Online leren weven met Oh Marie! deel 3


Les 3 van online leren weven met Oh Marie! Vandaag halen we het weefwerk van het weefraam. Tenminste, als je klaar (én tevreden) bent met het resultaat!

Het verwijderen van het weefsel van het weefraam en het afwerken zijn op zich niet moeilijk, maar moeten wel met beleid (zoals wij thuis altijd zeggen) uitgevoerd worden. Je begint en eindigt het weefwerk dan wel met een twijndraad (hoe je die aanbrengt zie je in instructiefilm 1), zodat het weefsel niet van de kettingdraden kan glijden, maar het afwerken is wel de kroon op al je harde werk. Voorzichtig dus. Neem de tijd!

Wat ik zelf heb geleerd?

Ik heb nog steeds mijn bedenkingen over de wijze waarop ik mijn weefwerkjes aan hun stokje bevestig. Op de één of andere manier staat die me nog niet aan. Ga ik nog eens verder over nadenken. Dat het weven van halve rondjes ook niet moeilijk is.

En dat mijn haar zo van bovenaf gezien (want hoe vaak ziet een mens zichzelf nu van bovenaf?) veel gelijkenis vertoont met mammoethaar. Of ‘woolly mammoth’ zoals ze zo prachtig in het Engels zeggen. Is dit weefgerelateerd? Zeker niet. Maar man, man, wat leer ik veel van die weefseries. Meer dan ik dacht! *Voeg hier naar wens een sarcastisch lachende emoticon in*

Zo. De basale weefzaken staan nu allemaal online. What’s next? Figuren weven, misschien is dat wel leuk. Tot de volgende keer! O, enneh..vragen? Stel ze gerust!

Alle online weeflessen terugzien en -lezen? Dat kan hier:
Instructiefilm weefraam opspannen en twijndraad aanbrengen
Instructiefilm Turkse knopen maken en het gebruik van de steeklat
Wat je nodig hebt om te beginnen met weven (met handige links en tips)

Meer materiaallinks en -tips

5 antwoorden
 1. Lisanne van de Klift
  Lisanne van de Klift zegt:

  Weer genoten! Nog steeds niet aan de slag gegaan, maar mn handen jeuken. Wordt vervolgd. Tijdens het kijken naar dit filmpje vroeg ik me inderdaad af, hoe je die leuke patronen toch weeft. Deze trouwe kijker stemt volgende week zondag weer af op deze zender ;-) En eerst dit allemaal maar eens proberen!
  Groetjes,
  Lisanne

  Beantwoorden
 2. Lisa
  Lisa zegt:

  Beste Marlous,

  als ik het goed heb begrepen dan laat jij de weefdraden onderaan het werk gewoon hangen. Klopt dat?
  Hoef je deze niet te knopen per 2, zoals de bovenste draden?

  Groetjes
  Lisa

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Ha Lisa, je kan ze wegwerken, maar als je toch die knopen onderaan je weefwerk hebt hangen, scheelt het een hoop werk om het gewoon te laten hangen! Leuk dat je met mijn filmpjes geholpen bent! Succes!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.