Een nieuw leven voor een jaren ’80 prullenbak

Vintage styling V verkl
Het schatgraven in kringlopen is met de jaren lastiger geworden. Of eigenlijk: de dagen dat je over vintage goudmijnen struikelde zijn voorgoed voorbij. Ik kwam recent zelfs op de website van een kringloop waarop expliciet werd vermeld “…dat het personeel soms weleens een waardevol stuk over het hoofd ziet en het per ongeluk vriendelijk prijst. De winst is voor u!”. Mij bekroop bij deze tekst toch het gevoel van een soort Paaseieren-verstop-actie. Alsof er af en toe iets waardevols wordt verstopt, om die arme kringloopbezoeker nog de illusie te geven dat hij een échte schat vinden kan.

Niet dat ik cynisch ben geworden hoor. Zeker niet. Ik ben zelfs alleen maar fanatieker geworden in mijn schatgraaftochten. Omdat struikelen over schatten niets aan is. Zo ga ik ook helemaal op slot in winkels waar (dure) vintage wordt aangeboden. Omdat het dan al door iemand gevonden is, begrijp je? Doe mij maar een grote hal met meuk, bij voorkeur een met een naam waar ik ook nog flauwe grappen mee maken kan. Zo bezocht ik recent een kringloop die De Sneuper heet. Daar kan ik uren plezier om hebben. Ach, ieder zijn (flauwe) pleziertjes.

Vintage styling I verkl 2
Ik postte afgelopen maandag al een foto van mijn meest recente kringloopvondsten op Instagram. Eén van die vondsten betrof een (ik denk) jaren ’80 of ’90 prullenbak. Nu is één van mijn kringloopregels dat hetgeen ik koop er een beetje fris uit moet zien en prullenbakken horen daar over het algemeen niet bij. Dit exemplaar was echter best netjes en nog prima schoon te maken.

Niet dat dat laatste heel erg nodig was, want inmiddels fungeert hij als bloempot. Ik zette er een Medinilla in, met de toepasselijke naam ‘Flamingo’. De flamingo’s erboven komen ook uit een kringloop, net als de andere lijsten die je op deze foto ziet. Ze vonden uiteindelijk een plek op mijn werkkamer waar ik me – heel cliché maar daarom zo waar – graag omring met dingen waar ik graag naar kijk.

De kick van het vinden van iets goeds is, kortom, eigenlijk alleen maar groter geworden. Het dwingt me creatief te zijn en laat dat nu zijn wat ik het liefste doe. Net zoals het horen van andermans verhalen over kringloopschatten, dus als jij nog een goede anekdote hebt, deel hem dan met me. Ik verheug me erop!

Een nieuw leven voor een vintage prullenbak - Oh Marie!
En dan hebben jullie ook nog de winnaars van de luchtbedden give-away van ons tegoed! Bedankt voor jullie geweldige reacties, het was een feest om ze te lezen! Hier komen de winnaars:

Pegasus – Jennifer Bloem
Krokodil – Toborono
Tompouce – Marilou
Luchtbed met 18 bekerhouders – Anne-Sophie Labis
Golfmatras – Mireille

Mailen jullie ons even op info[at]ohmarie.nl voor jullie adresgegevens?

4 antwoorden
 1. Lies
  Lies zegt:

  Jaaaaa! Ik startte mijn vakantie met mijn vondst-der-vondsten! In mijn lievelingskringloop in Tuk (?) was ik op jacht naar mandjes van staaldraad voor in mijn nieuwe kast. Ik spot een exemplaar, pak hem en zie dat er een Tomadorek onder ligt. Het mandje vloog aan de kant, het rek onder mijn arm en een grijns van oor tot oor. (ZIET NIEMAND DIT?? HOEZO LIGT DIT REK HIER ZO VOOR HET GRIJPEN?!) 12,50. Mijn vakantie begon heerlijk!

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Ha! Dat zijn de beste verhalen, die van het level urban legend. Een Tomadorek van € 12,50? Dat heb je heel goed gedaan! Geweldig, dank voor het delen!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *