De poëtische foto’s van Frieda Mellema

studio lab71 - frieda mellema - oh marieZoals een dichter met woorden speelt, zo speelt styliste/fotograaf/kunstenaar Frieda Mellema met beelden. Zij combineert gevonden materialen, bloemen, oude voorwerpen en textiel met elkaar waardoor zij samen een nieuw verhaal vertellen. Een sprookjesachtig verhaal, waardoor je anders gaat kijken naar afval op straat of die oude plastic koffiepot. 

Frieda werkt onder de naam Studio Lab71 en vertelt liever niet te veel over haar werk, ze laat haar beelden liever voor zich spreken. Daarom géén interview met deze interessante dame, maar een reis door haar poëtische foto’s (met een paar woorden van mij).

studio lab71 - frieda mellema - oh mariestudio lab71 - frieda mellema - oh mariestudio lab71 - frieda mellema - oh marie
studio lab71 - frieda mellema - oh marieDe beeldverhalen die Frieda maakt zijn puur intuïtief, het is letterlijk haar gedachte die tot leven komt. Ze neemt je mee langs alle hersenspinsels in haar hoofd en creëert nieuw leven voor vaak vergeten dingen. Met een bijna filosofische inslag, waardoor zij als de kleine prins zelf is. Ze stelt vragen aan de kijker, vragen die je eigenlijk niet echt kunt beantwoorden.

Naast haar  vrije werk maakt ze veel werk in opdracht, voor bijvoorbeeld parfummerken of productontwerpers, maar ook voor tijdschriften als Elle Decoration en Papier Mache Magazine. In alles wat ze aanraakt is de herkenbare ‘Studio Lab71’  handtekening duidelijk zichtbaar. En die handtekening houdt in: zachte kleuren, een flinke bak licht, dromerige settings, minimalisme en veel textuur, structuur en textiel. Hét succesrecept voor haar poëzie in beeld.

studio lab71 - frieda mellema - oh mariestudio lab71 - frieda mellema - oh mariestudio lab71 - frieda mellema - oh mariestudio lab71 - frieda mellema - oh mariestudio lab71 - frieda mellema - oh mariestudio lab71 - frieda mellema - oh marie

Meer beeldverhalen zien? Frieda post regelmatig nieuw werk op haar facebookpagina en heeft op haar website nog veel meer foto’s staan. Om bij weg te (dag)dromen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *