Bamse’s Peloton

Bill Bear's Peloton, Bamse Ontwerpt - Planet Fur

Ik heb een gloeiende hekel aan ‘fabrieksboeken’. Lelijk geïllustreerd, liefdeloos in elkaar geflanst en, als het een zeer slecht geval betreft, ook nog met een flinterdun verhaal. Wat kinderboeken betreft, ben ik dus best een beetje snobistisch. Een tijdje geleden stuurde Wijtze van Bamse Ontwerpt ons dit prachtige 8-luik ‘boekje’ op. Het gaat over Bill Beer en zijn peloton met fietsende dieren. De wezens in Wijtze’s wereld zijn bijna iconisch, maar dragen daarbij ook de onmiskenbare handtekening van hun maker. Prachtig. Van alle dieren uit het peloton stal de miereneter linksboven mijn hart. Als je van alle dieren uit het dierenrijk een miereneter kiest om te illustreren, dan kan je bij mij niet meer stuk.

Natuurlijk heb ik niet de illusie dat ons kind op een dag niet alleen nog maar Disney prinsessenboeken wil lezen (de horror). Maar voor het zo ver is, hoop ik haar – in ieder geval een beetje – aangestoken te hebben met mijn snobisme. Bill Beer en zijn peloton gaan me daar zeker bij helpen! Je kan het boekje hier bekijken en bestellen.

About this wonderful 8-panel booklet illustrated by Wijtze Valkema about Bill Bear and his peloton of funny (furry) bicycle friends. You can order it here.

Bill Bear's Peloton, Bamse Ontwerpt - Planet Fur

2 antwoorden
 1. Eefje
  Eefje zegt:

  Prachtig! Ik deel je snobisme daarin. Ken je het boek van mannetje koek? Ook zo’n fantastisch verhaal over een jarig biscuitje wat verjaardagsvisite krijgt van o.a.een schaal erwtjes. Hou d’r van!

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Haha wat gaaf! Ik ontdekte lang geleden de boekjes van Wortel en Peentje, een ‘zijweggetje’ dat Jet Boeke van Dikkie Dik eens nam. Ook zo geweldig. Ik ga Mannetje Koek effe googlen nu!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *