Out with the old, in with the new

The first Christmas decor

Ik hou van plastic dieren. Ik hang ze aan kettingen, gebruik ze om kandelaars en kerstbomen mee te versieren, of om er een post-feestdagen slinger voor de lamp in de keuken mee te maken (die er vervolgens drie jaar gehangen heeft). Ik deel mijn liefde met Martine, de dame die die magisch mooie diorama’s maakt voor Oh Marie! Ik blijf naar deze kijken, die ze maakte voor het nieuwste nummer. Zo mooi. Net als haar winkel Le Diorama overigens, waar ze de plastic dieren waar we zo van houden (en meer!) verkoopt. Sorry als ik als een hangende plaat begin te klinken, maar ze is zo oneindig creatief en getalenteerd dat ik haar zal blijven pluggen tot we samen de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben denk ik. Daarbij: wat zou er mis zijn met het pluggen van hardwerkende, goede vrienden met mooie winkels? Juist, helemaal niks! :-)

Maar om terug te komen op de lamp in de keuken: de slinger die er hing begon een beetje te verkleuren en was wel érg stoffig, dus het was tijd voor een nieuwe versie. Versie 2.0 is eenvoudig, met plastic boompjes uit de kringloop, een Bert het Hert en simpele pompom slingers. Het deed me (Alweer! Maar dóe er dan ook eens iets mee vrouw!) realiseren hoe fijn ik het vind om met dit soort projectjes bezig te zijn.

I love plastic animals. I string them to necklaces, use them as decoration for candleholders, Christmas trees or a gleeful garland around our kitchen lamp. I share this love with Martine, the lady who makes the magical diorama’s for each issue for Oh Marie! I keep looking at the last one she made, it’s so beautiful. As is her shop Le Diorama where she sells these plastic animals and other action figures. I’m sorry if I start to sound like a broken record, but this lady is so incredibly creative and talented that I will be plugging her ‘till the day we both retire. And by the way, supporting hard working good friends with beautiful shops is never a bad thing, huh?

But, to get to the gleeful garland in the kitchen: it started to look a bit dusty and therefore scruffy so I felt it was time for a new one. I kept the new decor simple this time, just added some plastic trees I found in a thriftshop, a Bert the stag and a simple pompom garland. It made me realise (again!) how I love to work on little creative projects like this.

10 antwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Haha…heel herkenbaar! Ik mag nu eindelijk de kerstboom optuigen van mezelf (wat, in het donker, wel weer een stuk sfeervoller is ;-))!

 1. Lonneke
  Lonneke zegt:

  Wat een te gek nieuw nummer van Oh Marie! Zo knap dat je het voor elkaar krijgt om dit gratis uit te geven! Gave onderwerpen, foto’s, mensen en inhoud…en wat schrijf je leuk!

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] lang aan heb zitten naaien en schaven tot ik tevreden was. Het begon met een plannetje om een nieuw diorama in de lamp in de keuken te hangen, tot mijn Lief besloot dat hij dat hele frame wilde vervangen. Leek me prima, maar het nieuwe frame […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *