My favourite press day. Ever.

Persdag Hema - Patronen

Ik rij graag om voor de persdag van Hema. Om de lieve mensen die je er warm verwelkomen. Om de lekkere hapjes en drankjes, om collega’s te ontmoeten, om de genereus gevulde goodiebag, maar bovenal om het privilege om al heel vroeg te mogen genieten van hun nieuwe collectie. Een hoogtepunt (eerlijk waar!) in mijn bloggersbestaan. Hema staat al jaren bovenin mijn Nederlandse winkel top 3. De gepresenteerde collectie (die de komende weken/maanden in de winkels komt te liggen) heeft hele mooie, eigen ontwerpen maar ik zag – helaas – ook ontwerpen die (te) veel overeenkomsten vertoonden met de ontwerpen van andere woonlabels. Zonde, want juist Hema blonk/blinkt altijd uit in haar prachtige, simpele, éigen ontwerpen en heeft naar mijn mening iets wat ook maar riekt naar kopieergedrag echt niet nodig om klanten te lokken (aangenomen dat dat de reden is om het te doen).

Hoe dan ook, Hema staat me na aan het hart en ik ben benieuwd wat ze gaat doen met deze feedback, die ik ook veelvuldig op Instagram langs zag komen. Ik zou zeggen: bezoek de winkels, kijk naar de foto’s, hier (uit respect voor de oorspronkelijke ontwerpers heb ik geprobeerd zoveel mogelijk van die producten uit deze post te laten) en op Instagram en oordeel zelf. Fijne zondag allemaal!

A short post about the new collection of Hema that was presented at last week’s press day. Have a lovely Sunday my dears!

Persdag Hema - Kantoor
Persdag Hema - Return to Sender - Textiel
Persdag Hema - Keuken
Persdag Hema - Handwerk

13 antwoorden
 1. Nicole
  Nicole zegt:

  Dat was me ook al opgevallen. Niet voor het eerst overigens, maar wel het meest inhet oog springend tot dusver. Ben eigenlijk heel blij dat het ook anderen niet is ontgaan. Jammer en inderdaad onnodig, lijkt me. Kan haast niet anders dan dat ze iets met de feedback gaan doen, toch?

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Klopt Nicole, het was al zo, maar het was nog wat ‘bedekter’ dan nu. Ik hoop het..zoals ik al zei: ze hebben het volgens mij niet nodig!

 2. Caroline
  Caroline zegt:

  Het was inderdaad bitter sweet. Heb echt wel leuke nieuwe dingen gezien. Die mint naaimachine gaat natuurlijk een grote hit worden alsook die enorme bollen wol. Maar oei oei oei, wat waren de ‘geinspireerd door’ items in overvloed aanwezig. Ik ben er met name bang voor dat HEMA zoiets heeft van de happy few zullen dat herkennen maar de massa niet. Hopelijk kunnen de benadeelde ontwerpers in dialoog komen met HEMA.

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Precies Caroline! Ik vond jouw opmerking op IG heel sterk, of er nu wat aan gedaan wordt of niet, door het te benoemen maak je in ieder geval alvast een punt!

 3. Charlotte
  Charlotte zegt:

  Hema is inmiddels ook niet meer onbekend in de rechtbank door het kopieergedrag van ze. Overigens regelmatig verschillend genoeg om verkocht te mogen worden.

  Vervelend voor de ontwerpers. Of bijvoorbeeld voor webwinkeliers die als eerste hippe spullen importeerde en Hema het pas zelf gaat maken als het een trend is. Hema regelt dat binnen 6 tot 8 weken geloof ik. Vertelden ze toen is in een documentaire.
  Fijn voor de marktwerking en consumenten die zo goedkope producten kunnen krijgen. Het is maar net hoe je het bekijkt.

  Ik koop daarom altijd een beetje met een dubbel gevoel bij Hema. Van de ontwerpers of webshops zou ik het nooit gekocht hebben: te veel geld. Bij Hema koop ik soms wel: ach, leuk hebbedingetje voor weinig.

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Altijd fijn, jouw juridische invalshoek Charlotte! Ze zullen het natuurlijk doen omdat het blijkbaar iets oplevert en slim genoeg zijn om het juridisch ook in te dekken…helaas. Ik moet die docu ook nog eens kijken trouwens..ik nam ‘m op en moet ‘m nog steeds zien.

 4. Readkapke
  Readkapke zegt:

  Wauw, ik heb het commentaar op IG gemist (zag wel alle mooie dingen!), maar heb ook al een tijdje zo’n gevoel, wat goed dat jullie er aandacht aan besteden. Ben benieuwd of zó’n groot commercieel bedrijf zich er aan zal storen..?!

  Beantwoorden
 5. Esther
  Esther zegt:

  Mooie foto’s, ik ben erg benieuwd naar de nieuwe collectie!! (En zóóóó jaloers dat je bij de persdag mocht zijn, haha). Heel goed trouwens dat je een kritische blik hebt wat betreft kopieergedrag en ontwerpers. Ik vind dat nog weleens lastig, omdat er op dit moment zo veel jonge ontwerpers een podium hebben via bijvoorbeeld Etsy etc dat het moeilijk te bepalen is ‘wie was er nou eerst’. Trouwens prettig dat Hema er netjes op reageert! Dat heb ik weleens anders gezien.
  Groetjes,
  Esther.

  Beantwoorden
  • Marlous
   Marlous zegt:

   Precies Esther! Het is ook lastig, er is zo’n enorm aanbod van beeld en inspiratie tegenwoordig. Maar het feit dat ze reageren vind ik absoluut sympathiek, inderdaad!

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Ik vind dat je als blogger een eerlijk verslag moet schrijven over je bevindingen tijdens persmomenten. Ik schrijf deze bloemlezing zeer zeker niet omdat ik vandaag voor de presentatie van de voorjaars- en zomercollectie van Hema uitgenodigd was, maar natuurlijk wel naar aanleiding ervan. Hema zocht, als een van de eerste grote Nederlandse merken, aansluiting bij de blogcommunity. Of deze zet nu omzet-gerelateerd is geweest of niet, ik vind het een sympathieke én slimme keuze. Met die commitment aan het merk Hema zit het bij mij dus wel goed. Ookal is Hema in mijn ogen zeker niet heilig, zoals ik al eens in een eerder verslag over de persdag schreef. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *