Skeleton crew

Easy DIY - skeleton crew - Planet Fur
Ach, deze zelfmaker is dan wel te laat voor Halloween (ik kom pas op toepasselijke zelfmaakideeën na dergelijke feestdagen), maar deze skeleton crew doet het ook retegoed in je kerstboom, of gewoon aan een tak. Ze zijn makkelijk zelf te maken met twee kleuren (wol)vilt, borduurzijde, een lintje en eventueel een naaimachine. (Je kan ze ook met de hand dichtnaaien, ik ging in dit geval voor het ‘grote stappen, snel thuis’ principe.)

Download hier het patroon. Knip het patroon twee keer uit en knip uit het witte vilt de ogen en neus. Naai daarna de tanden erop. Ik gebuikte hiervoor ongesplitst zwart borduurzijde, dat zijn 6 draadjes tegelijk. Vouw het lintje dubbel en stop het tussen de stukjes vilt. Naai hierna beide zijden op elkaar met de naaimachine. Zo makkelijk is het. veel plezier!

This DIY is way too late to use for Halloween, but no doubt this skeleton crew will also look fab in a Christmas tree or on a branch. They are very easy to make, you just need two colours of (wool)felt, embroidery thread, a piece of ribbon and – if you wish – a sewing machine. (You can also sew the parts together by hand of course.)

Download pattern here. Trace the template, draw the shapes of the eyes and nose on the white felt. Cut out. Embroider the teeth with 6 strands of black embroidery thread. Fold ribbon and tuck in between the two patches of felt. Stitch together the two layers and you’re done. Smiles all around! 

Easy DIY - skeleton crew - Planet Fur
Easy DIY - skeleton crew - Planet Fur
Easy DIY - skeleton crew - Planet Fur

7 antwoorden
  1. 'm(i)e'
    'm(i)e' zegt:

    hihihi ! Ik heb dat gewoonlijk ook, dat mijn inspiratie pas op gang komt als de gebeurtenis al voorbij is. Maar dit jaar heb ik zelfs al 2 kerstideeën ! Het gaat goed komen deze keer, ik voel het !

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Uiteindelijk, na lang wikken, wegen en tekenen, printte ik deze strikken en de doodshoofdjes die ik hier ook toepaste in deze gemakkelijke zelfmaker. Femke Veltkamp, onze juf (haha), schreef ook een verslag over de workshop. Je kan het hier […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *