Etsy favorieten – Addams Family

crystal candle - BeyondtheCrystalVeil on etsy
crystal candle – BeyondtheCrystalVeil

Ik geef het eerlijk toe, ik heb een gothic fase gehad (ik=Anne, om shock-coma’s te voorkomen). Op een dag schilderde ik mijn retro oranje en paarse muren over met zwart en bordeauxrood. Zwart velours, zwarte kaarsen, tarotkaarten, spike-armbanden en zelfs zwarte lippenstift passeerden de revue. Achteraf noemen we het ‘zoekende’, maar enige affiniteit met ons huidige thema heb ik wel. De Etsy favorieten vinden was dan ook het probleem niet. Een selectie maken waar Marlous geen nachtmerries van krijgt wel. Poppenhoofdjes, schedels, alles met ogen, er viel veel af. Ik denk dat het gelukt is om een schrik-vrije post te maken.. en anders hoor ik het wel op de volgende redactievergadering!

De stijl van the Addams Family helemaal kopieren is misschien niet voor iedereen weggelegd. Maar gelukkig zijn er altijd elementen die zelfs de grootste angsthazen kunnen waarderen (ik noem verder geen namen). Zoals lieve zwarte katten schaaltjes, rood-met-witte-stippen paddenstoelen van suiker en vintage foto’s met vreemde onderwerpen, om maar wat te noemen. En voor de iets minder bang aangelegde types, je kunt mijn ongecensureerde lijst bekijken op Etsy!

black cat ring dish - LaurenSumnerPottery on etsy1
black cat ring dish – LaurenSumnerPottery

Verzamelschaaltje

Natuurlijk heb je nog een schaaltje nodig voor ringen! Of oorbellen. Of theezakjes. Paperclips. Elastiekjes. Puntenslijpsel. Reserve knoopjes. Spelden. Of je doet er niets in en zet gewoon zo’n lief kattenschaaltje in de kast. Wie zei er ooit dat zwarte katten ongeluk brengen?

wednesday addams collar - LittleBunga on etsy
wednesday addams collar – LittleBunga

Wednesday

In elke Addams is wel een stijlicoon te vinden. Denk aan de lange zwarte lokken van Morticia, de dandy-look van Gomez, het streepjes shirt van Pugsley en het perfecte head-bang haar van Cousin It. Maar dé fashionista van huize Addams is natuurlijk Wednesday. Haar eenvoudige zwarte jurk met witte puntige kraag is iconisch. Zowel voor Vogue als voor Halloween kostuums (met een kleine voorsprong voor die laatste).

red lips golden globe photostone - Augenblickphoto on etsy
red lips and golden globe photo stone – Augenblickphoto

Sneeuwwitje

Een mysterieuze vrouw met rode lippen en donker haar, het zou zo Sneeuwwitje kunnen zijn. Of Morticia natuurlijk, om trouw aan ons thema te blijven. De foto’s worden overgebracht op steen of hout, dus het is weer eens wat anders dan een foto op canvas.

anatomical heart in a jar - kivaford on etsy
anatomical heart in a jar – kivaford

Hartje

En dan geen hartje uit WhatsApp, of een cliché Valentijnskaart-hartje, maar een anatomisch correct hartje. Iets meer gothic dan de gemiddelde Hallmark kaart, maar ook best romantisch. Het is niet van vlees en bloed, ook niet van hout zoals de Poema’s bezingen, maar van glas. ‘Hand’ geblazen glas. Dit piepkleine hartje is, samen met het flesje, uit één stuk geblazen en daarom alleen al de moeite waard. Check ook de andere mini-glazen creaties van Kiva en maak een diepe buiging voor al het priegelwerk!

vintage gothic black mirror - SecretWindowMirrors on etsy1
victorian gothic black mirror – SecretWindowMirrors

john keats vintage book - HamptonHouseVintage on etsy
john keats poetry book – HamptonHouseVintage

Victoriaans wonen

Voor een instant-Addams sfeer in huis is Victoriaans het toverwoord. Toegegeven, zoveel Victoriaanse accessoires zie je tegenwoordig niet liggen bij de gemiddelde woonwinkel. Op Etsy is gelukkig genoeg te vinden. Denk aan ornamenten, zwart kant, goud, weelderige stoffen en patronen. Wees niet bang voor donker, want dat is het buiten toch. Inslaan die gebonden leren boeken, kroonluchters, grote spiegels en kandelaren..*) perfect voor de komende maanden!

*) met een beetje mazzel ook bij kringloop te vinden.

edgar allan poe necklace - Blingstopaythebills on etsy
Edgar Allan Poe necklace – Blingstopaythebills

Portretje om je nek

Hij ziet er misschien een tikje ongezellig uit, deze bekende schrijver Edgar Allan Poe, maar er is één voordeel: je kijkt er zelf toch niet naar! Althans, niet als je hem om je eigen nek hangt. Overigens heb ik Edgar Allan Poe niet geheel toevallig gekozen, hij is één van de grootste horror- en fantasyschrijvers ooit. Een tip als je tegen nachtmerrieachtige verhalen kan. Wat dat betreft schaar ik mij veilig achter Marlous, want daar doe je mij ook geen plezier mee. Stiekem toch 2 angsthazen aan het Oh Marie! roer, haha!

vintage glove molds - thetreschicshop on etsy
vintage hand molds – thetreschicshop

Hands up

Als er 2 lichaamsdelen zijn die geassocieerd worden met griezelige dingen dan zijn het ogen en handen. Misschien is het het idee dat je opeens een hand op je schouder voelt, of dat deze a la een zombie film plotseling uit de grond komt. Brrr. Ik beloof hierbij plechtig dat deze oude handmodellen je niets doen. Ze zijn gebruikt om handschoenen op te etaleren, dus dit zijn hele brave types.

grasp porcelain bowl - flatearthstudio on etsy1
grasp porcelain bowl – flatearthstudio

Moon Print - Fybur on Etsy
moon print poster – Fybur

Volle maan

Bij volle maan gebeuren er spannende dingen, dat weet iedereen. Geen klassieke enge scene zonder volle maan. Weerwolven, zombies, heksen, rituelen en andere mystieke dingen gebeuren niet bij daglicht. Voor een klein beetje magie in huis is deze maan poster een top aanvulling! Exclusief weerwolven, sorry.

spidersweb pillow cover - InLightImagery on etsy
spider web pillow cover – InLightImagery

mid century wooden cat - BygoneVera on etsy
vintage wooden cat – BygoneVera

Ongeluk?

Zo’n lief snoetje kan toch geen ongeluk brengen? Onmogelijk. Of het nu een schaaltje met oortjes is of deze vintage houten kat, ik weet zeker dat je er alleen maar gelukkiger van word! Zwarte katten zijn juist top! En dat zeg ik echt niet onder dwang van mijn eigen zwarte kat Nalu die mij ondertussen aan zit te staren.

chocolate filled candy toadstools - andiespecialtysweets on etsy
chocolate filled candy toadstools – andiespecialtysweets

Paddenstoelen

Er worden veel dingen in het bos met magische wezens geassocieerd, maar paddenstoelen spannen de kroon. Of er nu pratende rupsen op liggen te blowen, er kabouters in/onder wonen of er een heksenkring midden in een veld staat. Deze chocolade paddenstoelen zijn iets minder geschikt voor kabouters en bijna te mooi om op te eten! Perfect voor een gaaf etentje of feestje. Net zoals de sleutels hieronder! Deze zijn van de dezelfde getalenteerde maker en bestaan voornamelijk uit suiker. Heel Holland Bakt is er niets bij.

edible vintage skeleton keys - andiespecialtysweets on etsy
edible vintage skeleton keys – andiespecialtysweets

vintage photograph, rabbit ears - EphemeraObscura on etsy
vintage photo, rabbit ears – EphemeraObscura

vintage photo, cemetery on porto bello - EphemeraObscura on etsy
vintage photo, cemetery at porto bello – EphemeraObscura

Vreemde foto’s

In de categorie VREEMD: vintage foto’s! Echt, zoek op Etsy op ‘vintage photo’ en je komt de meest maffe beelden tegen. Van de man en jongens met konijnenoren bijvoorbeeld (die matchende vestjes ook!). Of de mannen op deze foto, gezellig poserend met wat schedels op een kerkhof (Wat doet die man links? Heeft hij nou geen broek aan?). Oude portretten doen het ook altijd goed. Heerlijk om het verhaal bij te bedenken en daarmee een schat aan inspiratie!

Nog meer Etsy vondsten in Addams Family stijl zien? Bekijk hier mijn volledige favorietenlijst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.