White ware

White ware
White ware

Twee recente vondsten: een bloemige bloempot (om de zaken extra verwarrend te maken) en een bubbelige schaal van melkglas. Ik las eens dat wij het woord ‘bubble’ waarschijnlijk aan Shakespeare te danken hebben, net als de woorden ‘gloomy’ en ‘hobnob’. O, ik hou van taal. Maar laat ik eens niet van het hoofdonderwerp afdwalen. De prachtige pentekening van de mollige nurkse vogel is gemaakt door Gwen Stok, die ook de cover van het Oh Marie! Moonrise Kingdom nummer ontwierp. Het was een cadeau van mijn lieve collega Zita, ze vond ‘m goed bij mij passen. Heel goed ingeschat, want ik hou ontzettend van nurkse dieren..vooral als ze wèl een feestmuts en -strik dragen. Ik stel me zo voor dat deze vogel zich op een super stom feestje bevindt, of iets in die strekking. Je ziet hem denken: “Hoe dan ook, ik ben tegen.” Ik word er vrolijk van.

Two recent finds: a flowery flowerpot (to make things a little confusing) and a milk glass bowl with a beautiful bubbly pattern. (Did you know that we probably own the word ‘bubble’ to Shakespeare? Just like the words hobnob and gloomy – but let’s not wander off shall we?) The beautiful and funny drawing of the plump, gruff bird is made by Gwen Stok (the artist that designed the cover of the Oh Marie! Moonrise Kingdom issue). It was a Christmas present by my dear collegue Zita. I love its facial expression combined with the party-hat and festive bow..like it’s attending a super-stupid party or something. Smiles all around.

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *