Pigeon diploma

Duivendiploma

Ik vond het duivendiploma van Post Duiven Vereniging (P.D.V.) Pijlsnel (ooo de kneuterigheid!) recent bij een kringloop. Het heeft waarschijnlijk jarenlang bij de trotse eigenaar de heer Fr. Beulen aan de muur gehangen tot hij overleed, of toen hij zijn plezier in het houden van duiven verloor toen zijn prijswinnende lievelingsduif niet meer terugkeerde van een vlucht om Roermond. Hoe het ding ook bij de kringloop terecht gekomen is, ik vind het snoezig: het idee van mannen met hun vogels en een echt ingelijst diploma. Dit soort rariteiten maken het zoeken naar oude zooi nou zo verschrikkelijk boeiend.

I found this pigeon diploma at a thriftshop recently. It was the property of proud mister Fr. Beulen from Roermond until he died or lost his love for pigeons when his favourite pigeon didn’t return from a flight around Roermond. However this diploma found its way to the second hand store, the combination of men, birds and diplomas amazes and puzzles me. That’s what makes thrifting so endlessly interesting to me.

Duivendiploma II verkl

 

10 antwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Ik dus ook Karlijn! Dat vind ik nou het mooie aan tweedehands spullen: het verhaal dat erachter zit. Jammer dat ze niet kunnen praten ;-)

  1. Octavie
    Octavie zegt:

    Ik woon in Roermond. Tot een paar maanden geleden fietste er iedere week een oude meneer door de straat met een rieten duivenmand, zo ’n lange korf, achterop zijn fiets. Ik wed dat het Frenske van Beulen was.

    Beantwoorden
    • Marlous
      Marlous zegt:

      Aah, wat geweldig Octavie! Misschien was het hem inderdaad wel, hoe gaaf zou dat zijn. Ik vind het ontroerend. Hoe dan ook, het is zo fijn om weg te dromen bij zo’n vondst. Je geeft iets wat ooit waardevol was voor een ander weer een heel nieuw trots leven!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *