The perks of being a firstborn

Printic give away - Planet Fur
Als eerstgeborene ben je een gelukkige bofkont. Tenminste, wel wat betreft de documentatie van je jeugd. Omdat je ouders nog een soort van vrije tijd hebben, zullen ze die waarschijnlijk (deels) vullen met het vastleggen van alles wat je voor het eerst deed: wanneer je voor het eerst omrolde, het consultatiebureau op stelten zette, je eerste poepexplosie had (bij voorkeur in combinatie met hiervoor genoemde locatie) en wanneer je voor het eerst krijsend op de grond van de supermarkt lag. Maar zo gebeiteld als je zit bij de vastlegging van je jeugd, zo slecht sta je er opvoedkundig voor als eerste kind. Je ouders hebben nog geen benul van opvoeden, dus wordt er flink op jou geoefend. En gefaald. Bij kind 2 bijvoorbeeld, zijn je ouders alweer een stuk wijzer maar hebben ze amper nog tijd om een plakboek voor je te maken. En als er dan nog een 3e kind komt, mag die al blij zijn met een flyer die in grote lijnen zijn jeugd samenvat. Dat derde kind is dan wel weer de Benjamin, dus dat kind zal naar alle waarschijnlijkheid opgroeien tot een extreem verwend mormel. Ik ben niet het middelste kind of het eerste kind. Daarom ben ik dan ook heel saai en gemiddeld. Dit relaas mag je verder gerust met een dikke korrel zout nemen.

Maar om terug te komen op de vastlegging van al die eerste keren van je kindje (waar je mee moet stoppen vóór ie 16 is en eerste keren gaat beleven waar je wellicht niet van weten wil): bij de geboorte van onze dochter kreeg ik van mijn moeder een notitieboekje. We schrijven er regelmatig een kort verhaaltje in, waarbij we meestal de bezoekjes aan het consultatiebureau als schrijfmoment aanhouden. Je kind wordt daar namelijk zo over de zeik geholpen, dat er altijd wel iets te vertellen valt. Dat dan weer wel.

Een tijd geleden vroeg Printic mij of ik mee wilde werken aan een give-away met hun foto’s, maar ik vond dat, in mijn toen nog kind-loze leven, een beetje onzinnig. Waarom zou ik afdrukken willen van mijn Instagram foto’s? Nu Jet echter geboren is, heb ik een shitload aan foto’s van haar op mijn telefoon staan. En juist de foto’s op mijn telefoon zijn erg afdrukwaardig. Omdat je je telefoon vaker bij de hand hebt en je camera niet altijd. Dus liet ik mijn lievelingsfoto’s bij Printic afdrukken. Je kan ze letterlijk vanaf de bank bestellen, via hun app. Je kan overigens ook foto’s vanuit je Facebook galerij af laten drukken en/of ze naar iemand anders sturen. Ik ben behoorlijk tevreden met de afdrukkwaliteit, alhoewel sommige foto’s wat korrelig zijn (wat geheel te wijten is aan het feit dat mijn telefoon uit 1920 stamt). Ik mag één actiecode voor 9 prints van Printic weggeven. Als je mee wil doen, hoef je slechts hieronder een comment achter te laten. Op 3 november, de dag voor mijn verjaardag, kies ik een winnaar!

Now that our little girl is born, I’m keeping a little diary about her life and all her first times (I promised myself I may quit doing that by the time she turns 16 and she will go through first times I might not want to know about ;)). Since I captured a lot of special moments with her with my telephone and not my camera, the Printic app comes in very handy. I ordered my most favourite photos very easy via their app and added the prints to Jet’s diary. I may give away one voucher for 9 Printic prints to one of my readers, so if you like to join, just leave a comment below. I will pick a winner on November 3, the day before my birthday. By the way: you can also extract images from Facebook and you can also have Printic send the prints so someone else. Good luck!

14 antwoorden
 1. Femke Ditmars
  Femke Ditmars zegt:

  Wat een leuk blog weer Marlous, voor kinderen die nu geboren worden is het wel een walhalla ten aanzien van alle mooie mogelijkheden qua foto’s afdrukken, albums maken etc :-), ik zou dolgraag 9 prints willen winnen omdat niet alles op mijn telefoon hoeft te blijven staan en omdat sommige mooie momenten afdrukwaardig zijn, maar dat schiet er meestal bij in, I Phone mapjes vol op de laptop, maar afdrukken ho maar :-)

  Beantwoorden
 2. Ingrid
  Ingrid zegt:

  Hier spreekt zo’n Benjamin ;) Wel een nakomertje, dus alle kleertjes, tof speelgoed en plakboeken waren allang de deur uit. En omdat 1 en 2 al naar de grote school gingen was de ik een duur grapje, opgegroeid met krijgertjes en tweedehandsjes :) Iets dat ik nu weer een rijkdom vind ;) Herinneringen maken is altijd goed en die wil ik zeker laten afdrukken, leuke give-away Marlous! Ik geniet in ieder geval van jouw mooie foto’s.

  Beantwoorden
 3. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Haha ik ben de middelste maar van mijn jongste zusje zijn er inderdaad minder foto’s :)
  Wat een leuke actie, ik doe graag mee. Heb ik eindelijk een ‘echte’ foto’s in plaats van alles op mijn telefoon. X

  Beantwoorden
 4. Marloes
  Marloes zegt:

  Ik ben ook de oudste en heb idd heel erg veel. Plakboeken met geboortekaartjes, bonnetjes, kindertekeningen noem maar op! Mijn oudste zoon heeft wel 3 fotoalbum’s vol, en de jongste nog niet eens 1…en hij wordt volgende week 9…. *schaam*

  Beantwoorden
 5. Jolijn
  Jolijn zegt:

  Als middelste die ook bijna jarig is en te weinig haar mooie plaatjes afdrukt meld ik me! Zeker nu ik voor mezelf heb besloten dat dit jaar om mij gaat en niet om alle anderen en wat die van me zouden kunnen denken of vinden en ik dus vaker bijzondere avonturen meemaak is t goed mezelf daar dagelijks aan te kunnen herinneren. Dmv die fijne afgedrukte momentjes uit m’n leven waar ik gelukkig ben en van wordt. Dus; ja ik wil! ;)

  Beantwoorden
 6. Matty
  Matty zegt:

  Jaaaa! Ik doe graag mee :) Ons kindje is de eerste, maar ik ben dus niet zO goed met vastleggen… Er is nog geen fotoboek van haar eerste jaar, de foto’s met de milestone babycards zijn denk ik op 1 hand te tellen (hoeveel zitten er ook alweer in dat doosje??) en het one line à day boekje begon redelijk gevuld maar mist nu al weer heel wat regeltjes #ohoh Nou daarom dus, een foto per maand van haar eerste jaar, dat lukt me vast wel :) Want die iPhone staat best vol :)

  Beantwoorden
 7. Mariska
  Mariska zegt:

  Mijn mini-me is inmiddels 7 en ik ben ooit heel blij en overmoedig begonnen met het maken van babyalbums…maar daar ook net zo hard in gefaald…Ik ben tot aan z’n tweede jaar gekomen… Ik heb inmiddels ook een shitload aan foto’s op mn telefoon en ik zou het geweldig vinden om daar de mooiste van af te kunnen laten drukken :)

  Beantwoorden
 8. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Wat leuk! Ik zou toch graag wat echte-vasthoud foto’s van onze vent van 12 hebben… Op zijn school laten ze geen foto’s maken en de rest staat op de computer inderdaad…

  Beantwoorden
 9. Sophie
  Sophie zegt:

  Hey hey,

  hier ook een klein spruitje van 7 weken, ons eerste kindje met inderdaad nu al honderden foto’s. Goed dat die er zijn want de baby verandert zo snel dat je het zelf met je neus erbovenop amper ziet.

  Ben heel benieuwd naar die poepfoto!

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] plaatjes van ons huis, zo op mijn verjaardag. Ik had beloofd om de winnaar van de Printic give-away gisteren bekend te maken, maar ik kreeg voor mijn pré-verjaardag een zieke baby cadeau, dus moest […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.