Vintage gardens through a vintage camera

Vintage botanic gardens - Planet Fur
Vintage botanic gardens - Planet Fur
Ik maakte deze foto’s met mijn vader’s Canon precies een jaar nadat we op deze locatie de bruiloft vierden van twee mensen van wie ik heel veel hou. Om er een jaar later te zijn, met ons kindje, wat we toen niet hadden durven dromen, was bijzonder en ook een beetje gek. De tijd gaat zo ontzettend snel en voor mijn gevoel was het gisteren dat we er die prachtige bruiloft beleefden. Jet vond de bomen en het groen geweldig, zoals ze alle bomen en groen geweldig vindt. (We hebben al een polletje gemaakt of ze later bomenknuffelaar wordt. Zo grappig hoe de natuur zo’n rustgevende invloed heeft op baby’s.) Het terrein valt onder het universiteitsmuseum van Utrecht, de botanische tuin stamt uit 1639 en is daarmee de oudste van Nederland. Het kleurenpalet van de kassen combineren prachtig met de honderden schakeringen groen van de planten. Een hele fijne plek om (analoog) vast te leggen.

Prachtig, zo’n verborgen juweel middenin de stad.

I shot these images precisely one year after we celebrated the wedding of two people I love very much. This time our visit was extra special since we visited these gardens with our little girl, who thoroughly enjoyed the trees and greens around her. (Because of this fondness we think she’s going to become some kind of treehugger when she grows up. So funny how trees and the soft movement of leaves have this soothing effect on babies.) These botanic gardens are incredibly beautiful and I really wanted to take some photos there with my dad’s old Canon. I love how these turned out, especially since this place holds such dear memories for us.

Vintage botanic gardens - Planet Fur
Vintage botanic gardens - Planet Fur
Vintage botanic gardens - Planet Fur
Vintage botanic gardens - Planet Fur

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] die ik met een film van Fuji maakte, groener lijken. De kleuren zijn minder gesatureerd dan Ektar (zie hier), wat ik persoonlijk mooier […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *