Royal Showpieces

Royal ShowPieces - Planet Fur
Ik ben best trots op de naam die Nederland heeft opgebouwd op design gebied. Daarnaast ben ik gaan houden van de wijze waarop de musea in Nederland hun tentoonstellingen vormgeven: op moderne, eigenzinnige manier, een wijze die zijn tijd en andere landen ver vooruit lijkt te zijn. Lang bezocht ik amper musea in Nederland, omdat ik nog altijd het idee had dat het oubollig, goedkoop ingerichte plekken waren die gingen over saaie onderwerpen. Dat is blijkbaar de sfeer die me is bijgebleven toen ik klein was. De tijden zijn echter veranderd en gelukkig ben ik op tijd tot inkeer gekomen.

Een tijdje geleden bezocht ik de tentoonstelling ‘Royal Showpieces’ in Paleis Het Loo. In vijf vertrekken van het paleis komen de barokke 17e eeuwse paleisinrichting en Dutch Design letterlijk samen. Ik hou van botsende stijlen en ik kon hier dan ook mijn hart ophalen. Uitstapjes als deze geven me zoveel energie, wat een prachttentoonstelling. Bijkomend voordeel: het paleis is lekker koel, zelfs als het buiten bloedheet is. De zomerhitte kan dus geen reden zijn om er níet naartoe te gaan!

Recently I visited the presentation ‘Royal Showpieces’ at Het Loo Palace here in The Netherlands. During this exhibition five historic 17th century interiors of the palace are given a different look with Dutch Design. If you’re familiar with this blog, you know how I love to mix totally different styles so you can imagine how much I loved this clash between our royal past and contemporary design!

Royal ShowPieces - Planet Fur
Royal ShowPieces - Planet Fur
Royal ShowPieces - Planet Fur

4 antwoorden
 1. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Wat ziet het er mooi uit!
  Ik ben op dit moment in Noorwegen en in veel designwinkels zie ik Nederlands Design. Zo tof om te zien.
  De tentoonstelling is dicht bij mijn ouders en ik zie net dat hij verlengd is. Daar ga ik binnenkort snel heen. X

  Beantwoorden
 2. Paleis Het Loo
  Paleis Het Loo zegt:

  Bedankt voor je mooie blog! Leuk om te lezen dat je bezoek aan Paleis Het Loo zo goed is bevallen. Heb je de tentoonstelling van Grace Kelly ook bezocht?

  We hopen je gauw weer eens terug te zien!

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Graag gedaan! Ik ben niet bij Grace Kelly geweest, veel te lang blijven hangen bij Royal Showpieces, de tijd was op!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *