Solstice

Solstice - Planet Fur
Ik had deze post ook ‘hoe het winterlicht het kerstfeest doodde’ kunnen noemen, ruim naar het liedje ‘video killed the radiostar’. Want mensen, het licht gaat gewoon uit om half 3 ’s middags. Kunnen ze in Stockholm huiliehuilie doen omdat de zon daar om 3 uur ’s middags ondergaat, wij staan in de zonsondergang top 3 toch zeker op een derde plek. Wat ik wil zeggen: hoe fotogeniek het kerstfeest ook is, fotografeerbaar is het niet. Of je moet je er in ieder geval de vinketering voor werken. Maar goed dat een goed humeur en fotograferen bij mij samen gaan.

Ik koos er dit jaar voor de kerstversiering wat bescheiden te houden. Ik heb niet altijd zin om al die meuk van zolder te slepen en daarbij komt dat de inventaris die met Jet meekwam al behoorlijk wat ruimte in de woonkamer in beslag neemt. Ik sleepte derhalve een tweedehands boompje naar binnen (sowieso vind ik het wegsmijten van bloedig opgekweekte bomen een doodzonde) en versierde die met pastelkleurige kerstballen van Albert Heijn (nota bene). Die echt prachtig zijn in het volle licht, ware het niet dat zoiets als ‘vol licht’ niet bestaat in ons land in december. In eerste instantie hing ik de ballen op met van die simpele kerstbalhaakjes, maar vond het resultaat té lelijk. Uiteindelijk maakte ik mijn eigen ophangsysteempjes door gouddraad (gevonden bij Flying Tiger) om het handvat van een knoflookpers (want de goede diameter) te draaien en daarna af te knippen met een tangetje. Ik versierde de boom verder met wat simpele versieringen, waaronder gordijnringen die ik bij de kringloop vond. Macklemore sprak immers al wijs: ‘One man’s trash is another man’s treasure’.

Ik ga die heidenen steeds beter begrijpen. Voor hen betekende kerst immers de terugkeer van het licht (solstice is de Engelse benaming voor zonnewende). En mán, ik me straks toch die terugkeer vieren. Dat de vonken ervan af vliegen.

I decorated this year’s christmastree with thrifted curtain rings, other simple wooden ornaments and pastel coloured baubles. I hung them in the tree with little loops made of gold wire (below a little tutorial) since I do not like regular tree hooks. I will be very happy when the light returns at the end of December (solstice!) since it’s already getting dark by 2.30 PM here in The Netherlands. Which makes it almost impossible to make pretty pictures of my christmas decor!

Solstice - Planet Fur

4 antwoorden
  1. bibi
    bibi zegt:

    Balen hè van dat licht… het is nu wel erg vroeg donker. Je boompje is prachtig! Mooie oplossing de gouden ringetjes. En bedankt weer voor de ‘smile op mijn gezicht’zo op de vroege ochtend. Ik vind het altijd zo leuk hoe je alles verwoord. So thanks!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *