de hectische wereld van transport en ben dan vooral bezig met regelgeving en procedures. Misschien dat ik daarom juist als tegenhanger in mijn vrije tijd graag rustige en eenvoudige foto’s maak.

Instagramprofiel Hannie van Breda-Arts - Oh Marie!
Hoe ben je op Instagram terecht gekomen en wat is het leukste dat je hebt meegemaakt door Instagram?
Via Facebook en Pinterest kwam ik steeds vaker mooie plaatjes tegen die door mensen op Instagram geplaatst waren. Dat was voor mij de aanleiding om ook een account aan te maken. Inmiddels is Instagram mijn favoriete vorm van social media. Naast het plaatsen van mijn eigen foto’s, vind ik er veel inspiratie en positiviteit.

Het leukste dat ik heb meegemaakt op Instagram is het verzoek voor een binnenkijker in ons huis. Daarnaast vind ik het ook heel leuk dat ik nu word benaderd door bloggers die mijn feed in de schijnwerpers willen zetten.

Instagramprofiel Hannie van Breda-Arts - Oh Marie!
Je foto’s hebben een hele karakteristieke compositie. Kies je daar bewust voor?
Door de jaren heen zijn mijn foto’s steeds eenvoudiger en minimalistischer geworden. Ik hou van eenvoudige, krachtige en lichte foto’s waarbij alle aandacht gericht is op het onderwerp of de sfeer. De compositie van een foto is daarin erg belangrijk. Juist de uitsnede van het beeld kan ervoor zorgen dat de aandacht precies naar het onderwerp gaat.

Instagramprofiel Hannie van Breda-Arts - Oh Marie!
Hoe kies je de onderwerpen van je foto’s? Kies je ze bewust op kleur?
Ik ga graag de uitdaging van de #100daysof_ challenges aan. Het onderwerp van de foto’s ligt dan vast, maar het daagt uit om goed om je heen te kijken en iedere dag weer een nieuwe invulling te geven aan hetzelfde onderwerp. Ik deel de 100 dagen op in collages van 9 foto’s en vind het leuk om deze op kleur te maken. Dat betekent dat de eerste drie foto’s nog niet vastliggen qua kleur, maar dat ik daarna wel probeer om binnen een mooi kleurenpalet te blijven. Dat maakt van de collages een mooi en rustig geheel.

Instagramprofiel Hannie van Breda-Arts - Oh Marie!
Wat is de beste Instagramtip die je kreeg?
Blijf dicht bij jezelf.

Instagramprofiel Hannie van Breda-Arts - Oh Marie!
Wat is jouw eigen favoriete foto?

Mijn eigen favoriete foto is meestal de foto die ik als laatste gemaakt heb. En natuurlijk alle foto’s van onze dochter Sofie. Vooral de foto waarbij zij op de bodem van het zwembad ligt. Deze heb ik dan ook in formaat 80 x 80 cm laten afdrukken op Forex.

Instagramprofiel Hannie van Breda-Arts - Oh Marie!
Wat wil je verder nog aan ons kwijt?
Ga fotograferen! Door middel van het maken van foto’s ga je anders kijken naar de wereld om je heen. Juist door de lens van de camera zie je hoe mooi het gewone kan zijn. See the ordinary in the extraordinary.

Volg Hannie op Instagram via @hannievanbreda

1 antwoord
 1. Sanne
  Sanne zegt:

  Toen ik alleen al de intro las wist ik dat ik dit profiel wilde gaan volgen. Ik hou van op kleur gesorteerd (als ik een grote boekenkast heb waar alle boeken bij elkaar zullen staan, ga ik ze sowieso op kleur sorteren) en dat er dan ook nog een soort ombre effect ontstaat op haar Instagram en de kleuren mooi blijven overlopen, wauw, dat is echt ontzettend cool!
  Ook weer heel leuk dat je haar hebt geïnterviewd :).
  Tof ook, die laatste foto. Maar ook die eerste, wauw.
  Liefs

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *