Dutch Design Week 2015

Studio PS - DDW 2015 - Oh Marie!
Gisteren bezocht ik met Anki en Lonneke de Dutch Design Week in Eindhoven. Op uitnodiging van Willemijn en Ulrike bezochten we de highlights van het evenement en ontmoetten we de mensen achter een aantal van de vele prachtige designlabels. Het mag misschien gek klinken, maar als ik de porseleinen kleurstalen van Studio PS (boven) mag bekijken of met Lenneke Wispelwey mag praten over haar collectie en hoe zij het creatieve ondernemerschap ervaart, dan kan je me creatief gezien niet gelukkiger maken. En er is niets fijners om dat gevoel vervolgens ook weer te delen met gelijkgestemde blogvrienden.

Klinkt dit klef? Misschien wel. Maar Dutch Design Week vind ik hét evenement om te bezoeken als je, zoals veel van jullie, al bijzonder goed op de hoogte bent van al het moois dat er op woon- interieur- en designgebied te halen valt. Op Dutch Design Week vind je niet ‘gewoon maar’ mooie spullen of beelden. Integendeel, er zitten ook vreselijk lelijke installaties en producten tussen. Maar dat maakt het evenement nu juist zo interessant. Gewoon mooi beeld is leuk, maar Dutch Design Week vraagt meer van je. Het vraagt je verder te kijken dan je neus lang is. Ik schreef hier vorig jaar al een stukje over en eerlijk gezegd kan ik het nog steeds niet beter samenvatten. Als je wil dat er weer even een andere wind door het creatieve deel van je brein gaat waaien, dan moet je naar Eindhoven afreizen. Het goede nieuws is dat dat nog het hele komende weekend kan!

DDW 2015 - Oh Marie!
Van boven naar beneden: keramiek en kleurstalen van Studio PS. Daaronder een wachthuisje op het terrein van Circus of Life (dat ik ook best in mijn tuin zou willen hebben).

Circus of life - DDW 2015 - Oh Marie!Vershal Het Veem - DDW 2015 - Oh Marie!
TAC - DDW 2015 - Oh Marie!
Van boven naar beneden: Circus of Life, Vershal Het Veem (in het dagelijks leven een echte vershal, maar tijdens DDW ook de plek waar je onder andere Lenneke Wispelwey’s prachtige stand kan bezoeken). Daaronder: jassen van wollen dekens in het Temporary Art Centre (TAC). Niet op de foto, maar wel een dikke lunchtip: eet bij Onder de Leidingstraat op Strijp-S (Leidingstraat 45) een broodje ei met doperwtenpesto. Fantastisch ;D

Onder: groen speelt de hoofdrol in Lenneke Wispelwey’s nieuwe collectie (ze werkt – hoe kan het ook anders – aan een heel gaaf nieuw project, daarover later meer!) en een overzicht van het Strijp-S terrein. Floris Hovers exposeert zijn werk in de Steentjeskerk en het trappenhuis van de Design Academy. Laatste foto: het blauwe uur op Strijp-S.

Lenneke Wispelwey - DDW 2015 - Oh Marie!
Strijp S - DDW 2015 - Oh Marie!
Floris Hovers en Design Academy - DDW 2015 - Oh Marie!
Onder: niet zo’n beste foto, maar deze Popcorn Monsoon van Jolene Carlier bij Design Academy moet er gewoon bij staan. Jolene benadert haar ontwerpen op speelse wijze, een die focust op kleur en vorm. Dit mondde uit in deze popcornmachine die er niet alleen geweldig uit ziet, maar ook helemaal operatief is. (Ik had de machine toevallig al in een productie met als thema The Memphis Group in Linda.Wonen gezien, heel gaaf om hem in het echt te zien! Je kan hier in een filmpje zien hoe hij werkt. Alleen de naam is al goed, ja toch!)

Jolene Carlier - DDW 2015 - Oh Marie!Strijp S - DDW 2015 - Oh Marie!

2 antwoorden
 1. Lieke
  Lieke zegt:

  Eindelijk, eindelijk eindelijk kan ik dit jaar dan ook eens de DDW bezoeken! Na vele jaren online meegenieten, bij gebrek aan beter (we wonen nu eenmaal ver weg, en een life bezoek brengen zat er door omstandigheden echt niet in), heb ik dit jaar een bezoek aan Nederland geland in die periode, en een huisje vlak bij Eindhoven geboekt.
  Maar…. nu ik probeer een plan te maken zie ik door de vele bomen het bos niet meer. Er is zo veel te doen, en zo vreselijk veel te zien….
  Zijn er tips voor beginners? Hoeveel dagen moet ik echt minimaal plannen, zijn er dagen die beter zijn dan andere, wat mag ik echt niet missen als ik maar kort de tijd heb? Zijn er dingen te doen die leuk zijn voro kleine kinderen ( mijn dochter is 3)?
  Ik ken uiteraard d eDDW website, maar daar heb ikmijn antwoorden niet kunnen vinden. Heb jij nog tips?
  Alvast hartelijk dank!

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] last-minute heb ik geen tijd meer kunnen vinden. Balen! Gelukkig bestaan er reviews, bijvoorbeeld deze van Oh […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *