Drie redenen waarom ik liever naar Hema ga

Hema persdag - Planet Fur
Hema persdag - Planet Fur
Het gaat slecht met Hema. Tenminste, dat hoor ik in Mijn Omgeving. Ik heb het daarom maar eens gegoogled, hoe slecht dat slecht dan wel niet is.

Waar het op neerkomt: Hema heeft concurrentie gekregen van prijsvechters zoals Action en Primark. Die concurrenten snoepen klanten weg. Toch voel ik bij Action of Primark geen commitment aan het merk. Het zijn fastfoodketens waar je wordt verleid tot consumeren, ook als je niets nodig hebt. Het zijn van die winkels die me het gevoel geven alsof de zombie apocalyps heeft toegeslagen. Mensen proppen hun mandjes en karretjes vol met spullen waarvan je weet dat 80% ervan binnen een jaar bij het afval ligt. Als het het jaar al haalt.

Ik voel altijd een soort walging voor onze consumptiemaatschappij als ik in zulke winkels kom. Ik vind dat extreme consumeren niet meer van deze tijd.

Hema persdag - Planet Fur
Op de één of andere manier voel ik die consumeringsdrang niet bij Hema. Tenminste, ik heb niet het gevoel dat, als ik er iets koop, ik het binnen een jaar weg zal mieteren. Dat er in elkaar gelijmde rommel wordt verkocht. Als ik bij de kringloop bij de kinderkleertjes kijk, komt 60% van die kleertjes bij Hema vandaan. Nog in prima staat voor een tweede (of derde of vierde) leven. Eén van Jetje’s eerste pakjes was een heel oud Hema pakje. De schouderbandjes vermaakt door een ouder, zodat het nog aangepast kon worden aan de maat van de baby. Dat een merk zo ver teruggaat in ons collectief geheugen vind ik een mooie gedachte. En ook al is het misschien niet erg Nederlands om te zeggen, maar dat is iets om trots op te zijn.

Hema persdag - Planet Fur
Ik vind dat je als blogger een eerlijk verslag moet schrijven over je bevindingen tijdens persmomenten. Ik schrijf deze bloemlezing zeer zeker niet omdat ik vandaag voor de presentatie van de voorjaars- en zomercollectie van Hema uitgenodigd was, maar natuurlijk wel naar aanleiding ervan. Hema zocht, als een van de eerste grote Nederlandse merken, aansluiting bij de blogcommunity. Of deze zet nu omzet-gerelateerd is geweest of niet, ik vind het een sympathieke én slimme keuze. Met die commitment aan het merk Hema zit het bij mij dus wel goed. Ookal is Hema in mijn ogen zeker niet heilig, zoals ik al eens in een eerder verslag over de persdag schreef.

Hema persdag - Planet Fur
En dan nog hetgeen waar je misschien wel écht op zat te wachten: mijn favorieten uit de gepresenteerde collectie.

Bovenaan: Fuji Instax camera’s in snoepkleuren én prachtige camerastraps. Midden: moois voor de Paastafel. Hierboven: messageboards om cadeau te doen aan een jarige/zwangere of afscheidnemer ter vervanging van het obligate stapeltje afscheidstekstjes. (Wat een top idee. Maar echt!) Onderaan: mannensokken met ananassen (sowieso kun je straks ‘bananas’ gaan met ananassen. Ik zag ze overal terugkomen. Sorry voor de flauwe woordgrap). En tot slot: niet op de foto, maar wel heel gaaf: er komen stolpen in de collectie (vanaf 9 maart). Hoera!

Hema persdag - Planet Fur
A post about the new collection of Hema that was presented at today’s press day. 

9 antwoorden
 1. Jennifer
  Jennifer zegt:

  Ik vind de action en primark niet echt te vergelijken met de Hema. Hema heeft altijd zulke leuke dingen voor in huis. Bij de action of primark zie ik vrijwel nooit leuke dingen voor in huis.

  Beantwoorden
 2. Miriam
  Miriam zegt:

  Ik vind het toch jammer dat je dit doet. Dit heb jij helemaal niet nodig. Ik bewonder je om je uitgesprokenheid en niet als één van de velen die zich ‘voor het karretje laat spannen’ door de Hema (hoe leuk ik die winkel ook vind)…

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Jammer dat je het zo ziet Miriam, want zoals ik schrijf: ik ben uitgesproken en onpartijdig, ook toen ik vond dat de collectie van Hema teveel vergelijking vertoonde met de producten van andere merken. Ik geef mijn mening echter ook als die positief is. Ik draag Hema een warm hart toe als concept en ik vind dat ik dat ook moet kunnen schrijven. Uitgesproken zijn is in mijn optiek namelijk niet alleen maar ageren tegen dingen, maar simpelweg zeggen wat je écht vind. Dat heb ik proberen over te brengen in deze post. Fijne avond!

  • Marlous
   Marlous zegt:

   Dank voor je reactie Christine! Fijn dat dat inderdaad overgekomen is (valt nog niet mee hoor, poeh ;-))!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *