Bezoek aan Hear Hear – over keramiek en plantjes

Hear Hear ceramics - photo by Anne van Midden
Rena Noordermeer is eigenaar van Hear Hear, één van de leukste winkeltjes in Amsterdam, gevuld met plantjes, potjes, boeken, mooie kaarten en heel veel ander moois. Waaronder haar eigen creaties van keramiek, die zij verkoopt onder de naam Hear Hear ceramics.

Haar dromerige mobiles waren aanleiding om haar te vragen voor ons kleine prins thema. Het bleek een match made in heaven! Ik bezocht Rena in Amsterdam en nam een camera mee om haar eigen keramieklijn vast te leggen.

Hear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenVertel eens wat over jezelf, je hebt een winkel in Amsterdam?

Ik ben Rena, ben 30 jaar en woon samen met mijn vriend, onze cavia’s en mini jungle in Amsterdam Noord. Ik ben eigenaar van Hear Hear, een kleine winkel in hartje Amsterdam waar mijn interesse in bijzondere producten en mijn hebberigheid samenkomen. Hoewel ik vroeger altijd dacht een stadsmens te zijn heb ik ondertussen wel in de gaten dat ik meer een buitenmens ben. Amsterdam is een prachtige inspirerende stad maar stiekem droom ik van een boerderijtje in de buurt met een paar kippetjes en een hond. Tot die tijd is het de kunst om mijn dromen te combineren met mijn woon- en werkomgeving. Hear Hear is een verlenging van mezelf en staat vol planten, plantenpotjes, boekjes van bijzonder papier, kaarten met groene illustraties en andere bijzondere producten met een natuurlijke, eenvoudige uitstraling.

Hear Hear_Rena - foto door Sandy van HeldenEn je maakt keramiek! Zomaar een hobby of hadden alle plantjes een mooi nieuw jasje nodig?

Een beetje van beide. Ik wilde graag weer eens echt iets met mijn eigen handen maken, een ambacht leren. De kunst van het pottenbakken is al eeuwen oud, dat vind ik prachtig. Werken met keramiek is heel puur, je begint met een bonk klei en kunt er alle kanten mee op.
Onder de naam Studio Hear Hear maak ik vooral kleine interieur items zoals plantenpotjes, bordjes, kommetjes en wand mobiles. Een deel van de collectie verkoop ik in de winkel en dat gaat zo goed dat ik het bijna niet bij kan houden!

Maak je deze prachtstukken allemaal in dat kleine winkeltje?

Mijn keramiek maak ik bij Keramiek Centrum Amsterdam, daar heb ik zelf de apparatuur niet voor. Thuis maak ik kralen van polymeerklei en daar maak ik vervolgens in de winkel kettingen en mobiles van. Ook de meeste weefwerkjes weef ik in de winkel. Het is leuk om aan klanten te kunnen laten zien hoe iets (af)gemaakt wordt.

Hear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenHear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenHear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenHear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenJe maakt al keramiek potjes, sieraden en mobiles.. zijn er nog meer dingen die je graag in een ‘Hear Hear’ sausje zou willen gooien?

Op het moment zou ik vooral graag meer tijd en ruimte hebben om me te focussen op de producten die ik al maak. Ik wil wat efficiënter willen werken en minder afhankelijk zijn van anderen. Als mijn keramiek docente op vakantie gaat ligt mijn productie ook meteen stil en dat is jammer. Ik ben altijd op zoek naar mooie nieuwe materialen en heb nog een hoop ruimte voor verbetering en vernieuwing. Ik zou het wel leuk vinden om dit jaar weer met iemand een samenwerking aan te gaan. Een bestaand product in een Hear Hear editie uitbrengen bijvoorbeeld.


Jouw keramiek zou niet misstaan in een gemiddelde ‘concept store’, zou je de verkoop willen uitbreiden naar andere winkels?

Dank je wel, dat vind ik een mooi compliment! Ik zou vereerd zijn om mijn werk in andere winkels te zien. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat dit binnenkort gaat gebeuren..!

Hear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenEen winkel met mooie producten, een eigen keramieklijn, wat zijn andere dingen die we nog van jou kunnen verwachten?

Hm lastig! Zelfstandig ondernemen is pittig en de dingen die ik doe zijn een soort never ending story. Er zijn dagen dat ik maar een beetje voor me uit zit te staren en even geen inspiratie of energie heb. Dat probeer ik op te lossen met het zoeken naar leuke samenwerkingen. Via de winkel heb ik ontzettend leuke, lieve, creatieve en inspirerende mensen leren kennen. Ik denk dat daar nog mooie dingen uit kunnen komen! Kleine evenementen, nieuwe producten en wie weet wat nog meer.

Hear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenHear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenHear Hear ceramics - photo by Anne van MiddenIk zie een mobiel met sterren en planeten, doet me denken aan ons huidige thema! Heb jij zelf iets speciaals met le Petit Prince?
Le Petit Prince is (samen met the Never Ending Story) mijn lievelingsboek! Het boek is zoveel meer dan alleen de prachtige illustraties. Het is een ontroerend verhaal over vriendschap, liefde, eenzaamheid en verlies. Anders dan veel mensen denken is het boek niet geschreven voor kinderen maar voor de kinderen die we als volwassenen nog steeds zijn. Le Petit Prince werd voor het eerst uitgegeven in 1943 maar staat vol tijdloze, treffende wijsheden zoals mijn favoriete quote.

“Voici mon secret. Il est très simple: on ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux.”
– Antoine de Saint Exupéry –

Rena’s winkel: Hear Hear Amsterdam
Als eerste nieuwe producten zien? Rena deelt work in progress foto’s op haar Instagram account.

Foto’s: Anne van Midden
Portretfoto: Sandy van Helden

3 antwoorden
  1. Ann Boonstra
    Ann Boonstra zegt:

    Hear Hear is zeker een bezoekje waard. Leuke spulletjes, heel gevarieerd. Nooit geweten dat je in een klein winkeltje zoveel tijd kan doorbrengen, gewoon met ontdekken van leuke dingen. Fijn Rena dat anderen zo kunnen meegenieten van jouw creatieve talenten.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *