Witter dan dit wordt het niet

Witter dan dit wordt het niet - Oh Marie!
Bij het uitmesten van mijn kasten (wat ik echt regelmatig moet doen om aan het principe ‘iets erin, iets eruit’ te voldoen) bleek ik in het bezit te zijn van een verrassend grote collectie wit vintage keramiek. Prachtig keramiek met mooie patroontjes erop. Ik besloot ze eens te fotograferen. Al voelde ik me wel een beetje onhandig, met al dat wit. Want alleen maar wit, dat is gewoon niet haalbaar in mijn boek.

Precies om die reden heb ik ook bewondering voor de monochrome bloggers, die hun interieur in zwart-wit uitvoeren. Ik zou dan toch altijd denken: “Ach, die kleur groen…die kan er heus bij. En een geel accent, daar is ook niks mis mee. O en dát is een goede kleur blauw zeg. Die mag er ook bij”. Waarmee ik vervolgens alsnog zou eindigen in een interieur zoals ik dat nu heb. Respect dus, voor hen die zich strikt aan één kleurenpalet houden.

Een paar weken geleden gaf ik een workshop styling bij Immer Urlaub. Tijdens die workshop kwam ook mijn eigen stijl ter sprake. Eén van de deelnemers merkte daarbij op dat mijn foto’s met de jaren steeds leger geworden leken te zijn. Ik kon dat direct beamen. Het zal vast iets te maken hebben met een behoefte aan rust. In mijn huis en in mijn hoofd. Vandaar ook die regel uit de eerste alinea waar ik mezelf aan probeer te houden. Al die zooi is maar ballast. En blijkbaar heb ik dat gevoel ook in mijn foto’s doorgevoerd.

De ruis is dus overboord gemikt, maar de kleuren zullen altijd blijven. Klink ik nu erg als een wasmiddel reclame? Ja hè? (“Kleuren inspireren me énorrm. Wat een práchtig gewaad. Nieuw? Nee, Robijn intensief.”) Maar vandaar dus toch groene en gele accenten in deze foto’s. Witter dan dit wordt het niet.

Als we dat in de rewind zouden bekijken, dan verliep het maken van deze foto’s ongeveer als volgt: “Ach, die kleur groen…die kan er heus bij. En o, geel, daar is ook niks mis mee…”.

Witter dan dit wordt het niet - Oh Marie!

7 antwoorden
 1. By Marloes Thuis
  By Marloes Thuis zegt:

  Persoonlijk hou ik erg van kleur. Ik zie wit als een onbeschreven blad waar je langzaam iets aan gaat toevoegen, soms gum je weer wat weg om er weer iets anders aan toe te voegen… zo blijft een blad constant in beweging, net als het leven! Mooie foto’s!

  Beantwoorden
 2. Liesbet
  Liesbet zegt:

  Haha, zo herkenbaar! Als ik een wit concept in mijn hoofd heb (dat gebeurt zelden hoor), dan komt er toch altijd nog wat confetti hier of een bloemetje daar uit de lucht gevallen.

  Beantwoorden
 3. Anne | Inspire Styling
  Anne | Inspire Styling zegt:

  Hahaha, ik moest weer eens hardop om je lachen. Bij ons thuis is dat jaren lang een running gag geweest “kleuren inspireren mij enorrrrm” Wie was die knakker ook alweer, die dat zei?

  Wit is voor mij de lege ruimte die ervoor zorgt dat alle kleuren en patroontjes leuk uitkomen ;) (en een ‘kleur’ die in mijn beleving voor mensen is zonder kinderen en katten en slordige mannen en zo)

  Beantwoorden
 4. Denise Beckand
  Denise Beckand zegt:

  Wit is een mooie basis…..voor kleur!! Ik kies voor kleur, maar af een toe een witte foto met minimaal kleuraccent zoals je hier gemaakt hebt is prachtig, heel rustgevend voor het oog en brein ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *