Molly’s contract

Molly's contract - Planet Fur
Molly en ik sloten een contract toen ze 6 jaar geleden bij ons kwam wonen: ze zou 30 worden. Minimaal. Ik heb dan ook een contract met pootafdrukje in mijn administratie zitten, want ik hou ervan om zulke dingen goed vast te leggen.

Molletje wordt echter een beetje een oude dibbes. Ineens valt het me op. Als ze op de bank springt, zijn haar achterpootjes een beetje stijvig, waardoor ze soms een beetje onhandig neerkomt. Haar vachtje blijft een beetje loslaten, zelfs in de winter. Het zijn kleine, subtiele aanwijzingen. Ze is allerliefst voor Jet en we leren Jet nu al om voorzichtig met haar te zijn (voor zover een baby van 7 maanden iets kan met die informatie, vooralsnog gaat ze vooral heel lief gaat grinniken als ze Molly ziet). Dat er een dag zal komen dat ons kleine minibeertje niet meer in huis zal rondlopen, stop ik heel, heel diep weg. Dat duurt immers nog minimaal 18 jaar.

Molly's contract - Planet Fur
All of a sudden, it struck us: Molly is starting to get old. Her back paws are getting a bit stiff and sometimes when she jumps on the couch, the landing’s a bit clumsy. She keeps losing small amounts of fur, what never happened during winter when she was younger. It’s subtle, but it’s happening. The thought that our little mini bear won’t be among us anymore one day is excruciating, so I hide that fear away somewhere deep in the back of my mind. But then again, when she came living with us 6 years ago, we made up a contract in which we agreed she would at least turn 30. So that won’t happen for the next couple of 18 years or so.

6 antwoorden
 1. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Nou, ik had er helemaal niet aan gedacht dat jullie poezebeest ook Molly heet… Onze nieuwe kitten heet ook zo, maar dan met ‘ie’. Ik hoop dat ze ook heeeeeel oud wordt, want ik wil niet weer een poes kwijt :-(
  Jullie molleke heeft zo’n geweldige snoet! Geen wonder dat Jet moet grinniken ;-).

  Beantwoorden
 2. Sharon
  Sharon zegt:

  Wat lief! Ik herken het heel erg…Wij hebben zelf 3 katten en altijd katten gehad toen ik nog bij mijn moeder woonde. En elke keer hetzelfde gevoel als ze ouder werden… Maar wel heel mooi dat je zo’n lief mooi beestje in je leven hebt! :)

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] rechaud (of, in de volksmond, het theelicht) houdt je eten warm. Of je thee. Ik denk dat Molly er ook wel op zou willen liggen (dan wordt het een ‘rechat’, harhar), ware het niet dat […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *