London Loot and The imperfect baby

London loot and the Imperfec
Ik hou ontzettend van de collectie(s) van Donna Wilson, maar ik vind het ook zo duuuur. Voor krenten en andere financieel-gemankeerde mensen zoals ik organiseerde Donna Wilson een tijdje geleden een sample sale, waar je voor veel lievere prijzen spullen uit haar collectie kopen kon. Afgekeurde spullen, niet winkelwaardig, met foutjes, werd er expliciet bij vermeld. Ik ben gek op dingen met foutjes, zéker als ze goedkoper zijn (alhoewel ik geen enkel foutje heb kunnen ontdekken aan de aangeschafte spullen) en ging, bij hoge uitzondering (ik word altijd zo onrustig van tijdelijke collecties waar je dan voor op een bepaalde tijd op een website moet zijn), zitten voor Donna’s sample sale. Ik kocht o.a. een ‘Imperfect Baby’ bordje wat niet de officiële naam ervan blijkt te zijn, maar wat ik eigenlijk best een goeie naam vind voor die verder-niet-bepaald-natuurgetrouw-getekende-baby. Daarom viel ik er ook op!

Over financieel-gemankeerd gesproken: dan moet je naar Londen afreizen. Ik begrijp wel waarom de Engelsen niet mee willen doen aan de Euro..de laatste keer dat de koers van de Pond gunstig was, was nog in de tijd van de gulden. Sprak oma ernstig. Ondanks dat is het natuurlijk een fantastische stad en zijn we er geheel vrijwillig naartoe gegaan (mocht je je zorgen gaan maken). In Notting Hill ontdekte ik een FARA charity shop, een winkel waar ze tweedehands kinderkleding en -speelgoed verkopen voor het goede doel. Bekijk hun website voor alle adressen, ze hebben een enorme hoeveelheid locaties door heel Londen en verkopen ook kleding voor volwassenen. Ik vind het echt een aanrader en je helpt er met je aankopen de minderbedeelden op deze aarde mee (want, wat loop ik te zeuren over geld, waar elders in Europa kinderen niet eens een dak boven hun hoofd hebben).

Bij SCP (ook in Notting Hill) verkochten ze zowaar de versie van Alice in Wonderland (daar heb je d’r weer ;-)) geïllustreerd door Tove Jansson. Ik pinde ‘m eeuwen geleden al op mijn Alice in Wonderland Pinterest bord met de gedachte dat het boekje heel vintage en heel erg niet-verkrijgbaar was. Ik geloof, toen ik ‘m uit het rek pakte, dat ik iets mompelde in de sfeer van “Ik dacht dat dat een urban legend was!”, tot hilariteit van mijn Lief. Mocht je ‘m ook willen bezitten, hij is uitgebracht bij Tate Publishing onder ISBN nummer 978-1-85437-957-3. Voor een andere exotische boekenhemel móet je naar JP books vlakbij Chinatown. Een boekenwinkel tot de nok gevuld met Japanse boeken. Alleen rondkijken is al een feestje…maar mocht je nog niet failliet zijn, dan kan je jezelf wellicht wat moois cadeau doen!

About Donna Wilson’s recent sample sale where I bought an ‘Imperfect Baby’ plate and about our trip to London (and the loot I took home, oh yeah!).

Alice in Wonderland - illustrated by Tove Jansson

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.