Snoepkleurtjes en art deco in Miami

photography by Emily Faulstich - parisian hotel - Art Deco Miami - Oh Marie
Er was iets dat opviel tijdens het brainstormen voor ons nieuwe thema (lees: uren mooie plaatjes kijken op Pinterest) en dat is het kleurschema van Miami. Want de pastelkleuren waar we ons in gehuld hebben voor het Club Tropicana thema zijn natuurlijk heel objectief en na zorgvuldig onderzoek gekozen. Kuch. Maar serieus, het is voor een deel wel gebaseerd op de huizen, winkels en hotels waar Miami vol mee staat. Combineer deze snoepachtige kleurtjes met art deco letters en neon borden en voilá: een fotogenieke plek met een vleugje 80’s!

Ik neem jullie aan de hand van foto’s van verschillende fotografen mee door de straten van Miami. De meeste van deze kleurrijke gebouwen zijn in de jaren 20 en 30 gebouwd, art deco ten top dus! Ik kan me zo voorstellen hoe de sterren van toen in hun ‘flapper dresses’ en met een martini in de hand op het terras van hun hotel zaten. Enkel oldtimers en cabrio’s langs de Ocean Drive, zien jullie het ook voor je?

Nu zijn er meer mensen fan van dit snoepje aan de Oostkust. Vooral de site van Emily Faulstich heeft mij een lichte muisarm opgeleverd, want man, o man, wat een fijne foto’s maakt deze dame! Samen met een collega creatieveling reisde zij vorig jaar door Amerika, voor het ‘American Safari’ project. Daarbij eindigden ze in Florida, waar een heleboel van de beelden uit deze post gemaakt zijn. Zomerse bonus: Haar inspirerende blog draagt de naam Hawaiian Coconut.

Maar in deze blogpost ook aandacht voor de pareltjes van andere fotografen die net als Emily verliefd werden op het zoete Miami. Tot zover de woorden, geniet van de beelden!

Photography by Emily Faulstich - sign Parisian - Art Deco Miami - Oh MariePhotography by Emily Faulstich - delano - Art Deco Miami - Oh MariePhotography by Emily Faulstich - American Safari - Art Deco Miami - Oh Marie
The Carlyle Hotel,. Miami Beach. Florida - Art Deco Miami - Oh Marie
Bailey Sondag - Miami, 2015 - Art Deco Miami - Oh MariePalm Springs - Mary Costa Photography - Art Deco Miami - Oh Marie
Photography by Emily Faulstich - 80's colors, Kent - Art Deco Miami - Oh Marie
Photo by Adam Sherbell - Art Deco Miami - Oh MarieFree people Joanna | Rick Mandel - Art Deco Miami - Oh Marie
Photography by Emily Faulstich - Art Deco Miami - Oh Mariemiami beach - Tom Crabtree - Art Deco Miami - Oh MariePINK TROPICS, by Emily Faulstich - Art Deco Miami - Oh Marie
Photography by Emily Faulstich - Edgewater beach hotel - Art Deco Miami - Oh Marie
Fotocredits: 1-4, 8, 12, 14, 15: Emily  Faulstich | 5: onbekend | 6: Noah Sahady | 7: Mary Costa Photography | 9: Adam Sherbell | 10: Joanna – Free People | 11: Rick Mandel via Flickr | 13: Tom Crabtree

Wie heeft er nu, net als ik, ook zin om een zak spekkies weg te werken?

4 antwoorden
  1. Nikki
    Nikki zegt:

    Oh, wat een heerlijke plaatjes! Ik heb nog niet op het linkje naar Hawaiian Coconut geklikt, want dan is het hek echt van de dam, vrees ik. Dank voor het delen ^^

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *