Something I stopped collecting

Flamingooo

Ik heb een ontzettend grappige vriendin waarmee ik af en toe een kringloop bezoek (wat alweer veel te lang geleden is overigens, maar dat is verder niet relevant voor dit verhaal). Iedere keer als ze een potentieel mee naar huis te nemen object vindt, maar zich daarbij meteen realiseert dat dit de reeds aanwezige collectie waar het bij hoort nog verder zal doen groeien (om nog maar te zwijgen over echtgenoten die gaan klagen), zegt ze: “Ah. Niiiice. Maar dat is een verzameling waar ik mee ben gestopt”. Om het vervolgens alsnog te kopen. Hilarisch (en tevens dé perfecte zin in geval van een lelijk verjaardagscadeau: “Aaah, een nótenkraker met Swaróvski kristallen! Leueueuk, maar dat is een verzameling waar ik helaas mee ben gestopt…”.). Ik maak dankbaar gebruik van deze opmerking, al dan niet in het geval van lilluke notenkrakerts.

Een nieuw onderwerp met potentieel hoog risico tot deelname ‘Help, mijn man/vrouw is verzamelaar’ is de flamingo. De bovenste heb ik een getweaked met deze fijne zelfmaker van Beci Orpin die gepubliceerd werd door 101 Woonideeën (altijd weer fijn). Ook ben ik er achter gekomen dat vintage flamingo’s best zeldzaam blijken te zijn in de kringloop, dus vooralsnog denk ik niet dat het snel tot een verzameling gaat komen waar ik mee moet stoppen, laat staan mee op tv kom!

I have this very funny friend who I go thrifting with every now and then (which reminds me it’s been way too long that we went on an adventure together, but that’s not important for this story). When she bumps into something she likes, but from which she at the same time realises it will also enlarge the already enormous collection of candlesticks/wooden figurines/vintage office supplies/tacky dogs, she says “Ah! Niiiice. But that’s something I stopped collecting”. And buys it anyway. This cracks me up and I started to use this great line myself everytime I bump into something that’s has a high risk of growing into a serious collection, like flamingos.

I tweaked the one top a bit with a little help of this great DIY by Beci Orpin that was recently published in 101 Woonideeën (thanks guys!). Lucky for me vintage flamingo’s turn out to be pretty rare in thriftshops, so I don’t expect to have to stop collecting them soon!

Flamingo

7 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] heb geprobeerd om te stoppen met flamingo’s, maar ik vind ze te leuk. Zeker als ze in vintage chinoiserie achtige stijl komen, zoals deze die ik recent bij de kringloop […]

  2. […] actually something I stopped collecting. But somehow they keep finding […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *