Tip tap top, five cliches on a tabletop

Tip, tap, top, five cliches on a tabletop - Planet Fur

Alhoewel ik me meestal ver probeer te houden van trendclichés in mijn foto’s, sluipen ze er soms toch genadeloos in. Daar zijn het ook clichés voor, immers. In deze foto’s tel ik er minimaal vijf: de panda’s, de marmeren plaat, de driehoeken (oh my god it’s a triangle, OMG so hipster can’t breath, ahh freaking triangle), het plantje en de liniaal. Die overigens al stokoud is, ik kreeg ‘m ooit eens bij een garagedealer (!) die zijn tijd onbedoeld al ver vooruit bleek.

Ik vind het grappig hoe je, hoe hard je je er ook tegen verzet, uiteindelijk toch van sommige gekke trends gaat houden. Dat komt misschien omdat je ze zo vaak ziet langskomen op internet. Door de kracht van die herhaling ga je uiteindelijk overstag en sleep je tot je schrik op een dag ook ineens een plaat marmer je huis in. (Wat veel negatiever klinkt dan het in werkelijkheid is natuurlijk.) Want laat ik eerlijk zijn, ik herinner me nog levendig hoe afschuwelijk ik die marmeren kaarsenhouders vond toen ze ineens overal op leken te duiken. Sowieso associeerde ik wit marmer eerder met mausoleums of abattoirs dan met stijlvolle interieurs.

Maar, ik schreef eerder al over design en hoe het je gevoel voor stijl, of smaak, oprekt. Dit principe blijkt hetzelfde te werken met de creatieve mensen die ik tijdens mijn blogjaren heb leren kennen. Als getalenteerde mensen aan de slag gaan met zoiets als wit marmer, komen daar prachtige dingen uit en raak je besmet door die liefde. En ga je op een dag na een bezoek aan de kringloop naar huis met een pandamok. Of betaal je je blauw aan een spulletje waar je marmer mee kan oplappen (echt gebeurd, what a confession to make!). En wil je die autodealer alsnog bedanken voor die gave liniaal waar hij je destijds na een veel te dure onderhoudsbeurt mee afscheepte.

About styling clichés and how I became to love the most crazy trends (white marble!) because of my talented creative friends who do fabulous things with them.

Tip, tap, top, five cliches on a tabletop - Planet Fur

11 antwoorden
 1. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Je vergeet het stippenkleed :)
  Grappig is dat he hoe dat werkt met trends?! De eerste keer dat ik marmer zag dacht ik ‘huh, waarom?’ maar ik vind het nu serieus mooi!
  Wat ik soms ook wel moeilijk vind, dan denk ik bij mezelf dat ik zoveel leuk vind dat er niet één ding is wat echt van mij is. Ik weet niet precies hoe ik dat moet uitleggen, maar goed. Dan ben ik bang dat anderen bij mij denken ‘heb je haar weer’, wat ik overigens alleen bij mezelf denk en nooit van een ander. Zo heb ik bij het zien van het al die mini rodini kleertjes op instagram niet de gedachte ‘wat een meelopers’ terwijl ik dat dus wel over mezelf zou denken. Rare dingen die gedachtes van mij ;)
  Maar goed, fijne dag!

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Daarom ook ‘minimaal’ vijf clichés, haha! Ik snap wat je bedoelt, dat herken ik. Omdat er zoveel fantastische dingen worden gedaan, door eindeloos creatieve mensen en omdat je daar steeds aan blootgesteld wordt, is het soms echt lastig om je eigen koers te blijven varen. Intimiderend ook. En omdat je, als je de massa volgt (of erger nog: anderen keihard kopieert), daar soms succesvoller mee lijkt te kunnen zijn. Dus helemaal niet raar! En ik denk dat dit voor iedereen die een creatief vak heeft een dilemma is. Fijn weekend alvast!

 2. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Hahaha, weer zo herkenbaar! Die agenda heb ik ook trouwens :)… Ananassen en flamingo’s, panda’s en diamanten, wel cliché maar ook gewoon grappig… Ach, als je er blij van wordt, waarom niet? Maar écht origineel zijn bestaat haast niet denk ik met zoveel mensen op deze aardbol…
  Die titel is ook hilarisch, echt zo’n oud poesie album zinnetje :-)! Groetjes, Mirjam.

  Beantwoorden
 3. Daphne
  Daphne zegt:

  Heel herkenbaar ook, dat je toch voor sommige dingen valt. Al heb ik er meestal juist last van dat als ik het te vaak zie ik het al heel snel beu ben. Wat jammer is omdat ik sommige dingen dan maar laat liggen terwijl ik ze wel echt mooi vind. Noem die Hay schaaltjes, de snor kerstboom poster, dat tafelkleed..

  En soms is het ook gewoon wel erg fijn prikkelend om iets fouts/lelijks/anders neer te zetten. *enter jaren tachtig zut* :-)

  Overigens een erg mooi plaatje, het doet me denken aan dat Fika boek. (Die heb ik dan weer wel)

  Beantwoorden
 4. afke
  afke zegt:

  Ik vind marmer dus nog steeds erg lelijk :) wij hadden hier een marmere vloer in de hal en ik ben zooo blij dat die ook weg is. Maar ik vindt het wel leuk staan bij anderen af en toe.
  maar wat je nu ook veel ziet is de papieren kristallen en die vindt ik wel heel erg leuk en zie je dus ook bij mij.

  Beantwoorden
 5. Natasha
  Natasha zegt:

  Inderdaad heel herkenbaar;-) Ook ik loop de kringloop af te struinen naar een marmeren plaat, terwijl ik er voorheen nog niet eens onder begraven wilde worden.. (oh oh;-) Blijkbaar werkt het zo bij meer mensen.. Toch bewonder ik jou juist om je heel eigen stijl en geniet ik daarvan! Fijn weekend nog !

  Beantwoorden
 6. Maaike | Gekkiggeitje
  Maaike | Gekkiggeitje zegt:

  Haha, herkenbaar… Tot een paar jaar geleden vervloekte ik mintgroen omdat mijn kinderkamer ooit die kleur had. Nu de pastels weer ‘in’ zijn, ben ik het stiekem weer een beetje leuk gevonden en heb ik zelfs een pot mintgroene verf gekocht…..
  Ik heb een tijdje terug een documentaire gezien over trends en stijl. En dat een eigen stijl eigenlijk helemaal niet bestaat. Super interessant en leuk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *