The emperor’s new clothes

Donna Wilson for John Lewis - Planet Fur
The emperor’s new clothes
phrase of emperor

 1.
 used in reference to a situation in which people believe or pretend to believe in the worth or importance of something that is worthless, or fear to point out an obvious truth that is counter to prevailing opinion.
 “is his white canvas a case of the emperor’s new clothes or is it something beautiful, even moving?”

Een blog is, als je het wil overdrijven, een soort verheerlijking van materialisme. Tenminste, ik maak me hier toch regelmatig schuldig aan het etaleren van het geluk dat spullen mij kunnen geven. Als het er echter op aankomt, zijn al die spullen waardeloos en zullen ze je niet beschermen tegen pijn, verdriet of angst. Toch geloof ik in het kleine geluk dat schuilt in een nieuw shirt of een bos bloemen. Het zijn maar spullen, maar dat je ze mag bezitten, van ze mag genieten en in mijn geval, over ze kan schrijven, is een groot goed.

Daarom vandaag onbeschaamd in de etalage: babykleertjes van Donna Wilson voor John Lewis, een prachtig shirt van H&M, lentebloemen en een printbare vlaggenlijn van House of Rym, die je hier kan downloaden.

How beautiful things make me happy and that I’m thankful that I may enjoy them and write about them on this blog.

Donna Wilson clothes for John Lewis, a beautiful shirt from H&M, spring flowers and a pretty pennants printable via House of Rym.

The emperor's new clothes - Planet Fur

4 antwoorden
 1. Daphne
  Daphne zegt:

  Oeh, heel fijn!

  Dat h&m shirt had ik ook op het oog haha. Voor mezelf of om te verbouwen voor de kleine dame. Maar ik ‘mag’ pas weer wat kopen van mezelf als ik m’n overvolle huis weer wat op orde heb.. (Iets met goede voornemens en zo, nog niet op te geven in de eerste maand van het jaar. Zucht)

  Beantwoorden
  • Eefje
   Eefje zegt:

   Mooie en fijne spullen zijn inderdaad klein geluk, kunnen net even dát extra geven, misschien juist wel in tijden dat het moeizaam gaat.

   Dat shirt heb ik ook op het oog om er een creatie voor de kleine dame van te maken, aangezien wanneer ik ‘m mezelf aantrek het er op dit moment mogelijk/zeker nogal onflatteus uit gaat zien ;)

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *