A super easy DIY mousepad

DIY Mousepad

Een hele tijd geleden al vervingen we het zwarte bureau op onze computerkamer (ergo: mijn werkplek) voor een wit exemplaar uit de jaren ’70. De combinatie van een zwarte PC op een zwart bureau gaf me het gevoel alsof ik iedere dag in mijn eigen persoonlijke zwarte gat gezogen werd, niet echt de werkvibe waar je op zit te wachten. Dit witte bureau is perfect en licht, zelfs Steve Jobs zou eraan hebben willen werken, het blad heeft namelijk de vorm van een iPhone. De man had iets met ronde hoeken, wist je dat? Schijnt Zen te zijn. Hoewel die hele Zen gedachte bruut wordt verstoord door het feit dat er zwart (zwart!!) Microsoft (Microsoft!!) materiaal op staat, maar dat terzijde.

Met een baby op komst klinkt het misschien een beetje onnozel om op zoek te gaan naar De Perfecte Muismat in plaats van Het Perfecte Ledikantje..maar dat is wel het onderwerp van één van mijn meest recente zoektochten geweest. De muismatten die ik leuk vond, waren te duur. En de muismatten die goedkoop waren, waren slechts beschikbaar aan de andere kant van de wereld, waardoor ze door de verzendkosten alsnog te duur werden (vond ik). Toch wilde ik die muismat, aangezien mijn neurotische muisbewegingen een enorme kale vlek op ons vorige bureau achterlieten en dat wilde ik mijn nieuwe Steve Jobs bureau niet aandoen.

Lang verhaal kort (hèhè): ik maakte er uiteindelijk zelf een. Daarvoor gebruikte ik deze zelfmaker, maar tweakte ‘m omdat ik zelf de vorm van mijn mat wilde bepalen. De werkwijze is simpel:
1. Teken de gewenste vorm op een stuk karton (zorg ervoor dat het oppervlak een beetje ruim is, zodat je er niet af kan ‘rollen’ met je muis).
2. Knip de vorm uit het karton en neem de contouren met een pen over op de achterkant van het stuk (nep) leer.
3. Knip het stuk leer uit.
4. Plak het uitknipte stuk leer op een stuk foam rubber (weet je nog, dat spul waar je vroeger broches en haarclips mee maakte) met textiellijm. Ik gebruikte foam van 5 mm dik (lijm en foam te koop bij hobbywinkels).
5. Laat het leer en de foam een nachtje drogen. Leg er bijvoorbeeld een stapel boeken op zodat het geheel strak opdroogt.
6. Snij hierna langs de contouren van het leer het foam uit met een Stanleymes (gebruik je patroon uit karton om het leer te beschermen tegen krassen en het snijdt makkelijker!). Je kan er ook voor kiezen om eerst de foam en het leer te verlijmen en het geheel ineens uit de snijden (dikke tip van mijn Lief).

Ik verheug me nu al op mijn nieuwe, krasloze muisleven.

DIY Mousepad
DIY Mousepad

A couple of months ago we replaced the black workdesk in my workroom with a white one from the 70s. This new white desk of mine is perfect, even Steve Jobs would have loved it since its worktop has the shape of an iPhone (or iPad – the guy loved rounded corners, did you know that?). He wouldn’t like that there’s (black!) Microsoft (!) hardware on it though, now that I think of it. Ah well.

My neurotic mouse movements left a huge worn spot on the other desk and since me and my Steve Jobs desk became quite attached to one another, I decided I needed a mousepad. The ones I found on the internet were too expensive for my taste though, so I made one myself. I used this DIY which I tweaked a bit since I wanted my mouse pad to have a different shape.

Supplies you need:
– Textile glue
– Utility knife
– Sharp scissors
– (Faux) leather (A4 size)
– Foam rubber (5 mm thick)
– Pencil
– Cardboard

Draw the shape of your choice on the piece of cardboard. Make sure your shape leaves enough space to move your mouse around.
Cut out the pattern and trace this onto (the backside of) the leather.
Cut out leather.
Cover the back of the leather with the textile glue and affix it to the foam rubber.
Let the glue dry overnight.
Cut out the foam with the utility knife by tracing around the edges of the leather (use you cardboard pattern to protect the leather from cuts and scrapes). A little tip from my Love: you could also just glue together the leather and foam and cut them out in their entirety.

There. Easy as pie. I can hardly wait for my scratch-free mouse life to begin.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.