Een beetje pathetisch

Analoge foto's Canon Tlb - Oh Marie!
Eigenlijk ben ik nooit 100% tevreden over mijn foto’s. En ja, ik weet hoe pathetisch dat klinkt. Het verschilt ook wel per keer, hoor. De ene keer slaat mijn tevredenheid meer uit richting de P van prima dan de andere keer. ‘Prima’ ook gewoon. Zo Nederlands om dat te zeggen. Dat klinkt net zo erg als ‘Ach, we mogen niet klagen’. Maar dat terzijde.

Met mijn analoge foto’s is het een heel ander verhaal. Ze lijken altijd goed te lukken, zelfs als ze vier-dubbel belicht zijn, zoals de foto hieronder. Het zijn foto’s van de lucht, van water, van een verkeersspiegel en een kade in Leiden.

Analoge foto's Canon Tlb - Oh Marie!
De foto’s hieronder maakte ik toen ik onderweg was naar Groningen. De wereld was gehuld in een dun laagje aangevroren mist, ik reed op de snelweg en er kwam maar geen parkeerplaats om dit prachtige natuurverschijnsel vast te leggen.

Uiteindelijk stond ik foto’s te maken op een of ander ‘Brummitreff’ tussen Bob de Trucker en Co. Kedengedeng. Huhuuuu. Met de vlam in de pijp..etc. Maar mijn foto’s had ik.

Analoge foto's Canon Tlb - Oh Marie!
Analoge foto's Canon Tlb - Oh Marie!
De onderwerpen van mijn analoge foto’s blinken uit in alledaagsheid. Een kat achter een raam. Een mistig landschap. Een wolkenlucht. Een deur in een goede kleur. De analoge sfeer tilt ze boven die alledaagsheid uit. Film is not dead, is het nieuwe analoge credo op internet. Ik sluit me daar met heel mijn hart bij aan. Voor mij leeft film nu meer dan ooit.

Analoge foto's Canon Tlb - Oh Marie!Analoge foto's Canon Tlb - Oh Marie!
Foto’s ontwikkeld en gescand door Color Utrecht.

5 antwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Dankjewel Eva! Ik denk dat we te lang naar ons werk kijken, daardoor lijkt het uiteindelijk allemaal prut. En natuurlijk, lekker kritisch op onszelf. Eigenlijk zonde, maar ja, doorbreek het maar eens hè?

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *