Flowers, hormones and swamps

Flowers, hormonesFlowers, hormones
Zo typisch voor zwangerschapshormonen: dat je wit Gipskruid wil kopen bij de bloemist, paarsige aanwijst en het dan zielig vindt voor de bloemist om te switchen naar witte terwijl je hersens ondertussen roepen: “Paarse?!……..Neeee! Ik wil witte! Zeg het! Zeg het! Zeg het!” En naar buiten lopen met paars gipskruid. Mijn gedachten lijken regelmatig in een moeras weg te zinken. Ik maak lijstjes maar vergeet consequent de elementairste zaken op te schrijven. Pastasaus zonder pasta. Een workshop geven en geen naalden inpakken. Hele stukken conversatie missen (en dan bij voorkeur het stuk waar de meest belangrijke informatie gegeven wordt). Die ene belangrijke vraag vergeten te stellen aan de verloskundige (en je hébt maar 10 minuten per maand om dit ‘life changing event’ te bespreken). Mijn blad pitchen bij iemand kan ik momenteel vergeten en recent heb ik bijna onze percolator ‘genuked’ in de magnetron. Alles verdwijnt in het Moeras. Wat irritant en soms ook stiekem best lekker rustig is.

Typical how these pregnancy hormones turn your brain into some sort of swamp. I went to the florist for white baby’s-breath (I like that name!) but came home with purple ones. While purchasing them my brain screamed: “Purple?!…….. Noooo! You wanted white ones! Say it! Say it! Say it!” I make a list and forget to write down that one elemental thing, the reason why I made that list in the first place. I buy pasta sauce but no pasta. I host a workshop but forget to bring needles. I miss whole chunks of elementary information in a conversation. Or forget to ask that one important question to my midwife. I can not, I repeat: not pitch my company in a understandable manner to anyone at the moment and recently I almost nuked our coffee maker in the microwave. Everything disappears into The Swamp. Which is quite annoying, but being as it is, in a funny way, also reassuring.

Flowers, hormones

En natuurlijk omdat ik dat bijna vergeet: de theedoek met de flamingo’s kreeg ik van Femke en komt van Jansje.

And of course I almost forgot: the flamingo teatowel was a present from Femke and comes from Jansje.

4 antwoorden
  1. Evy
    Evy zegt:

    Ben 2 weken geleden bevallen, maar het is zooooo herkenbaar! Vooral dat opslaan van de meest belangrijke informatie in een gesprek….. het is nu nog niet wat het zijn moet hoor, maar hopelijk gaat dat snel weer beter! Haha! Sterkte!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *