Panters in schaapskleren…of toch andersom? De leukste zwarte katten volgens Oh Marie!

Ze hebben lieflijke namen als Flipper of Pixel, maar zelfs de naam van een levens-reddende dolfijnenvriend kan niet maskeren dat zwarte katten stiekem maar één levensdoel hebben: world domination. Áls ze je leven – zoals Flipper – zouden redden, dan zal dat waarschijnlijk zijn zodat ze je – eenmaal aan de macht – schaamteloos als hun Minion kunnen inzetten. Eerlijk gezegd kunnen wij ons een slechter lot voorstellen, maar dat zeggen we natuurlijk niet hardop.

Lang geleden werden zwarte katten over de kling gejaagd om hun vermoedelijke vriendschappelijke connecties met het heksengilde. Wij wijten het feit dat zwarte katten in die tijd aan een slecht imago leidden door een gebrek aan YouTube en een te groot algemeen geaccepteerd geloof in broodjeaapverhalen. We vragen ons daarbij serieus af wie er in de Middeleeuwen gestrikt werden voor dat nare karwei van het voltrekken van het vonnis.

Anno 2015 haal je het als jezelf respecterende beul niet meer in je hoofd om een kat iets aan te doen. Je zou je dan immers de woede van 90% van de Facebookgebruikers op de hals halen. Ik denk zelfs dat diezelfde beul tegenwoordig ook gewoon Game of Thrones zit te kijken met de kat op schoot. En dat hij misschien zelfs zijn oortjes afdekt als het er allemaal iets te heftig aan toe gaat op de tv.

Om die reden zullen katten de wereld op een dag overnemen. Omdat wij als een baksteen voor ze vallen en hun grillen en nukken slikken als zoete koek. Of plaatsen onder het kopje (sorry voor de woordgrap) schattig of grappig. Zelfs als ze ons uit onze slaap miauwen, hun nagels scherpen aan de nieuwe bank of je in een onmogelijke houding achter je laptop laten werken omdat ze óók op schoot willen liggen.

We vroegen onze lezers een foto op te sturen van hun zwarte panters gehuld in schaapskleren en eens te vertellen wat hun aller-grappigste of meest opmerkelijke eigenschap is.

Hou je vast, want hier komen Flipper, Herman, Sjaak, Dexter & Jimi, Wally, Nalu en Pixel!

Zwarte katten - Oh Marie!
Naam: Herman
Familie: Simonia, Gerard en Bob de hond

Toen Simonia haar man leerde kennen, woonde Herman al bij hem. Simonia had het niet zo op katten, maar haar kersverse lief verzekerde haar dat Herman de liefste kat op aarde is en dat het tussen hem en Simonia zeker ging klikken. Wij zijn blij om te kunnen rapporteren dat er niets gelogen bleek aan deze woorden. Inmiddels zijn Simonia, haar man Gerard en Herman verhuisd naar Friesland en heeft Herman een baan gevonden als lokale muizenvanger. Hij doet dit zo goed dat het hem de bijnaam ‘the black hunter’ heeft opgeleverd.

In zijn vrije tijd vermaakt Herman zich onder andere met het andere harige gezinslid Bob, een Golden Retriever. Waar Bob gaat, gaat Herman. Dit geldt trouwens ook letterlijk voor Simonia en Gerard: zelfs op de wc zijn zij niet veilig voor Herman’s affectie. Want hallo, als iemand zit, kan je op schoot. Maakt echt niet uit waar dat is. Tegen zoveel kattenlogica kunnen wij niet op!

 

Zwarte katten - Oh Marie!

Naam: Sjaak
Familie: Simone

Sommige zwarte katten doen niet eens de moeite om te verhullen dat ze snode plannen hebben. Tenminste, die indruk wekt Sjaak wel een beetje als je hem zo ziet. Maar toch. Misschien hebben we hier wel te maken met een typisch geval van schaap in panterkleren.

Sjaak is volgens zijn baasje Simone de liefste en de knapste. (Mocht je het je afvragen, Sjaak is een Oosterse Korthaar.) Als Simone ’s avonds nog wat wil werken gaat hij tussen haar en haar beeldscherm zitten, zodat zij niet meer kan werken en hij geaaid kan worden. Klinkt als een goede deal, of niet? Sjaak’s hobby is in plastic tasjes bijten (daar heeft Sjaak een punt, wij zijn ook tegen plastic tasjes) en als je bukt springt hij op je rug. Ja, waarom moeilijk doen met tafeltjes en kastjes als er zich een mobiel opstapje in huis bevindt?

Als Simone naar bed gaat (moe van al dat knuffelen en met een to do lijst waar helemaal niets vanaf is gestreept door een Zeker Iemand), geeft Sjaak kopjes en knuffels tot ze in bed stapt. Dan gaat hij zelf ook slapen. In zijn eigen kartonnen doos. Typisch geval van liefde die van twee kanten komt.

Aaaaw.

Zwarte katten - Oh Marie!
Naam: Wally (of Walleed, wat laatstgeborene betekent in het Arabisch)
Familie: Judith, Robert, katten Otta en Dwjareb

Naast vriendschap tussen kat en hond heb je ook katten die denken dat ze zelf een hond zijn. Of misschien zelfs wel een koe. Wally volgt Judith en Robert het hele huis door, miauwt niet, maar ‘ekkert’ of loeit zelfs als hij zijn baasjes even kwijt is. Wally is een grote mensenvriend, maar heeft helaas de handleiding ‘Hoe om te gaan met mede-katten’ niet gelezen. Dit is trouwens geheel te wijten aan zijn vorige leven in een vervuild huis te midden van 25 andere katten, dus dat zal niemand hem kwalijk nemen. Alhoewel zijn twee harige huisgenoten Otta en Dwjareb daar – door schade en schande wijs geworden – inmiddels anders over denken. Ze hebben inmiddels schoon genoeg van Wally’s pesterijen. Wat best een beetje zielig is, want zij die om negatieve aandacht vragen, vragen in feite om liefde. Die zetten we op een tegeltje.

Als Wally een kussen ziet, moet hij erin prakken zoals kittens doen als ze bij hun moeder melk drinken. Wally is een kat die het kitten in hem niet heeft verloren. Prijzenswaardig en zeer aandoenlijk, wat ons betreft!

Zwarte katten - Oh Marie!
Naam: Pixel
Familie: Danique, Bart en Sonic de kat

Al lijkt het niet zo, toch is dit een bijzonder moment, lieve lezer. De foto hierboven is namelijk één van de twee foto’s die ooit van Pixel gemaakt zijn.

Het zit namelijk zo, Pixel heeft het niet zo op de wereld. Of op camera’s. Of muziek, mensen die hard praten, haar over haar buik aaien of dichte deuren. Pixel heeft vast het laatste deel van het gezegde “Als God een deur sluit…” gemist en alleen het eerste deel onthouden. Tja, dan krijg je dat.

Het ene moment ligt Pixel spinnend op schoot, om het volgende moment haar nagels in je hand te zetten omdat ze van iets onzichtbaars schrikt. Soms gaat ze zomaar ineens rechtop zitten om te grommen. Niets is zo veranderlijk als een Pixel.

Zijn er dan helemaal geen geneugten in het leven van Pixel? Zeker wel! Ze drinkt het liefst uit bad en haar lievelingsmoment van de dag is als Danique en Bart naar bed gaan. Niet omdat ze dan net zoals Sjaak met haar baasjes kan kroelen, maar omdat ze ze dan zo lekker kan laten schrikken bovenaan de trap.

Zwarte katten - Oh Marie!
Naam: Nalu
Familie: Anne en Stefan

Nalu is niet gemaakt om orders op te volgen. Echt een kat die gemaakt is om baas over de wereld spelen dus. Alhoewel ze nog wel iets aan angstreductie moet doen als ze die baan echt ambieert. Als Nalu wil slapen met ‘vloerverwarming’ (met andere woorden: op schoot), dan dwingt ze haar baasjes om recht te gaan zitten. Anders ligt dat natuurlijk niet lekker. Dit heeft een groot voordeel, want dit voorkomt een hoop rugklachten bij haar baasjes. Win-win situatie!

Als Nalu’s kleedje op de bank niet goed ligt miauwt ze net zo lang tot iemand hem recht legt. Ja, Nalu is best een beetje een diva. Wel een diva met een klein hartje, trouwens. Nalu is onwijs bang aangelegd en schrikt van zo’n beetje alles. Het enige wat dan helpt zijn knuffels. Heel veel knuffels. Wel alleen knuffels van Anne. Want ze blijft een diva natuurlijk.

Nalu is, kortom, een mama’s kindje met een gebruiksaanwijzing die zo dik is als een boek van J.J. Voskuil. Die wel een stuk leuker leest, maar dat kan een kwestie van smaak zijn.

Zwarte katten - Oh Marie!
Naam: Flipper
Familie: Annelies, Lucas en Olivier

Je hebt katten die overal dwars doorheen lopen en hele voorzichtige katten. Dat laatste soort kan je het beste houden als je een handel in glazen beeldjes hebt. Niet dat Annelies dat heeft, maar mocht ze een dergelijk handeltje willen beginnen, dan kan ze dat met een gerust hart doen. Flipper hoort namelijk in die laatste categorie. Ze ligt weleens ergens waar ze niet mag liggen (maar hé, ook de meest law abiding kat wil weleens uit de band springen!), maar ze eet niet van planten, hangt niet in de gordijnen en heeft nog nooit een kledingstuk aan stukken gescheurd.

Toch heeft Flipper één guilty pleasure. Als het hoogzomer is, rolt ze graag buiten in het losse zand. Om daarna, als de buitendeur toevallig open staat, casual naar binnen te wandelen en op Annelies’ hoofdkussen in slaap te vallen.

Dat zien wij die dolfijn dan weer niet doen. 1-0 voor Flipper. De kat hè. Niet de dolfijn.

Zwarte katten - Oh Marie!
Naam: Dexter en Jimi
Familie: Amy en Sammie het konijn

Dexter en Jimi zijn twee zwarte partners in crime. Weet je nog wat we schreven over katten die overal dwars doorheen lopen en hele nette katten? Nou, deze twee behoren tot de eerste categorie. Geen plant of meubelstuk is veilig. Sammie het huiskonijn is dat gelukkig wel, ondanks het feit dat ze volgens de wilde natuur toch echt prooi/jager van elkaar zijn. Wie wat is, laten wij in het midden. (Wist je dat konijnen bijzonder scherpe snijtandjes hebben?) Dexter, Jimi en Sammie zijn, kortom, homies for life. Boks!

Jimi is een kroelkat. Dexter ook wel, maar na een minuut of vijf is hij daar wel weer klaar mee en moet hij iets gaan slopen. Of gewoon heen en weer rennen. Als het maar iets actie-gerelateerds is. Zoals dat hoort bij partners in crime hebben Dexter en Jimi één gezamenlijke guilty pleasure (al zou Amy het kwalificeren als ‘bad cat habit‘): als ze ’s avonds op schoot klimmen en hun draai niet kunnen vinden, hebben ze de gewoonte hun achterste in hun arme baasje haar gezicht te duwen. Om die reden adviseren wij Amy om nog even te wachten voor ze met Dexter en Jimi bij de koningin op de thee gaat.

Met dank aan alle baasjes voor de prachtige foto’s en geweldige verhalen!

4 antwoorden
  1. Marieke
    Marieke zegt:

    Wat een leuk artikel! Zag ik daar in eens een gelijkenis voorbij komen van mijn eigen zwarte kater Pixel. Niet alleen de naam en de foto, ook zelfs het karakter. Fantastisch!
    ♡zwarte poezebeesten

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *