Cold feet

Cold feet - Planet Fur

Ik had dit bericht ook wel ‘het belang van de instopstrook’ kunnen noemen, maar dat bekt dan weer minder lekker. Nu ik al een tijdje op weg ben in deze zwangerschap heb ik kunnen concluderen dat hele basale dingen ineens erg belangrijk voor je kunnen zijn. Het zal waarschijnlijk terug te voeren zijn op de oertijd, maar ook op het feit dat je lichaam regelmatig voelt als een slechtzittende jas of een spijkerbroek met een draaipijp. Zo blijken bepaalde elektronisch aangestuurde apparaten irritante reutels voort te brengen, of hebben de meeste restaurants stoelen waar de elektrische stoel een relax fauteuil bij is. Waar zulke futiele zaken eerst weg te filteren en overkoombaar waren, zijn ze nu een halszaak. Langs die weg heb ik door mijn zwangerschap dus ook het belang van de instopstrook ontdekt.

Omdat er letterlijk gaten in onze dekbedhoezen begonnen te vallen, moest er vervanging voor komen. Ik wist niet beter dan dat alle dekbedovertrekken uitgerust zijn met zo’n fantastische extra strook stof waarmee je het dekbed in het voeteneind proppen kan…zodat-je-geen-koude-voeten-krijgt. Dat blijkt dus niet het geval. En als je zwanger bent heb je ’s nachts vaak kramp. Hele erge kramp. In je tenen. Zo’n kramp die je ook hebt als je je schaatsen wat te strak aansnoert. Of je skeelers. En het enige wat een beetje tegen die kramp helpt is warmte (als iemand nog andere tips heeft?). Tuurlijk kan je van die gezellige gebreide bedsokken aandoen, maar dat is dan weer teveel van het warme. Trouwens, je voelt je al een walvis, dus om daar nu een walvis met bedsokken van te maken…dat drijft de zaken wel erg op de spits. Sowieso wil ik óók nog dat dekbed over mijn hoofd heen kunnen trekken. Een Tantaluskwelling noemen ze dat. Nogmaals, dit is puur hoe ik het ervaar natuurlijk. Mijn relativeringsvermogen heeft namelijk in maand 1 mijn lijf al verlaten.

Om een lang verhaal kort te maken: we eindigden met twee nieuwe sets dekbedhoezen, beiden, o hel en verdoemenis, zonder instopstrook. Misschien heb ik onbewust iets het universum ingestuurd, want kort daarna mailde Auping me, of ik hun dekbedovertrekken wilde testen en er iets over schrijven wilde. Waar ik normaliter terughoudend ben bij zulke verzoeken, leek het me dat ze bij Auping begrijpen dat je dekbed láng moet zijn, ookal ben je zelf niet persé 2 meter lang. Ik had het (gelukkig) bij het juiste eind: de instopstrook staat zelfs expliciet op de verpakking vermeld. Om het geluk compleet te maken: Molly slaapt in de doos waarin de hoezen arriveerden. In dit geval is er dus echt wel sprake van een driedubbele win-win situatie. Ik zag overigens dat er inmiddels twee prachtige nieuwe hoezen in pastelkleuren aan de collectie toegevoegd zijn waar ik best een beetje verliefd op ben: Hexagon en Misty Morning. De hoes op de foto vind je hier.

Since your body often feels like a bad fitting coat when you’re pregnant, the most basic things become important. That’s how I discovered the importance of extra long duvet covers since cold feet at night cause these insanely painful cramps in your toes. Then I got the opportunity to test one of the duvet covers designed by Auping and happy days: their covers are extra long. The box in which the covers arrived is now little Molly’s sleeping place. Speaking of a triple win-win(-win) situation!

Cold feet - Planet Fur
Cold feet - Planet Fur

13 antwoorden
 1. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Oh wauw, wat een mooie kleuren. Wat kan zo’n mail dan als geroepen komen he?! Ik ken de hoezen ook niet anders dan met instop stroken, dat hoort gewoon! Ik heb een hekel aan koude voeten :) Jullie slaapkamer is in ieder geval helemaal lente en zomer klaar met al die kleurtjes! Fijne avond.

  Beantwoorden
 2. Ingrid
  Ingrid zegt:

  200% akkoord met je… Die instopstrook is essentieel… Heb hier ook zo een paar miskopen liggen.. Jammer want het zijn mooie dekbedovertrekken, maar een vrouw wil nu eenmaal én warme voeten én warme schouders ;-) !

  Beantwoorden
 3. Caroline
  Caroline zegt:

  Mij zijn de krampen bespaard gebleven maar anderen in de gym destijds hadden wel veel last. Klazien uit zalk tip is een oeroude zeep. Ben de naam even kwijt maar het is een geel/blauwe verpakking. Type al 20 jaar onverandert. Die zeep in je bed leggen. Heb het niet aan den lijve ondervonden maar schijnt te helpen.

  Beantwoorden
 4. Ama
  Ama zegt:

  Geen zwangerschaps ervaring, maar mijn voeten zijn altijd ijsklompjes tijdens mijn menstruatie. Ik doe dan hele dunne katoenensokjes in bed aan, die kunnen soms net het verschil maken.
  Tip voor de leuke bedtrekhoezen zonder instopstrook: zelf er aan naaien van een effen passende stof.
  Ook heb ik altijd een fleecedekentje over het voeteneind (vanaf kniehoogte), niet zozeer vanwege het dekentje zelf als wel de poezenmagnetische werking van fleecedekentjes.

  Beantwoorden
 5. Cora
  Cora zegt:

  Bananen! Eet er 2 per dag, destijds een tip van m’n zwangerschapsdocente. Kramp komt door magnesiumtekort en dat zit veel in bananen. En geen vrees. Dat bananen opstoppen is een fabeltje, er zitten juist heel veel goede vezels in :-) En niets zo heerlijk als een nieuw en knisperende dekbedhoes. Zonder instopstrook komen ze hier het huis niet in!

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Haha, instopstroken zijn gewoon de bom :-D Hé dat is een goeie, dank voor de tip! Ik eet momenteel al een banaan tegen hongerklop (daar krijg je tenminste geen brandend maagzuur van…nog zo’n fantastisch concept ;-)), maar meer is dus ook geen probleem. Goed om te weten!

 6. Lonneke
  Lonneke zegt:

  O wat een nare verassing als de instopstrook ontbreekt…belachelijk! En wat heerlijk voor je dat Auping je probleem oploste met 2 beauties van dekbedovertrekken! Heb weer genoten van je anekdote. Succes met de laatste loodjes! ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *