Act like a foodie

Borrelhapjeskalender - Uitgeverij Snor - Kamer 465

Ondanks dat ik geen keukenprinses ben, hou ik ontzettend van eten. Ik praat er ook graag over. Ik hou van programma’s als Masterchef en The Great British Bake-off, er is namelijk voor mij niets rustgevenders dan om te kijken naar mensen die eten maken (en er verder zelf niets mee te hoeven). Bij iedere fijne herinnering die ik heb is eten betrokken, van een Italiaans buffet dat we aten tijdens een familiebijeenkomst tot de champignonsoep die mijn moeder altijd maakte als ik griep had, vroeger. (Zelfs griep hebben had iets bijzonders toen je klein was, vandaar dat ook die herinnering vrolijk is.) Misschien hou ik om die troostende reden wél van het maken van soep en staat daarom de soepkalender van Uitgeverij Snor al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik bewonder de dames achter Uitgeverij Snor voor veel redenen: ze brengen prachtige, fijn-andere boeken uit die er ook nog eens prachtig uitzien. Iets waar veel uitgeverijen in Nederland naar mijn mening nog een puntje aan kunnen zuigen.

Ik was dus blij verrast toen ik samen met andere bloggers uitgenodigd werd voor de lancering van Snor’s nieuwe Borrelhapjeskalender. De kalender hoort in de soep- taart- en toetjesserie die er al is en is wederom gemaakt in samenwerking met Kamer 465. Tijdens de lancering werden we verwend met de heerlijke maar makkelijk te maken hapjes uit de kalender en als er één reden is waarom ik van een recept kan houden is als het lekker doch simpel is (met andere woorden: maakbaar voor een keuken-oen zoals ik). Na de launch wandelde ik nog wat door mooi Amsterdam met immer dynamische duo Anki&Casper (sorry voor de insidersgrap ;). Het was een fijne, zonnige zaterdagmiddag. Heerlijk. (Ik hoor je nu alleen nog denken: wat is dat met die honden op de foto? Ik hou er nogal van om dieren te fotograferen ik was zo blij als een kind toen ik het voor elkaar kreeg een actiefoto te maken van het hyper-actieve dier hieronder! ;-))

Even though I’m not much of a kitchen princess, I love food and I love talking about food. I am, for instance, a huge fan of Masterchef and The Great British Bake-off. There’s nothing more soothing than looking at people making food. Food is involved in almost every happy memory I have, from a delicious Italian buffet on a family gathering to the mushroom soup my mother made when I had the flu when I was little (even having the flu had something special when you were little, huh? Hence the good memory). Maybe that’s why I do like to make soup though and why Snor Publishers’ Soup calender is still on my wishlist. For many reasons I greatly admire those Snor ladies, for publishing such beautiful, off-beat books and being as independent as they are.

So you can imagine I was happily surprised when Snor invited me and some other bloggers to attend the booklaunch of one of their new books called ‘Borrelhapjeskalender’ (snack calender), again created in collaboration with Kamer 465. During the launch we were indulged with simple yet delicious snacks made from recipes from the book and if there’s anything I like about a recipe it’s that it’s delicious and yet simple to make (hence: doable for a kitchen rookie like me). Afterwards I strolled through the beautiful streets of Amsterdam a bit with the lovely dynamic duo Anki&Casper (okay, this is a bit of an inside joke, sorry!). It was just a nice, sunny Saturday. (I hear you think: what’s with the dogs? But I love to picture animals and I was stoked that I managed to shoot the hyper-active fellow below! ;-))

Borrelhapjeskalender - Uitgeverij Snor - Kamer 465
Borrelhapjeskalender - Uitgeverij Snor - Kamer 465
Borrelhapjeskalender - Uitgeverij Snor - Kamer 465
Borrelhapjeskalender - Uitgeverij Snor - Kamer 465

2 antwoorden
  1. Karlijn
    Karlijn zegt:

    Als er bij ons thuis iemand ziek was vroeger, maakte mijn moeder altijd kippenragout naar oma’s recept. Wij noemden dat altijd ‘griepkip’ en ik mis het nog steeds als ik ziek en alleen op mijn kamer lig ;p. Zo lekker was dat!
    Wat leuk dat je uitgenodigd was, lijkt me echt tof om daar bij te zijn. Ziet er gezellig uit! En die hondenfoto is echt leuk omdat je ziet dat hij in ‘actie’ was.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *