Binnenkijken bij Kit and Nancy

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Thank Gosling it’s Friday! Met deze woorden en een foto van Ryan Gosling luidt Laura van Kit and Nancy iedere vrijdag het weekend in. Kijk, wij houden van mooi beeld en fijne kringloopvondsten en als daar dan ook nog een portie humor bij komt kijken, dan zijn wij helemaal verkocht. We keken binnen in Laura’s fijne huis in Rotterdam waar ze vanuit Australië naartoe verhuisde om bij haar lief (bijgenaamd De Hollander) en Ringo, hun vrolijke (en ook een beetje ondeugende) puppy te zijn.

Laura’s foto’s zijn zo dromerig, kleurrijk en symmetrisch als Wes Anderson’s werk. Nog zo’n held van ons. Wat ons betreft is Laura het fijnste importproduct sinds thee en chocolade. En laat dat nu precies zijn wat ze ons voorzette toen we bij haar langs gingen. Want naast bloemen (vintage of vers) is bakken haar tweede grote liefde.

(Speciaal voor Laura’s vrienden en familie plaatsten we het interview ook in het Engels!)
-Tekst en foto’s Marlous Snijder

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Een Aussie in Nederland? Hoe is dat zo gekomen?
Tijdens een driewekelijks familiebezoek in Europa in de zomer van 2012 ontmoette ik via wederzijdse vrienden een prachtige Hollander. Na een paar stormachtige dagen vloog ik terug naar Australië waar ik na 8 maanden besloot dat ik naar Europa wilde verhuizen. Om dichter bij mijn familie te zijn, maar ook om meer tijd door te brengen met De Hollander. Nu, twee jaar later, woon ik samen met de man van mijn dromen in één van de charmantste landen van Europa.

An Aussie in The Netherlands? How come?
I met a beautiful Dutchman in Rotterdam during the summer of 2012 whilst on a 3 week Europe trip visiting friends and family. We met through mutual friends that were currently residing in Holland. After a whirlwind few days I returned to Australia for 8 months, deciding then that I wanted to relocate to Europe to be closer to my family and to spend more time with the Dutchman. Two years later I’m living with the man of my dreams in one of the most charming countries in Europe.

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Oh Marie! is vernoemd naar de geliefde oma van onze hoofdredacteur. Vertel eens iets over Catherine (Kit) en Nancy?
Kit (Catherine), mijn Engelse oma en Nancy (Dorothy), mijn Australische oma, hebben beiden grote invloed gehad op mijn liefde voor bakken en handwerk. Ik heb mijn liefde voor het verzamelen van vintage bloemmotieven, bloemen en zondagse bakrituelen aan deze twee prachtige vrouwen te danken.

Oh Marie! is named after our chief editor’s beloved grandmother. Tell us about Catherine (Kit) and Nancy?
Kit (Catherine), my English grandmother and Nancy (Dorothy), my Australian grandmother have greatly influenced my love for baking and crafting. My love for collecting vintage florals, adorning my house with fresh flowers and Sunday baking are all thanks to these two beautiful women.

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Waarom hou je zo van bloemmotieven?
Patronen en bloemen…ze doen mijn hart sneller kloppen, maken mijn portefeuille lichter en mijn huis mooier. Een mix van beiden is hét recept voor eindeloze inspiratie. Of het nu een jaren ’70 jurk is, een retro muurversiering of een boeket van prachtbloemen…als het mijn pad kruist is er 99% kans dat ik het mee naar huis neem.

What is it about patterns and flowers that you love so much?
Patterns and flowers…they make my heart beat faster, my wallet lighter and my home prettier. Mix them together and you have the perfect recipe for what keeps me endlessly inspired. Whether it’s a 70s dress, retro wall art or a bunch of beautiful blooms…if it crosses my path, there’s a 99% chance it’ll come home with me.

Koala’s of wombats? (Sorry, dit is de enige cliché Australië vraag. Beloofd!)
Koala’s natuurlijk! Ondanks dat ik mezelf nogal eens vergelijk met een humeurige wombat, gaat er niets boven kroelen met een baby koala. De koala is een ontzettend fascinerend en zeer gekoesterd Australisch dier.

Koala’s or wombats? (I’m sorry, I couldn’t help myself. I promise it’s the only cliché Australia question in this interview!)
Koalas for sure! Although I’d compare myself to a moody wombat most days, there’s nothing like cuddling a baby koala. they are such fascinating creatures and a treasured aussie animal.

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Wat is je favoriete recept?
Mijn liefde voor het bakken evolueert continu en er is altijd een nieuw recept om uit te proberen. Momenteel bak ik mijzelf een weg door een lijst van brownierecepten met Ferrero Rocher, gezouten karamel en rocky road. De mogelijkheden zijn eindeloos! Eén van mijn meest favoriete recepten (en crowd pleaser) is de witte chocolade met butterscotch en pecannoten. Super lekker!

What’s your favourite recipe?
My passion for baking is always evolving as there’s always a new recipe to try. I’m currently baking my way through a list of new brownie recipes that include Ferrero Rocher, salted caramel and rocky road…the options are endless! One of my all time favourites and crowd pleaser is the white chocolate, butterscotch and pecan blondie. Super lekker!

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Beste kringloopvondst ooit?
Ik heb de afgelopen jaren zoveel geweldige vondsten gedaan! De meeste heb ik nog steeds, sommige heb ik verkocht aan andere verzamelaars. In Australië was ik in het bezit van een Volkswagenbus uit 1975, waarmee ik een heleboel vintage meubels mee naar huis sleepte. Eén van mijn meest favoriete vondsten is een bordeauxrode vinyl Egg Chair uit 1970 die ik kocht voor 60 dollar. Ik wist meteen toen ik hem zag dat we samen oud zouden worden. Momenteel staat hij opgeslagen in Australië, maar ik droom van de dag dat hij hier bij mij in Europa komt wonen.

Best thrifted treasure ever?
I’ve thrifted some pretty fabulous things over the years. Most I’ve kept and others I’ve sold on to be enjoyed by other treasure collectors. I used to own a 1975 Volkswagen campervan so I used to thrift a lot of vintage furniture for my house. One of my all time favourite finds would be a 1970s burgundy vinyl egg chair that I picked up for $60. I knew right there and then that the chair would grow old with me. It’s currently in storage back in Australia but I dream of the day that it arrives here to live with me in Europe.

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Vertel eens over je harige vriend (Ringo ;-))
Ik ben een echt hondenmens en het was dan ook niet meer dan logisch dat ik er ooit een zou nemen. In februari van dit jaar ontmoetten we een 9-maanden oude puppy in het asiel. Ringo komt uit Spanje, is in gevangenschap geboren, heeft geen staart en veroverde onze harten direct met zijn opgewekte karakter. Drie dagen later woonde hij bij ons en begon onze levenslange liefdesaffaire.

Tell us about your furry friend (Ringo ;-))
I’ve always been a dog person and so it was only natural that one day I would have one of my own. In February we took a drive to an adoption centre and met a 9 month old pup from Spain. Born into captivity and without a tail, the quirky pup won our hearts. 3 days later, Ringo was home with us and the love affair began!

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Klittebandschoenen of een trainingspak?
Absoluut een trainingspak. Ik bracht het overgrote deel van mijn tienerjaren door in een limegroen Adidas trainingspak met bijpassende sneakers. Yep.

Velcros or track suit?
Totally a tracksuit girl. The majority of my teen years were spent in a lime green Adidas tracksuit with matching sneakers. Yep.

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Beste Instagram tip ooit? (O en vertel ons over Ryan Gosling!)
Mijn Instagram account is mijn moodboard waar ik foto’s post van dingen die me blij maken, me inspireren of waar ik op dat moment aan werk. De beste Instagramtip die ik zou geven is dat je bij jezelf en je eigen stijl en visie moet blijven. Ik plaats alleen foto’s op Instagram waar ik vrolijk van word en die de schoonheid om me heen vieren. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht! Ik krijg heel vaak de vraag hoe ik mijn foto’s hun dromerige sfeer geef. Dat doet natuurlijk licht voor mij. Thank Gosling (– it’s Friday – red.) is mijn wekelijkse Instagram eyecandy waarmee ik het weekend inluid. Het idee is bedacht door mijn vriend. Ja, ik weet het…hij is een blijvertje!

Best Instagram tip ever? (O and tell us about Ryan Gosling!)
My Instagram account is a visual mood board where I post photos of what makes me happy, what inspires me and the projects I am currently working on. The best Instagram tip I have is be true to yourself and your vision. I only post pictures that make my heart happy and celebrate the beauty around me. Use natural light whenever possible! I get asked a lot about how I make my photos so dreamy. Natural light does most of the work for me. Thank Gosling is my weekly eye candy fix to celebrate the start to the weekend. It was actually the brainchild of my boyfriend. I know, he’s a keeper!

Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Binnenkijken Kit and Nancy - Oh Marie!
Instagram: @kitandnancy
Blogger: www.kitandnancy.blogspot.nl
Big Cartel: kitandnancy.bigcartel.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *