De Kleine Prins wallpaper ontworpen door Smoky Bunny

Nana Sakata voor Oh Marie! Le Petit Prince
Het werk van Nana Sakata a.k.a. Smoky Bunny is dromerig, zacht, en een beetje magisch. Met haar werk neemt Nana ons mee terug naar onze jeugd, toen het leven nog magisch was. Waar alles mogelijk leek en je dromen grenzeloos waren. Via haar werk vraagt Nana je met je innerlijke kind naar de wereld te kijken.

Nooit je innerlijke kind te verliezen, dat vinden wij een mooie levensles. We konden ons geen beter passende kunstenaar wensen bij het poëtische thema De Kleine Prins. Download onderaan dit bericht de gratis wallpaper die Nana speciaal voor Oh Marie! ontwierp. En misschien herinner je je, iedere keer als je hem ziet, wel weer even die magie uit je jeugd!

Naam: Nana Sakata
Leeftijd: 34
Huidige missie: Proberen om de illustraties voor mijn kalender van 2016 af te maken.

We houden van konijnen! Waarom heet je bedrijf Smoky Bunny?
Dankjewel! ‘Smoky bunny’ is de naam van een vroeg, ‘gestipt’ werk van mij. Het is een zwart-witte inkttekening van een paard-achtig figuur dat verandert in een konijn (voor zover daar enige logica in zit!). De woorden ‘smoky bunny’ vond ik grappig en een beetje apart en zo zijn ze altijd bij me gebleven.

Hoe ontwikkelde jouw prachtige, magische stijl zich?
Zodra ik een idee voor een illustratie heb, weet ik eigenlijk ook meteen hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien. In dat stadium maakt het verder nog niet uit of het eindresultaat perfect is, of of het ontwerp überhaupt gaat werken. Ideeën ploppen op in mijn hoofd en ik doe mijn best om die ideeën direct naar het papier te vertalen. Soms verander ik iets bij het uitwerken, omdat dat beter voelt. Mijn stijl is dus die vertaling van wat er in mijn hoofd gebeurt, beter kan ik het niet uitleggen.

Je hebt een hele losse tekenmanier en een hele gedetailleerde. Kies je bewust voor een bepaalde stijl voor een bepaald project?
Dat hangt er helemaal vanaf wat ik op dat moment wil tekenen en of het voor een opdracht is of niet. Uiteraard respecteer ik de wensen van een klant, soms ziet mijn werk er eenvoudiger uit dan andere illustraties. Mijn autonome werken zijn eigenlijk altijd gedetailleerd, omdat ik het heerlijk vind om aan al die kleine stukjes en beetjes te werken.

Waarom hou je zo van het verhaal van De Kleine Prins?
Er zijn veel aspecten in het verhaal die me aanspreken. De illustraties zijn ontzettend aandoenlijk, de verhaallijn is prachtig opgebouwd en de karakters in het verhaal zijn zo gelaagd. Het verhaal bevat prachtige, filosofische wijsheden over het leven, over de liefde, de natuur, etc.

Ik ben groot fan van kinderverhalen die eigenlijk voor alle leeftijden geschikt zijn. Daarbij ontdek ik steeds weer nieuwe details als ik het boek herlees, iets wat niet van alle boeken gezegd kan worden.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Mijn dag begint altijd met koffie. Het is heel erg, maar zonder functioneer ik niet..! Daarna check ik mijn e-mail en zet ik de radio aan. Ik heb meestal wel opdrachten of persoonlijke projecten waaraan gewerkt moet worden en meestal zit ik dagen aaneen te werken. Ik werk eigenlijk nooit als het donker is. Als ik een pauze nodig heb, lees ik wat of tuinier ik wat op mijn balkon. Ik moet wel zeggen dat ik ook gemakkelijk afgeleid word door het internet! Mijn bureau staat voor een groot raam en soms zit ik een tijd naar de wolken of de haven te staren. Dat klinkt misschien saai, maar er is niets inspirerender dan het prachtige blauw van de lucht.

Waarom moeten we nooit écht opgroeien?
Omdat je nooit moet stoppen met dromen.

Wat is jouw favoriete illustratie en waarom?
Dat is een illustratie waar ik momenteel aan werk. Het is een nieuw idee dat ik aan het onderzoeken ben en het is altijd spannend hoe dat uitpakt!

Download hier de wallpaper met Nana’s illustratie!
PC
Tablet
Smartphone

Nana is ook te vinden op Instagram en Facebook.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *