The joy of making the most of it

The joy of making the most of it - Planet Fur

Tijdens een vakantie naar Marokko jaren geleden was de vriendin waarmee ik reisde volgens de lokale bevolking “nog erger dan een Berbervrouw”: bikkelhard bij het afdingen. Nog steeds zal zij niet rusten tot ze ergens de hoogste korting voor krijgt en haar voorraadkast toont dan ook sterke gelijkenissen met een groothandel. Als je een goede aanbieding treft, moet je er immers goed gebruik van maken ook. Ik plaag haar altijd een beetje met haar Berbervrouwen-imago (én haar ramvolle voorraadkast) ook al is haar kostenbewustheid één van de vele redenen waarom wij al jaren bevriend zijn. Mijn voorraadkasten mogen er dan wel niet uitzien als de plaatselijke Makro, van (geld)verspilling hou ik ook niet. Vandaar ook die kringloopobsessie natuurlijk.

Ik kocht deze prachtstof van Paapii Design een tijdje geleden bij Studio Saartje om er een kussensloop van te maken. Omdat de stof 1 meter 60 breed is, bleek ik uit de restjes overgebleven stof nog precies twee knuffels en een sjaal te kunnen knippen. Ik werd daar zó blij van dat ik bijna naar Marokko had gebeld om alsnog het predicaat Berbervrouw toegekend te krijgen.

That’s what I call the joy of (literary) making the most of it: when I had cut the right amount of material for a cushion cover from this beautiful Paapii Design fabric, there was still exactly enough fabric left to make two softies and a scarf with. Oh yeah!

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *