Verstekeling

Verstekeling - Oh Marie!
Wie dacht dat verstekelingen alleen maar voorkomen in Suske en Wiske avonturen of in de scheepvaart, die heeft het mis. Molly heeft het verstekeling-zijn tot een kunst verheven. Helaas (voor haar) wordt ze 9 van de 10 keer betrapt voor ze zich heeft geïnstalleerd in de katten-no-go area’s in ons huis, maar dat weerhoudt haar er niet van om het te blijven proberen.

Bij het wisselen van de seizoenen heeft ons harige Rupsje Nooitgenoeg nooit genoeg aan de hoeveelheid liefde die ze van ons krijgt en is het verstekelingengedrag het ergst. Molly is dan niet alleen ineens Heel Veel Wakker, ze volgt ons door het hele huis. Maar omdat bij het wisselen van die seizoenen ook het verhaar-seizoen begint, proberen we de kinderkamer haar- (en dus Molly) vrij te houden.

Dit lukt helaas maar matig. Want een kat die liefde wil, is behoorlijk vasthoudend in het opzoeken van clandestiene relax- en uitkijkplekken. Zeker als die plekken zich in de buurt van haar ‘objects of affection’ bevinden. Sowieso is een clandestiene slaapplek altijd nét wat aantrekkelijker dan, zeg…een reeds geclaimd kinderstoeltje.

Dus zodra ik maar even met Jet op haar kamer bezig ben, sneaked er in no-time een zwarte schaduw achter me de babykamer in. En ligt er ineens een vijfde knuffel in Jet’s poppenbedje te tukken.

6 antwoorden
 1. Miriam Bos
  Miriam Bos zegt:

  haha prachtig toch die katten? Wij houden onze katten ook uit onze slaapkamer vanwege al dat haar. En wanneer onze grijze er dan toch per ongeluk expres binnen weet te komen spint hij als een koning. Grappig dier.

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Hahaha, zo herkenbaar! Molly doet dat op onze slaapkamer ook. Komt ze maanden niet en dan ineens is ze weer ondeugend. Maar dat vind ik nou ook zo ontzettend leuk aan katten!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *