Bitch please. I’m Batman.

Bitch please. I'm Batman. - Planet Fur
Bitch please. I'm Batman. - Planet Fur
Oké. Bot gezegd: het woord ‘pimpen’ was vooral grappig en origineel toen MTV het gebruikte voor het programma ‘Pimp my ride’ (en dan helemaal in die hilarische eindscène waarin de gepimpte auto-eigenaar het programma steevast afsloot met de woorden “Thanks MTV, for pimping up my ride!”). Je weet echter dat het tijd is om dergelijke ‘hippe’ woorden uit je vocabulaire te schrappen als de lokale dakpan-beschildergroep het woord heeft geadopteerd.

Ik heb deze truttenprent uit de kringloop dus zeker niet gepimpt (hoe je het dan wel noemt mag Joost weten), maar had wel evenveel plezier om dit idee als destijds om het MTV programma. Sterker nog: ik ben oprecht teleurgesteld dat ik het hele project afgerond heb. Als je zelf zoiets wil doen: ik schetste de ruwe tekening met potlood en kleurde het daarna in met plakkaatverf. Prettig pimpen gewenst! ;)

To put it bluntly: the word ‘pimping’ was only funny and hilarious when MTV used it in their program ‘Pimp my ride’. (I especially loved that moment where the pimped car owner concluded the show with the words “Thanks MTV, for pimping up my ride!”.) You know when it’s time to delete a certain word from your vocabulary though when your local knit-group starts to use it.

So, I did not pimp this super-kitschy print that I thrifted recently. It did have a lot of fun working on it though, as much fun as I had with MTV’s program. I am, in fact, disappointed I finished it already. If you want to do a thing like this too: I just used a pencil to make a rough sketch and coloured it with poster paint. Happy pimping! ;)

Bitch please. I'm Batman. - Planet Fur

9 antwoorden
 1. Ama
  Ama zegt:

  Wat is ‘ie leuk!
  En je hebt helemaal gelijk wat betreft het woord ‘pimpen’. Het officiële synoniem ‘opleuken’ vind ik echter ook tenenkrommend.

  Zou ‘Transformeren’ misschien beter de lading dekken?

  =^x^=

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] programma’s van MTV blijken een eindeloze bron van blogtitels te bevatten, zoveel is wel duidelijk. Zenden ze Cribs eigenlijk nog uit, daar? Want ik ben niet meer zo hip dat […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *