Online leren weven met Oh Marie!

Het is zondag (joh!) en dat betekent dat het weer weefdag is op dit blog. En wat voor weefdag! Vanaf vandaag kan je online leren weven met Oh Marie! Na mijn blogpost over alles wat je nodig hebt om te beginnen met weven, maakte ik een instructiefilmpje (de eerste die ik maakte, wie had dat ooit gedacht?) waarin ik uitleg hoe je je weefraam opspant (oftewel: de kettingdraden aanbrengt) en je weefraam afkant met een twijnrand. Klinkt ingewikkeld? Valt best mee! Ze zijn daarbij beiden essentieel bij het maken van je weefsel.

Zelf heb ik inmiddels ook weer wat geleerd op weefgebied (want ik ben zelf ook nog best een dummie, laten we wel wezen ;)):

Eén van onze lezers tipte om, in plaats van lange naalden, plastic Knit Pro naalden te gebruiken (dank Marloes!). Deze naalden gebruik je als je kortere afstanden weeft. De stevige Knit Pro naalden hebben een groot oog, zijn langer dan gemiddeld, hebben een botte en handige gebogen punt. Ik heb ze getest en vind ze een prima alternatief voor de lange weefnaald. Ze zijn voor € 3,- te koop in wolwinkels en anders in de vele hobbywinkels op het internet.

In mijn vorige blogpost tipte ik de acryl van Zeeman om mee te weven. Acryl is niet elastisch, waarmee je (deels) voorkomt dat de randen van je weefwerk scheef worden als je het van je raam afhaalt. Verder gebruik ik Phildar katoen voor de kettingdraden.

In de volgende editie van de weefseries laat ik zien hoe je Turkse knopen (de kwasten onderaan het weefwerk) maakt en hoe je werkt met de steeklat. O, ik heb zoveel ideeën, dat ik bijna niet weet waar ik beginnen moet!

Heb je tips of vragen? Deel ze hieronder, leuk! Veel plezier en succes!

2 antwoorden
 1. Maria Mesman
  Maria Mesman zegt:

  Na een herseninfarct ben ik zwaar gehandicapt en heb alleen mijn rechterhand ter beschikkingIk zou zo graag een mand weven, zodat ik deze op mijn website kan verkopen, want ander werk kan ik niet meer en heb daardoor dus ook geen inkomen meer
  Nu heb ik een weefraam gekocht en ben daarmee aan het prutsen
  heeft ieman nog verdere suggesties?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *