The DDW bloggers cafe

Hidden Treasures - DDW - Planet Fur
Crystal Pavilion - Sander Mulder - DDW - Planet Fur
Carolijn Slottje - DDW - Planet Fur
Gisteren mocht ik deel uitmaken van Anki’s bloggersteam tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Omdat het de eerste keer was dat ik de DDW bezocht, heb ik bijna at random een aantal van de 84 (!) te bezoeken locaties bezocht.

Misschien vind je het flauw om tegen het zoveelste blogverslag van de Dutch Design Week aan te lopen. Dat begrijp ik en daar heb ik veel over nagedacht de laatste dagen. Maar weet je wat het is? Zonder de bloggers om mij heen zou ik wellicht nooit naar een evenement als de DDW gegaan zijn. De mensen die mijn vrienden zijn geworden hebben me ontzettend veel geleerd met hun grote liefde voor design, voor kunst en met hun kijk op die zaken. Iris bijvoorbeeld schreef de laatste jaren zo ontzettend gepassioneerd (jeukwoord, maar het dekt de lading wel!) over DDW dat het aanstekelijk werkt. En ook al kunnen kunst en design in je beleving ‘vaag’ of ’te conceptueel’ zijn (in mijn beleving kan dat zeker), ze halen je uit je normale gedachtegangen. Doen je verwonderen. Of een beetje ontroeren, zoals de collectie van Maaike Fransen (de witte jas met de ballonnetjes) die voortkwam uit een extreme (min of meer oncontroleerbare) verzamelwoede. Design en kunst rekken jouw ideeën over wat je mooi vindt en wat niet als het ware iedere keer een beetje op. Met andere woorden: je komt in beweging. Dat is wat design met mij doet. Het laat me groeien.

Op de foto’s de vele hoogtepunten van mijn bezoek. De Schellensfabriek was een grote verrassing voor mij, evenals de locatie ‘Hidden Treasures‘. Je kan nog een heel weekend genieten van al het moois!

Er is één iemand die een heleboel credits moet krijgen voor de enorme klus die het organiseren van het bloggerscafé was, en dat is Lonneke. Als voormalig secretaresse zet ik mijn petje voor haar af, ik denk dat ik gillend een ravijn in was gerend van zo’n monsterklus (wellicht dat ik daarom ook niet meer in die tak van sport werkzaam ben, haha).

Foto’s van boven naar beneden en van links naar rechts: Hidden Treasures / Crystal Palace / Sander Mulder / Carolijn Slottje / Van Abbemuseum / Maaike Fransen / Pikaplant / Lotty Lindeman en Wouter Scheublin / Piet Hein Eek

About my visit to the Dutch Design Week yesterday and how design makes me grow, creatively speaking.

Van Abbemuseum - Maaike Fransen - DDW - Planet Fur
Pikaplants - DDW - Planet Fur

Lotty Lindeman - Wouter Scheublin - DDW - Planet Fur
Piet Hein Eek - DDW - Planet Fur

13 antwoorden
 1. Denise Beckand
  Denise Beckand zegt:

  Haha jeukwoord gepassioneerd, heel treffend geformuleerd :-)) Inderdaad een woord dat te pas en te onpas gebruikt wordt, om kriegelig van te worden.
  Je beschrijft perfect wat design en kunst met je doet; je komt in beweging!!

  Beantwoorden
 2. Iris Vank
  Iris Vank zegt:

  Ach wat een schat ben je toch! Dank voor de mooie woorden!!

  Ik heb het ook hoor, dat ik er bijna niks meer over durf te schrijven, maar ik heb ZOVEEL moois gezien, ik moet delen, dan verveel ik maar een paar lezers. ;) En mooie foto’s Marlous. Leuk om toch nog dingen te zien die ik gemist heb.

  Beantwoorden
 3. Fête des Gamins
  Fête des Gamins zegt:

  Jouw tekst is heel treffend. Klopt helemaal. Ik ben/was zo overenthousiast dat ik er wel moest overschrijven al zou ik nog een tijdje kunnen doorgaan daarover maar moet ik me toch wel wat bedwingen… Ik vraag e eigenlijk wel af: was jij diegene die over mij aan tafel even zat?! Fijne avond, Dina

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Dat zou zomaar kunnen! Ik was die met die groene uilenbril ;-) En bedankt voor het compliment, wat een mooie dag was het hè?

 4. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Ik vind dit zo’n mooi verwoord stukje, het lijkt wel poëtisch!
  Zo knap hoe je dit omschrijft….mijn gevoel is het zelfde, maar ik kan dit niet eens bedenken, laat staan opschrijven :)

  XXX

  Beantwoorden
 5. Milou
  Milou zegt:

  Jeukwoord haha! Maar het klopt, er is teveel moois om niet over te schrijven of niet te fotograferen. En ook wel heel leuk om te zien wat ik gemist heb. De foto met de tassen is erg gaaf!

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] mijn team! Als je DDW en al die blogs een beetje moe bent, lees dan zeker even het stukje van Planet Fur. Treffend en mooi omschreven, precies zoals ik er over denk, maar zoals Marloes het omschrijft is het […]

 2. […] ik schreef eerder al over design en hoe het je gevoel voor stijl, of smaak, oprekt. Dit principe blijkt hetzelfde te werken met de creatieve mensen die ik tijdens mijn blogjaren heb […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *