Oh shit, not you again! Go away!

Fcuk Home

Nee, WordPress heeft niet ineens een manier gevonden om te detecteren wie deze pagina bezoekt om je vervolgens te beledigen, geen zorgen! ;-)

Ik weet niet hoe het zit in jouw woonplaats, maar in de mijne wonen er volksstammen mensen die blijkbaar geen idee hebben van wat dat omhulsel is waar ze een groot deel van de dag in vertoeven en dus zetten ze het woord ‘Home’ in hun vensterbank. Tenminste, dat is de theorie die ik en mijn Lief erop nahouden. Ik heb de ‘Home’ rage nooit begrepen en ik vind ‘m, eerlijk gezegd, best stupide (alhoewel ik ruiterlijk toegeef dat áls ik het verzonnen had, ik nu stinkend rijk zou zijn geweest, petje af dus voor de bedenker!). Waarom zou je het woord Home in je huis neerzetten? In mijn ogen is die duiding alleen nodig als je in een hele grote ananas woont zoals SpongeBob. Dan kan duiding prettig zijn. Ik trof recent zelfs een variant waarbij de M vervangen was door een W die ondersteboven stond. De M was blijkbaar op. Op een bepaalde manier was dat (natuurlijk geheel onbedoeld door die arme bewoner) weer heel grappig. Ik vind het hele Home fenomeen bij uitstek een onderwerp voor een documentaire van Frans Bromet (ik hóór hem iemand al doorzagen over het onderwerp).

Geef mijn huidige Angry&Pregnant humeur de schuld, maar toen ik bij een ramsj winkel (Action, maar ze verkopen ze ook bij Xenos volgens mij) windlichten tegenkwam met daarop de woorden ‘Home’, ‘Welcome’ en ‘Love’ bedacht ik me dat het tijd werd om deze te bewerken met mijn gloednieuw aangeschafte glaspen en daarmee mijn frustraties over Home de vrije loop te laten. Je zou het Anger Management Home Style kunnen noemen. ‘Home’ werd ‘Fuck Home‘. ‘Welcome’ werd ‘Oh shit, not you again! Go away!’ (oorspronkelijk een tekst op een deurmat). En ‘Love’ werd ‘*) It’s a motherfucker being here without you’ (uit één van de meest mooie liedjes van Eels). Zo zie ik het graag. Ik pleit bij deze voor een houten variant van Fuck. Of Fak. Of, als milde versie, Fcuk, die je dan vóór het woord Home kan zetten. Daar moet toch ook een markt voor zijn.

Fcuk Home

I don’t know if it’s popular to put the word ‘Home’ in your windowsill abroad, but in The Netherlands it’s a hit for a long long time now. A pretty annoying hit, if you ask me. I don’t see the point of putting the name of the thing you live in in your windowsill. It would only be logical if you lived in a huge pineapple like SpongeBob. Than it would come in quite handy if you confirmed that the pineapple is, in fact, the thing you live in.

Blame my Angry&Pregnant mood for it, but I felt it was time to take my annoyance about ‘Home’ to the next level. And since certain Dutch shops carry a huge collection of items with the word ‘Home’ on it (and ‘Welcome’ and ‘Love’) I decided to tweak these glass candleholders a bit with my sparkin’ new glass-pen. ‘Home’ became Fuck Home, ‘Welcome’ became ‘Oh shit, not you again! Go away!’ (after these doormats) and I added ‘*) It’s a motherfucker being here without you’ to ‘Love’ (a line from that beautiful song by Eels). I call it Anger Management Home Style (pun intended).

Fcuk Home
Fcuk Home

 

24 antwoorden
  1. ineke
    ineke zegt:

    helemaal goed gezegd!
    ik ben ook altijd weer verbaasd als ik bij iemand thuis het woord Home zie…..

    wij denken altijd hier dat dat voor de niet creatieven onder ons is…

    met groet ineke

    Beantwoorden
  2. Judith
    Judith zegt:

    Oh en ik heb dan weer iets tegen FCUK, van die hele foute logo truien (van French Connection…). De Franse variant van HOME is trouwens Cuisine, te koop in iedere variant (hout, papier maché, karton) bij onze ramsj Babou. Vreselijk!

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Hahaha…die is mij ontgaan! Er is dus ook een Franse versie? Aiaiai! Sowieso al die zooi waar op staat waar het voor is…ik vind het vreselijk!

  3. Mireille
    Mireille zegt:

    hahahaha…man, je hebt me weer onder de stoel gekregen! Geweldig, ik zou ze zo meenemen als ik de windlichten in deze variant in de winkel zou zien staan. Heb ik geeneens een Angry&Pregnant humeur voor nodig.

    Beantwoorden
  4. caroline
    caroline zegt:

    Kijk… en zo werd het toch nog een.merry Christmas ;-).

    Even over een andere boeg. Ik zag bij Lindex.com op de kids department bij categorie COMING SOON een fijne muts van Moomin. Weet niet of je al aan het hamsteren bent…

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Haha..zo is het maar net! Wat gaaf en ook zo betaalbaar! ;-) Ik ben bang dat het hamsteren niet lang meer op zich laat wachten, dus een super tip! Dankjewel! x

  5. Karlijn
    Karlijn zegt:

    Whahaha! Wat herkenbaar. Hele ávonden hebben wij het er hier ook over, voor het geval je niet wist dat je thuis was inderdaad. En mocht je het zijn vergeten, je bent in ieder geval ‘home’, maar iedereen heeft een home dus dan klopt het ook weer niet…

    Goed om te lezen

    Beantwoorden
  6. Marloes
    Marloes zegt:

    Whaha, ik geef toe, ik heb een klein ijzeren bordje van VTwonen met Home er uit gesneden in de gang hangen! Verder ben ik niet zo fan van dat soort dingen en al helemaal niet van een bepaald woonmerk met al die letters, maar ik vind deze waxinelichtjes helemaal geweldig! Zou er haast ook wat van aanschaffen!

    Beantwoorden
  7. Lonneke
    Lonneke zegt:

    Hahaha fantastisch! Angry&pregnant, maar dan wel tegen een heerlijk kleurige achtergrond met vrolijke pomponnetjes ;-) Briljant idee trouwens om zo eens wat vreselijke cliché’s door midden te zagen! (Je zou er eigenlijk een terugkerend conceptje van moeten maken)

    Beantwoorden
  8. Matty
    Matty zegt:

    Hilarisch! Haha, moest weer zO hard lachen dat ik (eindelijk -had wat drempelvrees) niet anders dan kon reageren :)
    Voor jou is de angry-pregnant mood misschien iets minder, maar ik vind je schrijfsels hilarisch! Waar was jij toen ik vorig jaar zwanger Daphne D. aan het lezen was? Ik ben voor bundelen van je schrijfsels (mocht je nog ergens een gaatje vinden ;)

    Zonnige groet!
    Matty

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Hahaha, dankjewel Matty, ik ben blij dat je je over je vrees heen gezet hebt. Ik maak mensen graag een beetje aan het lachen met mijn teksten en ik geloof dat mijn huidige bui daar positief aan bijdraagt..is er toch nog iets leuks aan, haha! Fijne feestdagen!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *