We scream for screenprint

We scream for screenprint- Planet Fur
Ik vind het geweldig om te fotograferen, te schrijven of om foto’s te bewerken. Maar het is af en toe ook heel fijn en goed om weg te stappen van alle techniek en met je handen bezig te zijn. Zonder dat er beeldschermen bij aan te pas komen. Daarom schreef ik me in voor de cursus textiel bedrukken bij Immer Urlaub. In vijf avonden leerden we de basisprincipes van het textiel bedrukken en op dusdanige wijze dat je het ook thuis kan doen. Daar hou ik van! Vijf lessen waren eigenlijk te kort, zo fijn was het om met ontwerpen en maken bezig te zijn. Daarnaast zaten er zulke leuke mensen in ons klasje, dat ik ze na vijf weken echt een beetje miste. Goede reden voor een reünie!

Mijn brein liep over van de ideeën voor ontwerpen. Er zitten echter ook beperkingen aan de in de les behandelde vormen van (zeef)druk, wat je dwingt om je ontwerp eenvoudig te houden. Iets wat voor mijn snel op hol slaande brein een prettige begrenzing bleek. Uiteindelijk, na lang wikken, wegen en tekenen, printte ik deze strikken en de doodshoofdjes die ik hier ook toepaste in deze gemakkelijke zelfmaker. Femke Veltkamp, onze juf (haha), schreef ook een verslag over de workshop. Je kan het hier lezen!

About the five-week screen print course I followed, because I felt I wanted to work with my hands again instead of computers and other digital stuff. After careful consideration I screenprinted the bows and the skeletons on these cushion covers. I’m pretty stoked with the result!

We scream for screenprint- Planet Fur

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *