Dollhouse

Kokeshi dollhouse

Dit oude medicijnkastje hing al tijden in de woonkamer, maar moest aan de binnenkant nog aangekleed worden en dat bracht weer zoveel dilemma’s met zich mee (verven? beplakken? En met welk(e) kleur/dessin dan?) dat het, zo zonder echte bestemming, een soort shit bowl aan de muur begon te worden. (Shit bowl = een bak waar zo’n beetje alle losse troepjes uit een huis zich verzamelen en waar je meestal die ene knoop/dat sleuteltje van het halkastje/vreemd muntgeld in terug vindt. Meestal wel pas als je die items nét vervangen hebt, dat dan weer wel.) Het project moest daarnaast een snel én mooi resultaat geven (ik ben een luie crafter) en dat bracht me op het idee dit project nog eens ongegeneerd te herhalen bij dit kastje. Het is nu de plek waar ik mijn kokeshi bewaar en ik kan het mishebben, maar lijkt wel alsof ze nu, in hun moderne poppenhuis, nóg tevredener kijken…
(Het geschulpte randje en de zwarte Masking Tape zijn trouwens van Een Nieuw Avontuur, de mintgroene vaas van Foekje Fleur.)

This old medicine cabinet has been in our livingroom for quite some time but it still needed some decoration on the inside. This unfortunately raised so many questions (should I paint or paper it? And in what colour/design then?) that, without a proper destination, it slowly turned into a shit bowl on the wall. (A shit bowl is usually a bowl in the house where its inhabitants keep all kinds of bits and bobs in. It’s the bowl where you will surely retrace that one button/foreign money/the key of that tiny hallway drawer, probably when you just replaced them that is.) On top of that, Project Upholstery had to be easy and with a beautiful result, I am of course still a lazy crafter. In the end I decided to just rewind this project and I can confirm that it also worked on this cabinet. It is now the place where I keep my beloved kokeshi and I can be mistaken, but it seems like they look even more content since they moved into their contemporary dollhouse…
(The awning stickers and black Masking Tape come from Een Nieuw Avontuur by the way, the green vase is designed by Foekje Fleur.)

Kokeshi dollhouse

7 antwoorden
 1. Villa Meliefste
  Villa Meliefste zegt:

  ha wat een leuk idee! Ik zelf ook zo’n soort kastje en het blijft inderdaad bij mij ook lang kaal want twijfel lang in welke kleur en stijl ik het wil hebben.
  Maar nu ik jou kastje zie moet ik toch echt zelf ook aan de slag.

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Ik heb tot het allerlaatste moment getwijfeld over de kleur, ging voor een soort groen en uiteindelijk werd het toch roze. En ik ben er ook nog blij mee! Succes, ik ben benieuwd. Gewoon beginnen!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *