You are going to the next level

We are going to the next level - Planet Fur

Je baby is, oneerbiedig gezegd, maar niet harteloos bedoeld, een soort groot nieuw opzetstuk op je leven. Het is alsof je door bent naar een spannend, mooi, moeilijk, nieuw spellevel waar je karakter ineens allerlei nieuwe extra’s bij zijn uitrusting kan krijgen. Maar waar ook grotere monsters te verslaan zijn, de bergen hoger en de dalen dieper zijn. Enfin, je snapt waar ik heen wil hè?

In het nieuwe level ziet je leven er ogenschijnlijk nog hetzelfde uit. En toch is alles anders. Niet alleen praktisch, maar ook psychisch. Je blijft je oude dingen doen, alleen bepaalt zij het ritme met haar slaap- en drinkmomenten en wordt een simpel uitstapje ineens een volksverhuizing van Maxi-Cosies, wandelwagens, luiers en flesjes. Toch wil je nooit meer terug naar je oude level. Het verbaast me hoe groot en niet te bevatten het concept baby was voordat onze dochter geboren was en hoe goed het komt zodra je kindje er eenmaal is. Gelukkig maar.

De afgelopen week was een patchwork van mijn oude en nieuwe leven. Ik bezocht mijn blogvriendin Ingrid, die een ‘kringloop aan huis’ mand samengestelde voor mij en Jet. Er zat onder andere het super lieve Moomin tasje in. (Sowieso zijn we overstelpt met cadeaus van lieve mensen, bedankt!) We maakten een uitstapje naar de kringloop waar ik het krukje met uilenborduurwerk vond. (Hij heeft nog wat serieuze TLC nodig, maar dat gaat natuurlijk goed komen). Ik haalde bloemen uit onze eigen tuin (eindelijk bloeien de Hortensia’s weer!). Sowieso behoort tuinieren weer tot de mogelijkheden (met een dikke buik ben je zo uit balans dat je om de haverklap voorover je tuin in kukelt. En echt goed voor je rug is het ook niet.).

Zelfs Molly lijkt inmiddels haar draai zo’n beetje gevonden te hebben in deze nieuwe familie samenstelling. Ze is alleen ernstig beledigd over het feit dat we constant met melk in de weer zijn, maar dat het nooit voor haar is.

Ons oude leven in een nieuwe jas, tot nu toe bevalt het prima.

About how getting a child feels like going to an exciting, beautiful, scarier and way more difficult new (game) level where your character can win a variety of new armor but also has to fight bigger monsters…if you know what I mean! ;)

We are going to the next level - Planet FurWe are going to the next level - Planet Fur

 

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *